کدخبر: ۳۳۲۸۵
۰٦ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۱
چاپ

دختر بودن، جنسیت نیست؛ جوهره است...

دختر بودن، جنسیت نیست؛ جوهره است...

بیرجند رسا-دختر بودن عشق است و محبت ...اساسش معصومیت است و در یک کلام دختر بودن جوهره است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا ، وقتی صدای گریه نوزادی پیچیده می‌شود همه آنانی که این صدا را می‌شنوند درمی‌یابند که هدیه‌ای از جانب خدا به زن و شوهری ارزانی شده است، خیلی‌ها که نگاهی ایمانی به تولد انسان این شگفتی بزرگ آفرینش دارند برایشان تنها چیزی که اهمیت چندانی ندارد دختر یا پسر بودن نوزاد است.

اما برخی از افراد در دنیای امروز هنوز هم برایشان جنسیت فرزند از اهمیت بالایی برخوردار است، کافی است نگاهی به آمارهای سقط جنین دختر در کشورهایی مانند چین و هند بیندازیم. در کشور ما نیز هر چند با توجه به بالارفتن فرهنگ مردم این دیدگاه کمرنگ شده ولی هنوز هم هستند والدینی که پسر بودن فرزنداشان را ترجیح می‌دهند.

نظر بزرگان دین درباره فرزند دختر چیست؟

اما در فرهنگ دینی و اسلامی نظر بزرگان دین درباره فرزند دختری که خداوند به زوجی عطا می‌کند چیست؟ هرچند رسانه‌های تبلیغاتی غرب همواره تلاش می‌کنند که دین مبین اسلام را به تضییع حقوق جنس مؤنث متهم کنند ولی روایاتی از ائمه معصوم(ع) نقل شده است که نظری خلاف آن را ثابت می‌کند.

از رسول بزرگوار اسلام(ص) نقل شده است که چه خوب فرزندانی هستند دختران با لطافت و مهربان، یار و مددکار و با برکت و پاکیزه (وسائل‌الشیعه جلد 15 ص 100) و در حدیث دیگری آمده است: رحمت خدا بر پدرى که داراى دخترانى است، دختران، با برکت و دوست داشتنى‏‌اند و پسران، مژده آورند. دختران باقیات‌الصالحات‌اند،(مستدرک‌الوسائل، ج 15، ص 115).

اما این نگاه نیک و انسانی اسلام به دختران دلیل بر آن نیست که در جامعه ما به‌عنوان یک جامعه دینی همه چیز درباره جنس دختر بر وفق اصول دینی قرار دارد و در روابط اجتماعی و خانوادگی با دختران طبق اصول اسلامی برخورد می‌شود؛ به‌عنوان مثال در یک جامعه به معنای واقعی دینی شرایط ازدواج برای جوانان چه دختر و پسر باید به آسانی فراهم شود ولی آیا در شرایط کنونی این‌گونه است. خیلی از آمارها نشان‌دهنده افزایش سن ازدواج به‌ویژه در مورد دختران است.

متأسفانه این مسئله به جایی رسیده که بسیاری از دختران جامعه ما که سن بالای 35-40 سال را دارند تصور می‌کنند که باید خواسته‌های طبیعی‌شان مانند مادر شدن و در آغوش گرفتن فرزندی که از گوشت و خون خودشان است را به فراموشی بسپارند.

رهبر انقلاب در رمضان امسال در دیدار با دانشجویان بیان کردند: نگذاریم سن ازدواج - که امروز متأسفانه بالا رفته به‌ویژه در مورد دختران - ادامه پیدا بکند. بعضى از تصورات و سنت‌هاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دست‌‌وپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوان‌ها است؛ این سنت‌ها را باید عملاً نقض کرد، شما که جوانید، مطالبه‌‌گرید، پرنشاطید، پیشنهادکننده‌‌ نقض خیلى از عادت‌ها و سنت‌ها هستید، به نظر من این سنت‌هاى غلطى را هم که در زمینه‌‌ ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید؛ این هم یک مسئله است که من تأکیدِ آن را لازم میدانم.

نیازهای طبیعی و فطری هیچ انسانی نباید بدون پاسخ بماند

نیازهای طبیعی و فطری هیچ انسانی نباید بدون پاسخ بماند و به‌ویژه در مورد دختران که به لحاظ روحی حساسیت بیشتری دارند این مسئله از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود و کارشناسان و صاحب‌نظران باید بررسی کنند که در خصوص کاهش سن تشکیل خانواده چه باید کرد.

یکی دیگر از مسائل مرتبط با حوزه دختران باور داشتن توانایی‌های آنان در جامعه است، بسیاری از دختران ایرانی معتقدند که توانایی‌های آنان در جامعه امروز شناخته شده نیست و خیلی از افراد تصور نمی‌کنند دختران نیز بتوانند با جسارت بسیاری از امور را عهده‌دار شوند.

هرچند این ضرورت انکارنشدنی است که کارهایی که زنان و دختران متقبل می‌شوند باید مناسب با توانایی‌های روحی و جسمی آنان باشد؛ چرا که در غیر این صورت آسیب‌های فراوانی به آنان وارد می‌شود اما افراط در این موضوع باعث می‌شود بسیاری از استعدادهای دختران به شکوفایی و بالندگی نرسد.

روز میلاد حضرت معصومه(س) نمونه کامل و بی‌بدیل یک دختر رشد یافته در فرهنگ اسلامی فرصت مناسبی است که به‌دور از جنجال‌های فیمینیستی درباره مشکلات و موانع رشد دختران در جامعه واکاوی کنیم و نتایج آن را در عرصه عمل پیاده کنیم.

حکیمه بهمن‌زاده /ایکنا

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.