بیرجندر سا-مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی این استان را یکی از استانهایی که کمترین تلفات برق را دارد اعلام کرد و گفت: میزان تلفات برق استان 7.72 درصد است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل بیرجندرسا نقل از فارس، محمدعلی ضامن بعد از ظهر امروز در کارگروه تخصصی توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار داشت: خراسان جنوبی شرقیترین استان کشور که با 6 استان همسایه است و همچنین دارای 640 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است.
وی خراسان جنوبی را با داشتن 50 هزار دانشجو یک قطب دانشگاهی دانست و تصریح کرد: این استان عالمان و نخبگان زیادی در حوزههای علمی در خود پرورش داده است که از آن جمله میتوان به پروفسور گنجی و معتمدنژاد پدر علم جغرافیا و علم ارتباطات نام برد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی به وجود معادن زیاد و خوب استان اشاره کرد و افزود: تمام این معادن انرژیبر بوده و با توجه به اینکه از منابع تامین انرژی دور هستند میتوانند از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنند.
ضامن با بیان اینکه تولید برق خراسان جنوبی به میزان 712 مگابایت است، یادآور شد: از این میزان 363 مگابایت سیکل ترکیبی، 75 مگابایت گازی، 0.7 مگابایت دیزلی و 0.4 مگابایت خورشیدی است
وی با بیان اینکه مصرف برق در خراسان جنوبی 250 مگابایت است، گفت: مابقی برق تولید شده در استان به استانهای همجوار و کشور افغانستان صادر میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 319 هزار مشترک برق در سطح استان وجود دارد، یادآور شد: از این تعداد 4 هزار و 172 مشترک کشاورزی هستند.
ضامن با بیان اینکه در حال حاضر بیشاز یکهزار و 500 روستا در خراسان جنوبی از نعمت برق برخورد هستند، اضافه کرد: حدود 99 درصد جمعیت روستایی استان از نعمت برق بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین مصرف برق در خراسان جنوبی مربوط به بخش کشاورزی به میزان 38 درصد میشود، ادامه داد: سهم بخش صنعتی استان در مصرف برق 19 درصد است و در مجموع 60 درصد از برق استان در بخشهای اشتغالزا مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی افزود: حدود 84 درصد مشترکان شرکت توزیع برق استان مشترکان خانگی هستند.
ضامن خراسان جنوبی را یکی از استانهایی که کمترین تلفات برق را دارد اعلام و اضافه کرد: میزان تلفات برق استان 7.72 درصد است.
وی با بیان اینکه میزان خاموشی در خراسان جنوبی با توجه به استفاده از تکنولوژیهای و فناوریهای جدید در حال حاضر به میزان 55 صدم دقیقه به ازای هر مشترک است، یادآور شد: یکی از اهداف شرکت توزیع برق استان در سال جاری کاهش میزان خاموشی است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی تصریح کرد: خراسان جنوبی از نظر دارا بودن ظرفیتهای خورشیدی و بادی وضعیت مناسب و خوبی دارد.
ضامن یادآور شد: خراسان جنوبی سه دالان بادی در نهبندان، فردوس و آفریز قاینات دارد که باید در راستای استفاده از انرژی باد مطالعات بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در بخش استفاده از انرژی خورشیدی پیشرو بوده است، افزود: برای اجرای این طرح 2 میلیارد و 321 میلیون تومان هزینه شده است و در این راستا 23 مسجد، 15 مدرسه و 11 مشترک اداری برقدار شدهاند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی به طرح OFF GRId اشاره کرد و یادآور شد: در راستای اجرای این طرح 127 سیستم با اعتباری بیشاز یک میلیارد تومان در 14 روستا نصب شده است.
ضامن ادامه داد: استفاده از انرژی خورشیدی، کم کردن هزینهها برای برقدار کردن روستاهایی که دور از شبکه هستند و کمک به حفظ محیط زیست از جمله اهداف اجرای این طرح بوده است.
وی به برخی از خواستهای شرکت برق اشاره و خاطرنشان کرد: حذف سقف یک کیلووات برای مشترکان متقاضی نصب سامانه خورشیدی، افزایش میزان کمکهای بلاعوض پرداختی از محل بند ز تبصره 9 به حداقل 60 درصد هزینه تمام شده به ازای هر کیلووات تا سقف 7 میلیون تومان، تصویب و اختصاص حداقل 4 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک بلاعوض برای نصب یکهزار کیلووات سامانه خورشیدی، فراهم نمودن شرایط بهرهمندی متقاضیان از تسهیلات کمبهره، ایجاد نمایندگی شرکت سانا در خراسان جنوبی، تامین اعتبار طرحهای مصوب شرکتهای دانشبنیان بنیاد علمی نخبگان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر به میزان یکمیلیارد تومان و تصویب اعتباری معاول 150 میلیون تومان برای انجام مطالعات ظرفیتسنجی در سه نقطه استان توسط دانشگاه بیرجند از جمله این درخواستها است.