بیرجند رسا- رئیس جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: 34 درصد جمعیت استان در کار تولید و پرورش دام فعال هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل از مهر، هاشم ولیپورمطلق پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سه میلیون و 143 هزار و 756 راس دام سبک در استان وجود دارد.
وی همچنین به وجود 155 هزار و 995 راس دام سنگین در استان اشاره کرد و افزود: 23 هزار و 898 تن گوشت قرمز در سال گذشته در سطح استان تولید شده است.
وی بیان کرد: مازاد تولیدات استان به سایر استانهای کشور به صورت دام زنده منتقل میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه 34 درصد جمعیت استان در کار تولید و پرورش دام هستند، افزود: تعداد 80 هزار و 687 نفر در بخش دام استان فعالیت می کنند.
ولی پورمطلق تصریح کرد: در سال گذشته 146 هزار و 141 تن شیر در استان تولید شده است.
سالانه 37 تن گوشت شترمرغ در استان تولید می شود
وی همچنین تولید سالانه گوشت شترمرغ در استان را37 تن دانست و گفت: در حال حاضر شش واحد پرورش شترمرغ دارای پروانه بهره برداری در استان فعال است.
ولی پورمطلق عدم امکان استفاده از محصولات فرعی را از جمله مشکلات پرورش دهندگان شترمرغ برشمرد.
وی بیان کرد:توليد ساليانه 90-30 عدد تخم و در سن 12-11 ماهگي به وزن زنده 110 كيلوگرم رسيدن از مهمترين مزاياي پرورش شترمرغ به شمار می رود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از مصرف حدود 30 درصد گوشت شترمرغ تولیدی در داخل استان خبر داد و گفت: مازاد بر مصرف استان به استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی صادر می شود.
وی بیشترین آمار پرورش شترمرغ را در شهرستانهای قاین و سرایان ذکر کرد.
گرانی نهاده های تولیدی مشکل عمده پرورش دهندگان بوقلمون در استان
ولی پورمطلق به پرورش بوقلمون نیز اشاره کرد و افزود: بيشترين آمار پرورش بوقلمون مربوط به شهرستان هاي سربيشه و نهبندان است.
وی مهمترين مشكلات پرورش دهندگان بوقلمون در استان را گراني نهاده هاي توليدي ازجمله خوراك،عدم تكميل زنجيره توليد بالاخص كشتارگاه بوقلمون بيان كرد.
ولی پور مطلق با بیان اینکه سالانه 450 تن گوشت بوقلمون در استان تولید می شود، بیان کرد: در حال حاضر تعداد دو واحد پرورش بوقلمون داراي پروانه بهره برداري در استان فعال است.
وی افزود: حدود 20 درصد توليد گوشت بوقلمون در داخل استان مصرف و مازاد آن به استان هاي سيستان و بلوچستان و تهران صادر مي شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: میزان یکهزار تن جو در انبارهای استان توسط اتحادیه عشایری خریداری شده و در حال توزیع است.
ولی پورمطلق بیان کرد: در حال حاضر با توجه به سهمیه موجود، محدودیتی از نظر میزان تحویل جو در استان وجود ندارد.
وی مبلغ هر کیلو جو را هشت هزار و 500 ریال اعلام و افزود: تنها دامداران مرتعی که دارای دام سبک و شتر هستند، می توانند برای خرید جو اقدام کنند.