بیرجند رسا- رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای نخستینبار در کشور طرح تولید زرشک ارگانیک در مزارع قاین اجرا میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، محسن احتشام اظهار داشت: هدف ما از اجرای این طرح برقراری ارتباط بین زرشککاران با محققان، پژوهشگران، دانشگاهیان و تجار است.
وی ادامه داد: مدیریت جهاد کشاورزی قاین و اتاق بازرگانی استان این طرح را اجرا میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی ایجاد بستری مناسب برای تولید محصول با کیفیت و کمیت بالا و رعایت اصول و فنون بازاریابی و بستهبندی براساس استانداردهای جهانی را از دیگر اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
احتشام افزود: باید کاری کنیم که این محصول ارزشمند در همه شهرها و استانها شناخته و به عنوان یک ماده مغذی، ارزشمند و دارویی وارد سبد غذایی خانوادهها شود.
وی تصریح کرد: سال آینده در زمان برداشت زرشک به کشاورزانی که در اجرای این طرح همکاری کنند سبد برداشت رایگان تحویل میشود.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بازار محصول استراتژیک و پر ارزش غذایی و دارویی زرشک ناشناخته است، اذعان داشت: باید زرشک را مثل زعفران جهانی و آن را براساس خواست مشتریان تولید و عرضه کنیم.
احتشام تأکید کرد: کشاورزان نیز باید محصولی بدون استفاده از سم و مواد شیمیایی و بهداشتی تولید کنند.
وی از آمادگی کامل برای برگزاری کلاسهای آموزشی، ترویجی و بازاریابی برای زرشککاران حتی در کنار باغهای زرشک و روستاها خبر داد و از مسئولان جهاد کشاورزی خواست از محل اعتبارات و تسهیلات کار گروه توسعه بخش کشاورزی اعتبارات بیشتری را به ایجاد جایگاههای نگهداری زرشک اختصاص دهند.
نایب رئیس شورای ملی زعفران ایران به طرح موفق ارتقای کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران اشاره کرد و گفت: این طرح کشوری از دو سال گذشته به طور آزمایشی در قاین در حال اجراست و یکی از مزایای آن افزایش قیمت زعفران خشک به حدود 5 میلیون ریال در هر کیلوگرم در بازارهای داخلی است.