کدخبر: ۲۵٤۷٦
۲٦ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۳٤
جلالپور:
واردات پسته آمریکایی به ایران صحت ندارد/ وضعیت تولید پسته در کشور مطلوب نیست
بیرجند رسا- نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور و رئیس انجمن پسته ایران با تاکید بر اینکه واردات پسته آمریکایی به ایران صحت ندارد، گفت: باید وضع تولید و شرایط پسته در سالهای آینده اصلاح شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از مهر، محسن جلالپور عصر دوشنبه در حاشیه افتتاح شعبه انجمن پسته استان سمنان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه واردات پسته آمریکایی به ایران به هیچ وجه صحت ندارد گفت: که اگر وضع تولید و شرایط پسته در سالهای آینده اصلاح نشود به سمتی حرکت خواهیم کرد که پسته آمریکایی به ایران وارد شود نه اینکه در حال حاضر این واردات انجام شده باشد.
وی افزود: در شرایط کنونی که میزان بهرهوری و وضعیت تولید پسته در کشور چندان مطلوب نیست باید به سمتی پیش برویم تا بهرهوری در واحد سطح را از 700 کیلوگرم در هکتار به دو تن برسانیم چراکه در حال حاضر میزان عملکرد پسته در آمریکا بیش از سه تن در هر هکتار است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور و رئیس انجمن پسته ایران با بیان اینکه میزان تولید پسته در ایران حدود 200 هزار تن و درآمریکا 240 هزار تن است، گفت: اگر چه آمریکا در سالهای اخیر جایگاه نخست در تولید پسته در جهان را از ایران گرفت اما همچنان صادرات پسته ایرانی بیشتر از آمریکاست به طوریکه در سال گذشته حدود 135 هزار تن پسته ایرانی به بازارهای جهانی صادر شد اما میزان صادرات پسته آمریکا در همین سال کمتر از 120 هزار تن بود.
جلالپور توان صادراتی پسته از ایران را قریب سه میلیارد دلار دانست و گفت: این در حالی است که هم اکنون سالانه بین یک تا یک میلیون و 500 هزار دلار صادرات پسته انجام می شود.
وی با بیان اینکه پسته ایران اشتغال 100 هزار نفری را در کشور به همراه داشته است گفت: باید با توجه به شرایط آب و هوایی و کاهش منابع آبی توجه ویژه ای به محصول پسته ایران صورت گیرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور و رئیس انجمن پسته ایران خاطرنشان کرد: در سال گذشته میزان تولید پسته ایرانی حدود 180 هزار تن بود که امسال پیشبینی میشود بین 200 تا 250 هزار تن پسته در کشور تولید شود.
جلال پور خاطرنشان کرد: اما برای بهبود وضعیت تولید و بازار داخلی و خارجی پسته باید باغات غیر بهرهور را از تولید خارج کرد و اختصاص آب را به مناطقی داد که بهرهوری بالایی دارند تا بتوانیم با افزایش بهرهوری، سرمایهگذاری و تولید پسته در باغهای بزرگ را گسترش داد.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت پسته ایرانی از پسته آمریکایی بسیار بهتر است، افزود: در حال حاضر قیمت پسته ایرانی و آمریکایی در بازارهای جهانی چندان تفاوتی ندارد و هر کیلوگرم پسته ایرانی یا آمریکایی حدود 9 دلار در بازار های جهانی مبادله میشود.
رئیس انجمن پسته ایران به ایجاد انجمن های پسته در استان های مختلف اشاره کرد و گفت: سمنان پس از خراسان رضوی دومین استان کشور است که در آن این انجمن ایجاد می شود.
جلال پور گفت: برای تشکیل انجمن نیازمند ایجاد شعبه های آن در استان های مختلف هستیم و طرح توسعه این شعبه ها در استان های دیگر در برنامه انجمن قرار دارد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سمنان نیز در این خصوص گفت: دامغان از مناطق مستعد پسته در ایران است و محصول تولیدی آن از کیفیت بالایی برخوردار است.
علی اصغر جمعهای در خاتمه افزود: در این شهرستان هم اکنون 14 هزار و 200 هزار هکتار باغ پسته وجود دارد که از این مقدار 12 هزار هکتار آن را درختان بارور تشکیل میدهند.