بیرجند رسا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بحران آب در استان یک مسئله جدی است گفت: 15 سال خشکسالی پیاپی در استان و کمبود شدید منابع آبی، زنگ خطری برای بروز مشکلات بعدی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از ایرنا, ˈمحمد علی آخوندی ˈ در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اگر از اتلاف منابع آبی موجود استان جلوگیری نشود، به سمت جیره بندی آب در شهرها و روستا خواهم رفت ، لذا همه مصرف کنندگان آب باید نسبت به مصرف بهینه آب توجه جدای داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه منابع آبی خراسان جنوبی با 160 میلیون متر مکعب کسری آب مواجه است گفت: مصرف بهینه از آبهای موجود استان باید در دستور کار قرار گیرد و در بین مردم فرهنگ سازی شود.
وی با اشاره به اینکه باید برای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن آماده باشیم یادآور شد: آبخیزداری و آبخوانداری از پروژه هایی است که اجرای آن موجب شد بتوانیم از روانابها حداکثر استفاده را ببریم.
وی ادامه داد: جداسازی آب شرب از آب فضای سبز و استفاده از آبیاری قطره ای از دیگر طرحهای اجرا شده برای استفاده بهینه از آبهای موجود خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه سالانه 600 میلیارد ریال از سوی مدیریت بحران خراسان جنوبی برای اجرای طرحهای آبرسانی به روستاها و احداث مجتمعهای آبرسانی هزینه می شود افزود: در حال حاضر حدود 400 روستای استان با تانکر سیار آبرسانی می شود.
وی ادامه داد: ادامه خشکسالی در استان موجب شده تامین آب بسیاری از مجتمعهای آبرسانی که طی چند سال اخیر احداث و راه اندازی شده با مشکل مواجه شود.
وی افزود: بنا بر آمارهای جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بر اثر خشکسالی، 25 درصد قنوات استان در مناطق کوهپایه ای خشک شده و یا آبدهی آن به شدت کاهش یافته و از 75 درصد باقی مانده، آبدهی 50 درصد نصف شده و 25 درصد آن 30 درصد کاهش آبدهی داشته است.
وی اضافه کرد: خالی شدن تدریجی روستاها از سکنه و مهاجرت به شهرها از جمله پیامدهای اثرات خشکسالی در خراسان جنوبی است.
وی گفت: همه دستگاه های متولی اعم از آب منطقه ای، آب و فاضلاب روستایی و شهری، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن باید برای جلوگیری از اتلاف آب در استان و مصرف بهینه آن، برنامه جامعی را ارائه دهند