بیرجند رسا-سفیر سابق ایران در یونسکو گفت: میراث فرهنگی ناملموس عنصر مهمی برای شناسایی و بیان تفاوتهای فرهنگی است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل از ایسنا، محمدرضا مجیدی ظهر امروز 4 مرداد جاری در کارگروه امور بانوان استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر میراث فرهنگی توسعه و تغییرات زیادی یافته است، گفت: بخشی از این تغییرات به خاطر فعالیتهایی است که یونسکو مسبب آن بوده است؛ لذا باید این تجلیات زنده فرهنگ را که از اجدادمان به ارث رسیده را به فرزندانمان منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی ناملموس بسیار جوان و شکننده به نظر برسد، اظهارکرد: فهم میراث فرهنگی ناملموس در جوامع مختلف نقش بسیاری در گفتوگوی فرهنگها ایفا میکند و احترام متقابل به شیوههای زندگی را بالا میبرد.
سفیر سابق ایران در یونسکو با اشاره به اینکه میراث فرهنگی ناملموس عنصر مهمی برای شناسایی و بیان تفاوتهای فرهنگی است، افزود: اهمیت میراث فرهنگی ناملموس صرفا مظاهر عینی و زیباییهای آن نیست بلکه یک سرمایه فرهنگی مهم است که از یک نسل به نسل دیگر منتقل میشود.
مجیدی با بیان اینکه در این راستاICCN یا شبکه همکاری بین شهری برای محافظت از میراث فرهنگی ناملموس به عنوان تنها سازمان بینالمللی حکومتهای محلی با هدف حفظ میراث فرهنگی ناملموس در جهان شکل گرفته است، گفت: بیان و سنتهای شفاهی شامل ضربالمثلها، چیستانها، اشعار کودکانه، افسانهها، ترانهها، شعرهای حماسی، اجراهای نمایشی و غیره از جمله مقولات مختلف این حوزه هستند.
وی هنرهای نمایشی شامل موسیقی آوازی و سازی و نغمههای منظوم را از دیگر موضوعات میراث فرهنگی ناملموس برشمرد و افزود: این موارد شیوههای بیانی مختلفی را شامل میشود که خلاقیت انسانها را در طول تاریخ نشان میدهد.
سفیرسابق ایران در یونسکو صنایع دستی را ملموسترین شکل میراث ناملموس برشمرد و افزود: ابزارهای کار، لباسها و پوششهای بدن، انواع ظروف، هنرهای تزیینی، لوازم سرگرمی، جواهرات از جمله مواردی است که در زیرمجموعه صنایع دستی قرار دارد.