کدخبر: ۱۵۵۹۸
۲۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۵٦
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی خبر داد
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی خبر داد
بیرجند رسا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه احداث بادشکن زنده با هدف کنترل طوفانهای شن در سرچاه عماری خوسف اجرا شد، گفت: 13 روستا از این پروژه بهرهمند شدند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از فارس, حبیبالله شریفی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پروژه احداث بادشکن زنده با مصالح سرشاخههای گز و تاغ در ردیفهای متراکم و با فاصله 25 متر از یکدیگر در پهنههای ماسهای به طول 64.5 کیلومتر احداث شده است.
وی تصریح کرد: بین ردیفها نیز به منظور استقرار پوشش گیاهی پایدار در سطح 117 هکتار نهالکاری و بوتهکاری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اذعان داشت: حرکت شنهای روان به دلیل طوفانهای شدید موسمی تشدید شده و مشکلات زیادی از جمله مسدود شدن راههای مواصلاتی، کاهش تولید کشاورزی و دامپروری و نامساعد شدن شرایط زندگی در منطقه را به دنبال دارد.
وجود 28 کانون بحرانی فرسایش بادی در استان
شریفی تثبیت شنهای روان، فراهم کردن زمینه فعالیت بیولوژیک، استقرار پوشش گیاهی بر روی تپههای ماسهای، کنترل و کاهش طوفانهای شن، حفاظت از اماکن مسکونی و تجاری و افزایش راندمان کشاورزی و دامپروری را از جمله اهداف اجرای این پروژه عنوان کرد.
وی متذکر شد: تعداد 13 روستا و آبادی نزدیک به هم در منطقه سرچاه عماری خوسف با مشکل هجوم ماسههای روان مواجه بودند که در اطراف بیشتر این روستاها این پروژه اجرا و مشکل طوفانهای شنی در منطقه تا حدودی حل شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اضافه کرد: احداث بادشکنهای زنده در این منطقه از سال 84 شروع و 89 نیز به پایان رسیده است.
شریفی با اشاره به اینکه 28 کانون بحرانی فرسایش بادی در استان وجود دارد، یادآور شد: تثبیت تپههای ماسهای روان در مناطق بحرانی و تبدیل اراضی شنی به اراضی تولیدی از برنامههای سازمان برای مقابله با بیابانزایی در استان است.
86 درصد مساحت استان را بیابانها تشکیل میدهند
وی تهیه و اجرای طرحهای مدیریت جنگلهای مناطق بیابانی و طرحهای مقابله با کانون بحرانی فرسایش بادی اولویتدار استان، تغییر در روشهای سنتی و استفاده از گونههای متنوع به ویژه گونههای بومی و مقاوم به خشکی و شوری را از جمله برنامههای دیگر سازمان برای مقابله با بیابانزایی در استان برشمرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 86 درصد مساحت استان را اراضی بیابانی و مراتع کمتراکم بیابانی تشکیل میدهند.