کدخبر: ۱۲۸۷۹
۲۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۳۵
چاپ

رضا سراج در جمع دانشجویان بیرجند:

مسئله هسته‌ای را نباید از یک موضوع ملی به موضوعی جناحی تنزل داد

مسئله هسته‌ای را نباید از یک موضوع ملی به موضوعی جناحی تنزل داد

بیرجند رسا- کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یک پیوند معنادار بین اهداف راهبردی و توافق‌نامه ژنو وجود دارد، گفت: تلاش شود در مقابل این برنامه‌ریزی، مسئله هسته‌ای از یک موضوع ملی به موضوعی جناحی تنزل پیدا نکند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از فارس، رضا سراج چهارشنبه شب در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: کاندیدای قدرت جهانی باید دارای قدرت هوشمند یعنی قدرت نرم، سخت(بازدارندگی) و اقتصادی باشد. وی با بیان اینکه کشور دارای قدرت نرم و بازدارندگی است، افزود: قدرت اقتصادی ضلع سوم قدرت هوشمند است که برای رسیدن به آن باید منابع غنی و فناوری پیشرفته داشته باشد و آن را تبدیل به ثروت و قدرت کند. کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه ایران تمام زمینه‌ها برای جهانی شدن را داراست، گفت: در این مقطع زمانی نظام سلطه به دنبال مهار نظام اسلامی است تا اجازه ندهد گام‌های آخر این امر نهایی شود. سراج به تمرکز نظام سلطه بر روی فناوری هسته‌ای اشاره کرد و بیان داشت: فناوری هسته‌ای زیر ساخت فن‌آوری‌های دیگر و در حوزه کشاورزی، صنایع، دفاعی، داروی نقش‌آفرین و زیر ساخت است. وی ادامه داد: به همین خاطر تمرکز قدرت‌ها بر روی این فناوری است و می‌خواهند با جنگ روانی مسئله صلح‌آمیز هسته‌ای را در تبلیغات به جای تسلیحات هسته‌ای جا بیندازند. غرب 3 هدف برای برنامه هسته‌ای ایران در نظر دارد کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه غرب سه هدف را برای برنامه هسته‌ای ایران در نظر دارد، تصریح کرد: راهبرد متوقف‌سازی برنامه هسته‌ای ایران، بازگرداندن برنامه هسته‌ای ایران به عقب یا معکوس‌سازی برنامه هسته‌ای ایران و همچنین در گام آخر برچیده‌سازی برنامه هسته‌ای ایران را در دستور کار خود دارند. سراج با اشاره به اینکه تا قبل از دور جدید مذاکرات، راهبرد آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد یک سویه مبتنی بر فشار- مذاکره بود، اذعان داشت: در حال حاضر آمریکا‌یی‌ها برای رسیدن به اهداف راهبردی سه‌گانه در مذاکرات 1+5 جمهوری اسلامی ایران، راهبرد دوسویة تعامل- فشار را برگزیده است.
وی بیان کرد: دلیل اتخاذ راهبرد جدید آمریکا را می‌توان ادراک اشتباه کارگزاران آمریکا از دولت جدید جمهوری اسلامی ایران و ارزیابی‌های غلط از شرایط و وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران دانست. گام‌های 9 گانه برای تحقق نقشه راهبردی کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این راهبرد را به نقشة راه جدید تبدیل کرده‌اند، گفت: در متن توافق‌نامه گام‌های 9‌گانه شامل کاهش ماشین‌های سانتریفیوژ از سوی ایران، تعلیق غنی سازی اورانیوم 20 درصد، تعیین سقف برای حجم اورانیوم غنی شده 5 درصد، تبدیل(اکسایش) انباشته 20 درصد موجود، توقف به‌کارگیری سانتریفیوژهای نسل 2(IR2)، تعطیلی تأسیسات آب سنگین اراک و یا تبدیل آن به یک راکتور عادی و تعطیلی سایت فردو، پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران و تعطیلی چرخة تولید سوخت هسته‌ای و فرآیند غنی‌سازی اورانیوم در ایران و یا نمادین‌سازی آن برنامه‌ریزی شده است. پیوند معنادار بین نقشه راهبردی و توافق‌نامه ژنو سراج افزود: در این توافقنامه، غنی‌سازی مشروط و منوط به موافقت طرف غربی است و در مرحله بعدی ایران باید نگرانی‌های شورای امنیت سازمان ملل نسبت به ایران را بر طرف کند. این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یک پیوند معنادار بین نقشه راهبردی و اهداف راهبری و توافق‌نامه ژنو وجود دارد، تاکید کرد: متن توافق‌نامه ژنو با ساختار مهندسی شده و باید تلاش شود در مقابل این برنامه‌ریزی، مسئله هسته‌ای از یک موضوع ملی به موضوعی جناحی و نزاع و شکاف تنزل پیدا نکند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها