کدخبر: ۳۳۲۷۸
۰٦ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰٤
چاپ

مدیرعامل بانک مسکن خبر داد

پرداخت وام خرید مسکن برای واحدهای ۳ساله و کمتر/ اقساط تسهیلات زیر ۱ میلیون

پرداخت وام خرید مسکن برای واحدهای ۳ساله و کمتر/ اقساط تسهیلات زیر ۱ میلیون

بیرجند رسا-مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به رونمایی از ابزار جدید تقویت عرضه طی شنبه هفته آینده گفت: در طرح وزیر راه و شهرسازی تسهیلات خرید برای واحدهای مسکونی تا عمر سه سال پرداخت می‌شود و اقساط این تسهیلات زیر یک میلیون تومان خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا  به نقل از تسنیم،محمدهاشم بت‌شکن مدیرعامل بانک مسکن صبح امروز در نشستی خبری که در وزارت اقتصاد به‌منظور هفته دولت برگزار شده بود به تشریح آخرین برنامه بخش مسکن و ساختمان و تسهیلات پرداختی در این حوزه اشاره و تصریح کرد: بخش مسکن در دنیا پیشران خروج از رکود است، حتی در برخی از کشورها این بخش را ستون دارایی‌هایی‌های‌شان می‌دانند.

وی با بیان اینکه مسکن در زمینه اشتغال می‌تواند نقش مهمی را ایجاد کند، گفت: این بخش 5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده که 16 درصد مستغلات نیز به آن اضافه می‌شود بنابراین در مجموع 21 درصد از تولید ناخالص داخلی مرتبط با بخش مسکن است.

بت‌شکن اضافه کرد: 57 درصد تشکیل سرمایه ثابت در بخش ساختمان انجام می‌شود. همچنین باید توجه داشت که 15.3 در صد اشتغال کشور در ساختمان و مسکن می‌باشد.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه سهم مسکن در بودجه خانوار عدد مهمی است گفت: حداقل 30 درصد کل هزینه‌های خانوار در بخش مسکن است.

وی با بیان اینکه تأثیرگذاری بخش مسکن در تورم عدد 28.4درصدی را برای این بخش به ثبت رسانده است، تصریح کرد: سهم بخش مسکن در اقتصاد کشور بسیار بالاست.

بت‌شکن درباره تسهیلات اعطایی به بخش مسکن نیز گفت: بر اساس اعلام بانک مرکزی تسهیلات اعطایی در سال 92 به بخش مسکن 274 هزار میلیارد ریال است که این آمار بیانگر سهم 12.7 درصدی از کل تسهیلات اعطایی سیستم بانکی است.

وی افزود: این در حالی است که متوسط تسهیلات پرداختی به بخش مسکن در سال‌های قبل 25 تا 30 درصد بود بنابراین آمارها نشان می‌دهد که در سال 92 با کاهش سهم تسهیلات اعطایی به مسکن مواجه بودیم.

محمدهاشم بت‌شکن  اظهار کرد: عدد تسهیلات اعطایی 274 هزار میلیارد ریال در سال 92 بوده که سهم بخش مسکن از این رقم 12.7 درصد بوده است که متوسط این تسهیلات در سالهای گذشته 25 تا 30 درصد بوده است.

وی با استناد به آمار بانک مرکزی تصریح کرد: در خرداد ماه سال گذشته تعداد واحد مسکونی 12 هزار فقره با متوسط قیمت 4 میلیون تومان بوده است. این رقم در اردیبهشت ماه سال گذشته به 24 هزار فقره افزایش یافت که دلیل آن بحث هدفمندی یارانه‌ها و تأثیر آن بر قیمت تمام‌شده ساخت بود و این که مردم علاقه‌مند به خرید ملک بودند. اما در خرداد ماه دوباره با کاهش معاملات مواجه شدیم و به 17 هزار فقره رسیدیم.

وی با یادآوری این که در بهار 92 تعداد معاملات 31 هزار فقره بوده، اظهار کرد: این در حالی است که در بهار امسال 48 هزار معامله با قیمت 3 میلیون و 800 هزار تومان بوده و این مسئله حاکی از رشد 55 درصدی رشد معاملات و رشد 1.5 درصدی قیمت‌ها است.

مدیرعامل بانک مسکن با اعلام "در سال 91 افزایش محسوس در افزایش قیمت داشتیم" گفت: از خرداد 92 حجم معاملات با روند نزولی مواجه شد و در نتیجه 40 درصد تعداد معاملات نسبت به سال 92 کاهش یافت. روند رشد قیمت مسکن در تهران نیز متوقف شد و بازار با کاهش‌های مقطعی هم مواجه شد.

بت‌شکن خاطرنشان کرد: افزایش تسهیلات 15 میلیون تومانی تسهیلات و بحث هدفمندی یارانه‌ها باعث افزایش تقاضا در بازار شد، اما با این وجود شاهد تورم در بخش مسکن نبود‌ه‌ایم.

