بیرجند رسا- یوکیو آمانو، رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی، نهاد نظارتی سازمان ملل متحد می گوید ایران ذخایر اورانیومِ با غنای بالای خود را که نزدیک به اورانیوم مورد نیاز در ساخت تسلیحات اتمی است، کاهش داده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از بولتن نیوز، بر اساس توافق اولیه اتمی ایران و شش قدرت جهانی، نیم دیگر اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده ایران به شکلی تغییر می یابد که تبدیل دوباره آن به اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده تقریبا سخت خواهد بود.
یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در جلسه ای که روز دوشنبه پشت درهای بسته برگزار شد، از عملکرد ایران در پیروی از توافق مذکور ابراز رضایت کرد؛ اما گفت هنوز راه زیادی در پیش است.
آقای آمانو به کاهش میزان ذخیره اورانیوم با غنای بالای ایران اشاره کرد که می تواند برای تولید سلاح اتمی مورد استفاده قرار بگیرد.
یوکیو آمانو گفت آژانس برای انجام نظارت لازم بر برنامه هسته ای ایران به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار نیاز دارد که هنوز تامین نشده است.
ایران و قدرت های جهانی در ماه نوامبر به توافقی موقت رسیدند که در قبال محدودیت فعالیت های هسته ای ایران بخشی از تحریم های بین المللی علیه تهران تعلیق شود.
آژانس بین المللی انرژی اتمی وظیفه اصلی نظارت بر فعالیت های اتمی ایران را دارد که ببیند آیا این کشور به توافق شش ماهه اتمی خود با قدرت های جهانی عمل می کند یا خیر.
بر اساس این توافق، ایران فعالیت های اتمی خود را طی این شش ماه محدود می کند و بخش محدودی از تحریم های ایران نیز لغو می شود. در این مدت ایران و قدرت های جهانی برای رسیدن به یک توافق جامع دراز مدت مذاکره می کنند.
توافق اولیه ایران و قدرت های جهانی سال گذشته میلادی بدست آمد. ایران می گوید برنامه اتمی اش صلح آمیز است اما اسرائیل این موضوع را رد می کند.
قرار است مذاکرات کارشناسان ایران و قدرت های جهانی پنجشنبه ۵ مارس در وین آغاز شود و تا ۷ مارس ادامه یابد.
طبق توافق اولیه اتمی، ایران به صورت قسطی به قسمتی از پول های بلوکه شده خود به میزان ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دست می یابد.
اول ماه فوریه ژاپن به عنوان اولین کشور ۵۵۰ میلیون دلار از پول های ایران را به این کشور داد. ماه گذشته میلادی نیز منابع بانکی اعلام کردند کره جنوبی قرار است در ماه مارس دو قسط که در مجموع ۱ میلیارد دلار می شود، به ایران بدهد.
ایران به دلیل تحریم های بین المللی در ازای فروش نفت، به صورت مستقیم از شماری از کشورهای وارد کنننده نفت کالا وارد می کرد.