کدخبر: ۱۳۱۱۸
۲۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۰۸
چاپ

دردیدار با هیات پارلمانی اروپا مطرح شد؛

انتقاد هاشمی رفسنجانی از آمریکایی‌ها/ وجود پایگاه یک گروه تروریستی در پارلمان اروپا چه توجیهی دارد؟

انتقاد هاشمی رفسنجانی از آمریکایی‌ها/ وجود پایگاه یک گروه تروریستی در پارلمان اروپا چه توجیهی دارد؟

بیرجند رسا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار هیات پارلمانی اروپا ضمن تاکید بر حفظ فضای همكاری بوجود آمده بین جمهوری اسلامی ایران و غرب، از اقدام آمریکایی ها در اتخاذ تحریم های جدید انتقاد کرد و گفت: آمریکایی ها باید پاسخگو باشند، چرا امضای اروپایی ها را تحقیر می کنند؟.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آيت‌الله هاشمي رفسنجاني؛ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این ديدار با اشاره به فضايي كه براي روابط بهتر كشورهاي جهان با ايران پيش آمده، گفت: در عرف ديپلماتيك اوّلين شرط اخلاق سياسي پايبندي به امضاء در توافقات است وانتظار داريم غرب كه سالها ادعاي بي‌اعتمادي مي‌كرد، در شش ماه مقرر، در عمل ثابت كند كه مي‌توان به حاكمان غربي، اعتماد كرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی، تحريم‌هاي اخير آمريكا را نتيجه نفوذ و فشار لابي صهيونيسم دانست و گفت: انتظار دنيا از دولت اوباما عمل به موافقت‌نامه‌ها بود و اميدوارند آمريكا و ديگران اين خلف وعده سياسي را، تكرار نكنند.

وی در ادامه اتحاديه و پارلمان اروپا را محملي براي گسترش دمكراسي واقعي در غرب و تعميق روابط كشورهاي غربي با ايران دانست و تأكيد كرد: فضاي همكاري، فرصتي براي غرب ايجاد كرد تا زبان زور را براي مذاكره كنار بگذارند و دوستانه با هم بحث و گفت وگو كنند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سؤال يكي از اعضاي هيأت پارلماني درخصوص وضعيت حقوق بشر در ايران گفت: سند روشن ما در حقوق بشر، قانون اساسي بسيار مترقي ماست كه پيشنهاد مي‌كنيم براي يكبار هم كه شده اين قانون توسط اروپايي‌ها مطالعه شود.

وی با متضاد خواندن گفتار و رفتار حقوق بشري غربي‌ها، گفت: داشتن پايگاه يك گروه تروريستي در پارلمان اروپا كه دستشان به خون مردم و مسئولان ايران اسلامي آلوده است، چه توجيهي براي دفاع از حقوق بشر دارد؟

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، درخصوص اوضاع سوريه كه سؤال يكي ديگر از اعضاي هيأت بود، گفت: حتّي قبل از درگيري‌ها، موضع ما اين بود كه مذاكره، تنها راه براي حل مسايل سوريه است تا مردم براساس رأي اكثريت براي سرنوشت خود تصميم بگيرند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني درخصوص افزايش مواد مخدر در افغانستان نيز گفت: افزايش چندين برابر كشت مواد مخدر در افغانستان محصول بي‌تدبيري اشغالگران است و اگر مبارزه ايران با كاروان‌هاي قاچاق نبود، اروپا به مراتب بيشتر از الان آلوده مي‌شد.

وی با تقبيح بعضي از اظهارنظرهاي مسؤولين غربي درخصوص مواد مخدر گفت: يكي از مسؤولين انگليسي مي‌گفت در پاسخ به شترهاي حامل مواد مخدر، ما مواد مخدر صنعتي را با هواپيما به كشورها مي‌رسانيم كه اعترافي بسيار زشت و عذري بدتر از گناه است.

در آغاز اين ديدار رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا، با ارائه گزارشي از برنامه‌هاي سفر به ايران و ديدار با مسؤلان مختلف، گفت: پس از شش ماه، در شرايطي به ايران آمديم كه دوره جديدي براساس درك ايده‌هاي متقابل شروع شده است.

خانم كرونبرگ افزود: پارلمان اروپا اميدوار است در اين شرايط دفتر خود در ايران را باز نمايد تا پس از نهايي شدن قراردادها در دورنماي شش ماهه، همكاري‌ها گسترش يابد.

در ادامه ديدار چهار عضو ديگر پارلمان اروپا به بيان ديدگاههاي خويش درخصوص مسايل مختلف پرداختند و سؤالاتي درخصوص سوريه، افغانستان، حقوق بشر، مبارزه با مواد مخدر، آينده روابط ايران با دنيا، مخصوصاً تحريم‌هاي جديد آمريكا پرسيدند كه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال اخير گفت: ملت ايران اين سؤال اساسي را دارند كه چرا اتحاديه اروپا به دولت آمريكا اعتراض نمي‌كند و با نقض يكي از بندها، يعني توقف تحريم‌هاي جديد، تعهدات مجموعه را مخدوش و امضاي آنها را تحقير كرده است؟!.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.