کدخبر: ۱۸۵۲٤
۰۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۳
شکاف بزرگ اصلاحطلبان و دولت در انتخابات مجلس کلید میخورد؟
سرنوشت رفسنجانی 78 در انتظار روحانی 94
بیرجند رسا- اصلاحطلبان و جریان مدعی اعتدال که ائتلاف آنها در انتخابات اخیر، تنها اندکی بیش از 50 درصد آرا را به دست آورده بود، با انشقاق در انتخابات آتی چه سرنوشتی را پیدا خواهند کرد؟
اظهارات چندی پیش علی یونسی مبنی بر اینکه "پیروزی بعدی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس تکمیل میشود تا یک مجلس شایسته دولت تدبیر و امید روی کار آمده و برای همیشه این گفتمان را پایدار کند" تردیدی در این موضوع که فعالیت های انتخاباتی جریان اصلاح طلب و دولت از هیمن حالا کلید خورده است باقی نگذاشت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از صراط، از همان روزهای نخستین آغاز به کار دولت و تشکیل کابینه جدید، زمزمه های ماموریت ویژه علی یونسی برای ساماندهی نیروهای دولتی و هماهنگی با اصلاح طلبان به گوش می رسید و اکنون این موضوع پررنگ تر از هر زمان دیگری دیده می شود.
در این میان انتشار خبری در خصوص حضور اکبر ترکان در کنار یونسی به عنوان نمایندگان دولت در جلسات انتخاباتی اصلاحطلبان، عزم راسخ دولت تدبیر برای تسخیر کرسیهای مجلس را بیش از پیش نمایان کرده است.
همزمان شایعاتی در خصوص فعالیت های انتخاباتی برخی دیگر از دولتی ها به ویژه محمدعلی نجفی به گوش می رسد. این در حالی است که اختلافات فراوان اصلاح طلبان با جریان اصلی دولت امکان ائتلاف این دو جریان در انتخابات آتی را کمرنگ تر کرده است.
این اختلافات حتی تا جایی پیش رفته بود که از همین حالا صحبت از انتخاب کاندیدایی غیر از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 96 نیز به گوش می رسید. در این میان تکروی عارف و تلاش او برای خارج شدن از سایه خاتمی، هاشمی و روحانی نیز مزید بر علت شده و مباحثی مانند سرلیستی او در انتخابات آتی مجلس را – که احتمالا در صورت مطرح شدن به صورت جدی با مخالفت های فراوانی روبرو خواهد شد - به حاشیه کشانده است.
حال باید منتظر ماند و دید اصلاح طلبان که یک بار در انتخابات مجلس در سال 78 با توهم اکثریت مطلق و بی رقیب بودن در کشور حتی حاضر به قرار دادن نام هاشمی رفسنجانی در لیست انتخاباتی خود نشده بودند، آیا این بار نیز تجربه همان سال را تکرار می کنند.
شواهد امر احتمال جدایی اصلاح طلبان و جریان دولت در انتخابات آتی مجلس را – که دو سال دیگر برگزار خواهد شد – کاملا تایید می کند. با این شرایط، اصلاح طلبان و جریان مدعی اعتدال که ائتلاف آنها در انتخابات اخیر در کنار عواملی مانند چند کاندیدا شدن رقیب، تنها اندکی بیش از 50 درصد آرا را به دست آورده بودند در انتخابات آتی چه سرنوشتی را پیدا خواهند کرد؟