بیرجند رسا-همیشه توصیه می شود درونگراها و برونگراها با هم ازدواج نکنند. چرا؟ چون رمق یکدیگر را می گیرند! درونگراها نیاز دارند هر روز ساعت هایی برای تنهایی شان داشته باشند، کم حرف بزنند و کم خود افشایی کنند و درست در نقطه مقابل آنها برون گراها هستند که تمام انرژی شان را از روابط اجتماعی می گیرند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل ازتبیان ،اگر به هر دلیلی بعد از نامزدی یا عقد متوجه شدید فازتان با همسرتان متفاوت است باید بدانید راه تان کمی پیچیده تر از دیگران است. نا امید نشوید. بلکه سعی کنید با خواندن این راه حل ها مشکل را تا حد زیادی کنترل کنید و بخش کنترل نشونده آن را هم با عشق و احترام و پذیرش، حل و فصل کنید.
وقتی دو انسان درونگرا و برونگرا رابطه زناشویی خود را شروع می کنند، باید بدانند ممکن است هرگز به توافق نرسند مگر اینکه بتوانند به نکته های مهم و حساسیت برانگیز زندگی شان واقف شوند و در مواردی به تعامل برسند:
در پردازش احساسی برونگراها و درونگراها تفاوت های اساسی وجود دارد بنابراین باید به شرایط واقف باشند و در بروز هیجان ها و احساسات از فشار اوردن بیش از حد بر یکدیگر پرهیز کنند.
برنامه ریزی های زندگی چنین زوج هایی باید با توافق دو طرفه باشد و مثلا در آن مشخص شود چند بار در ماه قرار است به پیک نیک یا خانه فرد خاصی بروند و هر دو طرف نیز باید ملزم به رعایت قوانین باشند. قابل پیش بینی بودن برنامه ها به هیچ کدام فشاری وارد نمی کند.
در زندگی مدرن یا نیمه مدرن امروزی، عملا زندگی مشترک مدت کوتاه تری پیدا کرده و به 8 تا 12 شب و آخر هفته ها محدود شده است. پس این ساعت های کوتاه با هم بودنتان باید با کیفیت باشد. مثلا طرف برونگرا بدون این که احساس طرد شدن به او دست دهد، باید شرایط درونی همسرش را درک و برایش فضای آرام و خصوصی مهیا کند و بعد از مدتی کنارش برود و با او صحبت کند. البته گاه همسر درونگرا همچنان می خواهد تنها باش. در این صورت همسر برونگرا باز هم باید فرصت دیگری به او بدهد اما به تلاشش برای برقراری ارتباط با همسرش ادامه دهد.
در نحوه حل مشکلات، تفاوت های عمده ای بین برونگراها و درونگراها دیده می شود. انسان های برونگرا باید در مقابل اصرار شدید ذهنی شان برای حل موضوع در همان لحظه مقاومت کنند چون اقدام های سریع برای حل مشکل با بی اعتنایی و حتی خشم طرف درونگرا همراه خواهد بود. برونگراها حتما باید در این مواقع شرایط را درک و کمی تامل کنند. بحث را به تعویق بیاندازید و آن را به زمان دیگری موکول کنند. درونگراها هم باید بدانند که همسر برونگرا تحمل اینکه مدت ها در انتظار بماند تا مساله حل شود، ندارد.
افراد درونگرا و برونگرا هر کدام با برخی ویژگی هایشان باعث آزار دادن یکدیگر می شوند. فرد برونگرا با صحبت کردن و جلب توجه زیاد و اجازه ندادن به دیگران برای مطرح کردن خود در جمع افراد درونگرا را کلافه می کنند و درونگراها، با سکوت و نیاز زیادشان به تنهایی، ناتوانی در ابراز عقاید، شرکت نکردن در بحث ها یا واکنش نشان ندادن نسبت به حرف های دیگران آزار دهنده خواهند بود. سعی کنید ویژگی های طرف مقابل را بشناسید و هر دو به سمت تعادل حرکت کنید و در مواقعی که ویژگی های طبیعی شخصیت همسرتان را می بینید، واکنش دلخورانه نشان ندهید. بپذیرید که شخصیت و ذاتش این است و الزاما هم بد نیست.
در سال 1384 نتایج یک تحقیق که در دانشگاه شهید بهشتی انجام شده بود منتشر شد که تاثیر همانندی یا تضاد را در ویژگی های شخصیتی درونگرایی- برونگرایی بر رضایت زناشویی می سنجید. نتایج این تحقیق نشان داد:
بالاترین سطح رضایت زناشویی در ازدواج میانگرا با درونگرای عادی تحقق می یابد.
- سطح رضایت زناشویی در ازدواج دو برونگرای عادی در مرتبه دوم قرار دارد.
- در ازدواج دو درونگرای مفرط و همچنین در ازدواج میانگرا با درونگرای مفرط سطح رضایت زناشویی درمرتبه سوم است.
- سطح رضایت زناشویی در ازدواج زن درونگرا با مرد برونگرا در مرتبه چهارم است.
- سطح رضایت زناشویی در ازدواج زن درونگرا با مرد برونگرای مفرط در مرتبه پنجم قرار دارد.
- بدترین ازدواج، ازدواج زن برونگرا با مرد درونگرا است که در این پژوهش، این تضاد که با کم ترین سطح رضایت زناشویی