بیرجند رسا-قطار اعتراضات مسالمت آمیز مردم یمن با وجود تعلیق مذاکرات با حکومت از سوی جنبش انصارالله نماینده معترضان بی توقف به حرکت خود ادامه می دهد و مردم بر ادامه اعتراضات تا تن دادن حکومت به خواسته های مشروع و عادلانه شان تاکید می کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم، دخالتهای خارجی سبب شد تا جنبش انصارالله یمن مذاکرات با حکومت این کشور را به حال تعلیق درآورد، مذاکراتی که با حضور فرستاده دبیرکل سازمان ملل متحد در حال انجام بود. محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله علت تعلیق مذاکرات با حکومت یمن را دخالت آشکار و واضح خارجی اعلام کرده است.
وی از وجود اتفاق نظر درباره امضای پیش نویس توافقی خبر داده بود که به گفته وی بر پاسخ به خواسته های مردم یمن بر اساس یک نقشه راه روشن تاکید می کرد.
به گفته وی، با وجود موافقت "عبدربه منصور هادی" رئیس جمهور یمن با این پیشنویس که نمایندگان حکومت در مراحل اخیر چند بار آن را به اطلاع وی رسانده بودند، جمال بن عمر" نماینده سازمان ملل در امور یمن و احمد عوض نماینده رئیس جمهور یمن بعد از بیانیه کشورها و طرفهای 10گانه (ناظر بر طرح شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن) مداخله کردند و برداشت دیگری داشتند و همین امر روند امور را به نقطه صفر بازگرداند، و تنها این نبود بلکه تلاش برای وقتکشی و دادن بُعد خارجی به رایزنیها براساس طرح شورای همکاری و مصوبات شورای امنیت صورت گرفت.
عبدالسلام، حکومت یمن را مسئول همه پیامدهایی دانسته است که مانع رسیدن به راه حل ها خواهد شد . به گفته وی مردم یمن همچنان به جنبش انقلابی خود ادامه خواهند داد.
جنبش انصارالله اخیرا طرح کمیته ریاست جمهوری در خصوص بحران یمن را طرحی برای دور زدن خواسته های عادلانه مردم دانسته و آن را رد کرده بود.
سرنگونی دولت فاسد و تشکیل دولت کارامد، لغو دستور آزادسازی حامل های سوخت و اجرای نتایج کنفرانس گفتگوهای ملی سه خواسته اصلی مردم معترض یمن است که از پنج هفته پیش، جنبش اعتراضی و مسالمت خود را آغاز کرده اند، رهبری اعتراضات را جنبش انصارالله بر عهده دارد، تظاهرات مردم یمن نیز با تکیه بر این سه محور به پیش می رود.
منابع خبری اعلام کرده اند که نقاط مورد اختلاف میان حاکمیت و جنبش مردمی به رهبری انصارالله، شامل درخواست حکومت از حوثی ها برای پایان دادن به اعتصابات بلافاصله پس از معرفی نخست وزیر جدید است، اما در مقابل، جنبش انصارالله تاکید کرده است این اقدام پیش از تشکیل دولت ملی انجام نخواهد شد. جنبش انصارالله همچنین از حکومت خواسته است از اقدام نیروهای امنیتی در حمله به تظاهرات کنندگان در صنعاء که به کشته شدن هشت نفر از آنها منجر شد، عذرخواهی کند.
این در حالی است که رسانه ها از مخالفت یک گروه از نظامیان مستقر در کوه النبی شعیب یکی از مهمترین مراکز غرب صنعاء با دستور حکومت برای حمله به معترضان خبر داده بودند. این نظامیان اعلام کرده اند به طور کامل از مطالبات مردم یمن حمایت می کنند و هرگز مطیع فاسدان نخواهند بود و آماده دفاع از اعتصاب کنندگان در صورت هرگونه حمله به آنها خواهند بود.
اهداف جنگ روانی و تبلیغاتی عربستان علیه معترضان یمنی
روزی نیست که رسانه های سعودی ادعا و اتهام تازه ای را علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص یمن مطرح نکنند، اتهام دخالت در امور یمن و حمایت از حوثی ها آن قدر از سوی برخی مقامات حکومت یمن تکرار شده و رسانه های سعودی هم با آب و تاب فراوان به آن دامن می زنند.
رژیم یمن که نشان داده است به شدت به حمایت های خارجی و در راس آنها حمایت های عربستان وابسته است، با تحریک مستقیم آنها به سرکوب معترضان پرداخت که حاصل آن کشته شدن شماری از معترضان بود.
عکاظ و الوطن سردمدار جنگ روانی و تبلیغاتی عربستان علیه معترضان یمنی به شمار می روند. در این زمینه عکاظ بار دیگر ادعای عبدربه منصور هادی رئیس جمهور یمن علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد و مدعی شد ایران از جماعت حوثی حمایت می کند،.