وی ادامه داد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد رشد قیمت مسکن بیش از تورم ــ نرخ 25درصدی مورد نظر دولت ــ نخواهد بود. مانده سپرده‌های بانک 259 هزار میلیارد ریال بود که با 30 درصد رشد به 338 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. مانده تسهیلات نیز با رشد 16 درصدی از 854 هزار میلیارد ریال به 990 هزار میلیارد ریال رسید.

وی تأکید کرد: بانک مسکن از حیث مانده تسهیلات بزرگ‌ترین بانک کشور است. در سال گذشته 84 هزار میلیارد ریال تسهیلات غیرمسکن مهر به 307 هزار فقره پرداخت شد. 40 درصد از این مبلغ مربوط به تسهیلات ساخت و 40 درصد مربوط به تسهیلات خرید و مابقی هم جعاله تعمیر مسکن و قرض الحسنه است.

وی خاطرنشان کرد: درخصوص مسکن مهر 31 هزار میلیارد ریال تسهیلات دادیم بنابراین مجموع تسهیلات پرداختی بانک مسکن 115 هزار میلیارد ریال بوده است. در مسکن مهر 2 میلیون و 366 هزار واحد قرارداد منعقد شده که برای این تعداد واحد مبلغ قرارداد 477 هزار میلیارد ریال است. تا کنون 427 هزار میلیارد ریال بانک مسکن تسهیلات پرداخت کرده است.

مدیرعامل بانک مسکن تأکید کرد: تعداد فروش اقساطی مسکن مهر یک میلیون و 213 هزار واحد بوده که مردم در حال پرداخت اقساط آن هستند. 239 هزار میلیارد مبلغ فروش اقساطی طرح مسکن مهر است.

بت‌شکن یادآور شد: در یک سال اخیر 31 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده ضمن آن که 385 هزار واحد فروش اقساطی و تحویل شده است. از محل این 385 هزار واحد تا کنون 90 هزار میلیارد ریال فروش اقساطی داشته‌ایم.

وی با بیان این که بانک مسکن مردمی‌ترین بانک است، بیان کرد: 21 میلیون فقره حساب متعلق به 10 میلیون مشتری داریم. ضمن آن که 7 میلیون فقره تسهیلات پرداخت شده که زنده (در حال پرداخت اقساط) است.

وی با اشاره به تنظیم مالی بانک با بانک مرکزی اظهار کرد: تمامی اضافه برداشت‌های بانک مسکن بابت مسکن مهر شفاف و منطقی است که تبدیل به یک خط اعتباری 20ساله شده است.

مدیرعامل بانک مسکن با اعلام "برنامه فروش اقساطی ما 700 هزار واحد مسکن مهر از محل دوره تنفس سه‌ساله است" بیان کرد: در طرح آقای آخوندی پیش‌بینی شده صندوق‌های پس‌انداز به بانک مسکن منحصر نشود و ما هم از این ایده استقبال می‌کنیم. در فاز اول بانک مسکن به‌عنوان بانک تخصصی دولتی پیش روی این موضوع است.

بت‌شکن ادامه داد: عدم انطباق زمانی در سررسیدها و سپرده‌ها را در صندوق‌ها خواهیم داشت. این نوع فعالیت به‌ذات خودش دچار کسری منابع است که این کسری همواره  توسط دولت تأمین شده است.

وی با بیان این که جنس این تسهیلات با سررسید 12 سال به بالاست اما سپرده گذاری در آن یک سال است، تأکید کرد: کمک دولت از طریق تأمین کسری صندوق‌ها از محل بودجه‌های عمومی در ادوار قبلی هم وجود داشته و پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی یک پیشنهاد جدید نیست. پیشنهاد شده که در یک دوره خاص با سپرده گذاری مردم پس از یک سال با یک فرمول تسهیلات لازم به‌استناد سپرده و کسری از محل وجوه اداره شده در اختیار آنها قرار گیرد.

به‌گفته وی، به‌عبارتی همه کارکرد این صندوق‌ها به دو عامل سپرده گذاری و تأمین کسری توسط دولت برمی‌گردد و اقساط این تسهیلات زیر یک میلیون تومان خواهد بود. پیشنهاد هفته آینده برای تأیید مفروضات به بانک مرکزی ارائه می‌شود.

مدیرعامل بانک مسکن با اظهار "پیش‌بینی می‌کنیم برای ساخت 150 هزار واحد مسکونی حدود 20 هزار میلیارد تومان نیاز است" بیان کرد: در قالب صندوق‌های پس‌انداز با سپرده گذاری  30 میلیون تومان پس از یک سال 60 میلیون تومان تسهیلات به متقاضی پرداخت می‌شود.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.