ببرجند رسا- آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با رئیس بانک مرکزی گفت: رشد بی رویه بانک ها و جریمه های تاخیر باعث مشکلاتی شده است و بانک مرکزی باید جلوی این مسئله را بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل از تسنیم از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی که دقایقی پیش در دیدار با رئیس بانک مرکزی سخن می گفت، اظهار کرد: از هنگام روی کار آمدن دولت جدید، دو مسئله مطرح شد که به مردم امید بخشید، یکی مسئله انرژی هسته ای بود که به صورت آبرومند حل شود و دیگر بهبود وضع اقتصادی مردم و کم شدن فشار اقتصادی بر طبقات پایین اجتماعی است و البته در انرژی هسته ای می توانیم بگوییم که امیدواریم که حل شود.
مرجع تقلید شیعیان افزود: نامه های زیادی به ما برای مشکلات بانکی به ما می رسد که در یک جمع بندی کوچک، 700 نامه با موضوع مشکلات اجاره، جهیزیه و بدهکاری است که اگر بخواهیم آنها را حل کنیم، باید یک کمیته امداد جدیدی تاسیس کنیم این در حالی است که ما متولی حوزه های علمیه هستیم و در کنار آن به امور خیریه هم کمک می کنیم.
استاد عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: این دو موضوع اگر حل شود، پایه های اقتصادی کشور درست می شود و در کنار این موضوعات، یکی مسئله تولید است که کارخانه داران می آیند و می گویند همه چیز گران شده است اما ما باید محصول را به همان قیمت سابق بفروشیم که این ممکن نیست.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: دیگر مسئله بانک ها این است تسهیلات به آنها گران تر داده می شود و جوابی برای این مسئله نداریم که به ایشان بدهیم.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: دیگر مشکل این است که مسائل اسلامی و شرعی در بانک ها رعایت نمی شود و بانک های ما دارند بانک اسلامی توام با ربا می شوند و اساس بانکداری اسلامی این بوده است که بانک ها سرمایه خود را در تولید ببرند.
مرجع تقلید شیعیان افزود: مردم از ما سوال می کنند که آیا این پول را که در بانک می گذاریم و مدعی تولید و کار اقتصادی هستند و می گویند ما را در سودشان نیز شریک می کنند، حلال است و ما می گوییم چون در نظام اسلامی است باید حمل بر صحت کرد اما بانک ها هم باید دقت کنند.
استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به گسترش قارچ گونه شعب بانکی اظهار کرد: در همین قم خیابانی هست که بیش از 10 شعبه بانک در کنار هم هستند و مثل سبزی سبز می شوند و مردم فکر می کنند که بانک ها درآمد کلانی دارند و بدهکاری مردم از سوی دیگر به بانک ها زیاد شده است و سریع دست به مصادره خانه مردم می زنند این در حالی است که به جای فروش، باید خانه را رهن بدهند و بدهی خود را بردارند.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: منابع بانکی به غیر از قرض الحسنه، حساب های جاری است و برای بانک سود خالص است و هیچ هزینه ای برای بانک ندارد و بانک به نظر می رسد می تواند بخشی از حساب جاری را که در گردش است، برای قرض الحسنه اختصاص دهد.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مسئله یارانهها، خاطرنشان کرد: این معنا ندارد که همه مردم از یارانهها به میزان یکسان بهره مند شوند و من به مجلسی ها هم اعتراض کردم که چرا سکوت کردید و چطور این پول هنگفت را تامین کنیم و تصور من این است که چون این یک شعار بود، از مخالفت ترسیدند.
مرجع تقلید شیعیان افزود: تصور من این است که یک سوم جمعیت باید تحت پوشش یارانه قرار بگیرند و البته محدود کردن آن الان هزینه دارند و من به رهبر معظم انقلاب هم عرض کردم که این جراحی باید انجام شود.
استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اضافه شدن بانک ها و جریمه های بانکی، تصریح کرد: از یک طرف بانک های زیادی تاسیس شده است و از سوی دیگر وام می دهند و جریمه می کنند و این جریمه های تاخیر در حکم تعزیر است و وظیفه حاکم شرع است و مال بیت المال است در این صورت نه بانک و بهتر است ملاحظه کنند و جریمه را از کسانی که ندارند، صرف نظر کنند.
مبلغ عالی حوزه علمیه با اشاره لزوم دقت در آمار خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دولت سابق، ندادن آمار واقعی بود و آمار بالاخره گاهی سخت است اما ارائه واقعی آن خوب است و اعتماد مردم را در پی دارد و هر تشکیلاتی که آمار واقعی ارائه نکند، بالاخره به شکست می رسد.