رسانه های سعودی در اخبار و گزارش ها و تحلیل ها و مصاحبه های هدفمند خود به شدت تلاش می کنند تا اعتراضات مسالمت آمیز معترضان یمنی به رهبری انصارالله را رنگ و بوی طایفه ای و مذهبی بدهند و اینگونه القا کنند که انصارالله خشونت طلب هستند و می خواهند یمن را به ورطه بی ثباتی و ناامنی بکشانند، در حالی که معترضان یمنی از همان روز نخست تاکید کرده اند هدف آنها اصلاح اوضاع سیاسی و برکناری دولت فاسد و کاهش قیمت مشتقات نفتی است نه براندازی نظام یمن، هر چند آنها همچنان اعتقاد دارند که رژیم کنونی یمن بازمانده رژیم عبدالله صالح است و مردم یمن با وجود انقلاب سال 2011 برای سرنگونی رژیم عبدالله صالح، همچنان شاهد حضور وابستگان وی در مناصب حکومتی هستند.
عبدربه منصور هادی در حالی اتهامات خود علیه ایران مبنی بر حمایت از حوثی ها را تکرار می کند که تاکنون هیچ مدرک و دلیلی برای اثبات این ادعاها و اتهامات ارائه نکرده است.
اعتراضات مردم یمن به رهبری انصارالله با عقب نشینی دولت از تصمیم خود مبنی بر افزایش قیمت های مشتقات نفتی متوقف نشد و معترضان بر ضرورت اجرای تمام خواسته های خود که آن را برحق و عادلانه می خوانند،تاکید کرده اند.
با این حال عبدربه منصور هادی که با دخالت آشکار عربستان و متحدان عربی و غربی اش با هدف دور زدن انقلاب مردم یمن، قدرت را از عبدالله صالح تحویل گرفت، از هر فرصتی برای جوسازی و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران بهره برداری می کند.
وی در سخنانی در جمع نمایندگان ساکنان منطقه حزیز صنعا مدعی شد درگیری ها با افراد مسلح حوثی،دخالت ایران در امور یمن را اثبات می کند.
وی با تمجید مجدد از ابتکار رژیم های عربی حاشیه خلیج فارس درباره یمن، ادعا کرد که این ابتکار راه حل شرافتمندانه ای برای همه به شمار می رود.
رسانه های سعودی در ادامه تلاش برای زیر سئوال بردن اعتراضات مردمی مدعی شده اند که حوثی ها پس از موافقت با لغو تصمیم افزایش بهای سوخت و تشکیل دولت تکنوکرات در برابر اجرای توافق نامه عمران و خروج از استان الجوف،خواستار گشایش دفتری برای جنبش حزب الله در صنعاء همانند دفتر جنبش حماس و بازگشایی بیمارستان های ایرانی و دادن اجازه به ایران برای سرمایه گذاری در یمن و احداث کارخانه اسلحه سازی،واگذاری استان حجه و بندر میدی به حوثی ها به عنوان بندر اختصاصی آنها،عدم صحبت کردن از سلاح حوثی ها، عدم دخالت در اختلافات با هر طرف یا حمایت ارتش از آن طرف و اعطای یک پنجم درآمدهای دولت به آنها شده اند.
ادعای رسانه های سعودی مبنی بر درخواست جنبش انصارالله برای گشایش دفتر حزب الله لبنان در صنعاء صرفا در راستای تلاش برای القای نقش داشتن حزب الله در تحولات یمن و متهم کردن کردن این جنبش به دخالت در امور یمن ارزیابی می شود.
این در حالی است که محمد عبدالسلام سخنگوی گروه الحوثی با رد اتهامات و ادعاهای مطرح شده علیه این گروه تاکید کرد ما هرگز در مسیر تشدید تنش و بحران حرکت نمی کنیم و صرفا به دنبال تحقق مطالبات مشروع و عادلانه مردم هستیم.
وی تصریح کرد هرگز اجازه دور زدن مطالبات خود را نخواهیم داد.
روزنامه الوطن سعودی نیز در تلاش برای خشونت طلب خواندن حوثی ها مدعی شد حوثی ها تلاش های سازمان ملل برای پایان تنش در صنعاء را به شکست کشاندند.
در حالی که حوثی ها برای تحقق مطالبات مردمی به برپایی چادرهای تحصن اقدام کرده اند، روزنامه الوطن سعودی مدعی شد که حوثی ها با اقدامات تنش آمیز خود برای مختل کردن زندگی در صنعاء تلاش می کنند.
