کدخبر: ۲۳۵۹۷
۰۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۵
«اشکورات» رودسر بزرگترین تولیدکننده گل گاو زبان کشور
بیرجند رسا - مناطق کوهستانی «اشکورات» رودسر با 450 هکتار مساحت زیرکشت و برداشت 220 تن، بزرگترین تولیدکننده گل گاوزبان کشور است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل از خبرگزاری فارس از رودسر، گل گاوزبان دارای جنسهای مختلف از گونه گل گاو زبان است و در مناطقی با شرایط کوهستانی و معتدل مانند استان گیلان رشد میکند.
گل گاوزبان گیاه علفی یکساله و از گیاهان دارویی و دارای روغنی بوده که به دلیل خاصیت شفادهندگی از مدتها قبل از اهمیت خاصی برخوردار است.
این گیاه در بسیاری از مناطق اروپا، غرب آسیا و آمریکای شمالی میروید و اغلب به صورت وحشی در محلهای لمیزرع و کناره رودخانهها دیده میشود و کشاورزان این گیاه را از حالت وحشی جمعآوری کرده و برای مصارف خانگی کشت میکنند.
این گیاه دارای شاخههای توخالی، آبدار و به ارتفاع 50 سانتیمتر است که برگهای آن نسبتاً بزرگ، چین خورده به رنگ سبز تیره و تخممرغی شکل نوک تیز هستند و به طور متناوب روی ساقه گیاه قرار دارند.
تمام سطح گیاه پوشیده از کرکهای سفید و منشعب است و گلهای این گیاه در انتهای ساقه به رنگ آبی و ستارهای شکل وجود دارد.
عمل گل چینی این گیاه نسبت به شرایط آب و هوای مناطق مختلف از اوایل اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا پایان گلدهی آن در تابستان ادامه مییابد و گلهای برداشت شده در فضای باز و نور غیرمستقیم آفتاب خشک میشود.
خواص درمانی گل گاوزبان و برگهای آن تصفیه کننده خون، آرام کننده اعصاب، عرقآور، ادرارآور، تقویت کننده کلیهها، برطرف کننده سرماخوردگی، ضد سرفه، درمان برونشیت، بیاختیاری دفع ادرار، التهاب و ورم کلیه، سرخک، مخملک و ... مفید است.
گل گاوزبان به دلیل داشتن آلکالوئید برای زنان باردار و کودکان مضر است و طریقه و میزان مصرف آن دو قاشق غذاخوری پر از گل گاوزبان در لیوان آب جوش است که باید به مدت 20 دقیقه سر ظرف با پارچه یا دری پوشانده شود تا دم بکشد.
همچنین میتوان به جای این عمل، مخلوط را تنها پنچ دقیقه جوشاند و پس از آن گل گاوزبان را صاف کرده و بنوشیم، البته مخلوط گل گاوزبان با لیمو عمانی و نبات علاوه بر خوش رنگ و خوش طعم شدن این جوشانده به دلیل خاصیت آرامبخشی لیمو عمانی موجب تقویت این نوشیدنی مفید میشوند.
450 هکتار سطح زیرکشت گل گاوزبان در «اشکورات» رودسر
مدیر جهاد کشاورزی رودسر در گفتوگو با خبرنگار فارس میزان سطح زیرکشت گل گاوزبان در مناطق کوهستانی «اشکورات» این شهرستان را 450 هکتار عنوان کرد.
احسانالله مشتاق اظهار کرد: 4 هزار و 500 بهرهبردار در زمینه تولید و فرآوری گل گاوزبان در رودسر فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال 200 تا 220 تن گل گاوزبان از میزان سطح زیرکشت مذکور در رودسر برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر با اشاره به اینکه زمان برداشت گل گاوزبان از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و تا تابستان ادامه مییابد، گفت: اکنون هر کیلو گل گاوزبان حدود 55 هزار تومان خرید و فروش میشود.
وی خاطرنشان کرد: «اشکورات» رودسر با 450 هکتار زمین زیرکشت و تولید سالانه تا 220 تن محصول بزرگترین تولید کننده گل گاوزبان کشور است.
مشتاق، کشت سنتی و استفاده از نیروی کار زیاد و نبود صنایع فرآوری، خشک کردن و بستهبندی این محصول را از مشکلات پرورش دهندگان گل گاوزبان دانست.
وی یادآور شد: در صورت ورود بخش خصوصی در حوزه فرآوری و بستهبندی گل گاوزبان سازمان جهاد کشاورزی با تسهیل در روند اجرای این طرح از بخشخصوصی استقبال میکند.