این روزنامه به نقل از آنچه منابع موثق خود خوانده اند، نوشت عبدالملک الحوثی رهبر جماعت الحوثی، با برچیدن چادرهای اعتصاب در نزدیکی وزارت کشور و وزارت برق و ساختمان ارتباطات در خیابان المطار و گذرگاه الازرقین و حومه بنی الحارث پیش از آغاز اجرای مفاد توافق نامه ای به دست آمده میان حوثی ها و حکومت یمن مخالفت کرده است.
به نوشته الوطن، متن توافق به دست آمده میان حکومت و حوثی ها بر کاهش قیمت مشتقات نفتی به میزان هزار ریال، تشکیل دولت وحدت ملی طی 24 ساعت و بررسی چگونگی اجرای نتایج گفتگوها تصریح می کند.
روزنامه الوطن با جوسازی علیه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فریاد الله اکبر، مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل مردم یمن در تظاهرات مستمر خود مدعی شد حوثیها شعارهای ایران را به صنعاء منتقل می کند.
این روزنامه برای مخدوش نشان دادن اعتراضات مردمی ادعا کرد جماعت الحوثی اقدامات تنش آمیز بیشتری را اعلام کرده است.
رویکرد کلی رسانههای سعودی و رسانه های همسو، تلاش برای القای خشونت آمیز بودن اعتراضات مردمی و ادعای وابستگی آن به ایران برای توجیه اقدامات سرکوبگرانه حکومت یمن است.
در حالی که تظاهرات اعتراض آمیز در یمن مختص حوثی ها نیست و تقریبا اکثر مردم از فساد و گرانی و دولت ناکارامد ناراضی هستند، رسانه های سعودی با زدن تیترهای منفی همچون"حوثی ها و اصرار بر ویرانی یمن و ..." همچنان برای تخریب وجهه معترضان و منحصر کردن اعتراضات به حوثی ها تلاش می کنند.
الوطن در این زمینه ادعا کرده است" بدون هرگونه شک و تردیدی، شکست طرح حوثی در یمن به سبب جدی نبودن آن و نبود پایگاه مردمی برای مبارزه وهمی که جماعت انصارالله برای به تصویرکشیدن آن در سرزمین یمن تلاش می کند، آشکار شده است."
الوطن با تشبیه گروه الحوثی به سر افعی در دخالت آشکار در امور یمن به عبدربه منصور هادی توصیه می کند تا سر افعی را قطع کند، یعنی به سرکوب گسترده اعتراضات مردمی به رهبری حوثی ها بپردازد.
این رسانه پای حزب الله لبنان را نیز به وسط کشید و در ادعایی که نشان دهنده اوج خشم آل سعود از جنبش مردمی مقاوم حزب الله است، خواستار حذف حوثی ها از صحنه سیاسی یمن و مدعی شد :منصور هادی باید این نکته را درک کند که جماعت انصارالله نباید در روند سیاسی یمن وارد شوند و این گروه صلاحیت آن را ندارد، همانند گروه مسلح حزب الله که توانست به روند سیاسی نفوذ و در دولت مشارکت کند که هدف اول و آخر آن، به تعطیلی کشاندن و انحصارطلبی قدرت و برتری جویی بر حکومت و باج خواهی سیاسی برای حضور خود در قدرت است.".
این رسانه و دیگر رسانه های سعودی در تحلیل ها و گزارش های یکسویه و جانبدارانه خود از یمن بارها ادعای واهی دنباله روی معترضان از ایران را با هدف مخدوش کردن وجهه انقلابیون یمنی و خواسته های مشروع آنها تکرار کرده اند.
نکته دیگر اینکه، یکی از دلایل کندی روند مذاکرات و عدم پیشرفت در آن به اصرار عبدربه منصور هادی رئیس جمهور یمن بر جمع آوری چادرها پیش از آغاز اجرای مفاد توافق نامه بر میگردد که الوطن هم به کارشکنی منصور هادی اذعان کرده است.
نیروهای امنیتی و گروههای شبه نظامی وابسته به حکومت یمن طی روزهای اخیر بارها به تجمعات معترضان و چادرهای اعتصاب آنها حمله کردهاند که تاکنون ده ها نفر از شهروندان یمنی کشته و یا زخمی شده اند.
دخالت اعراب و متحدانشان در یمن برای سرکوب اعتراضات
محمد عبدالسلام سخنگوی گروه حوثی در واکنش به بیانیه موسوم به گروه 10 کشور ناظر بر سازش سیاسی در یمن تاکید کرده است این بیانیه، مذاکرات حوثی ها با حکومت یمن را به نقطه صفر بازگردانده است.
عبدالسلام گفته است بیانیه 10 کشور ناظر بر طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج فارس که به کناررفتن عبدالله صالح و روی کار آمدن معاون وی، عبدربه منصور هادی منجر شد،دخالت آشکار در روند مذاکرات میان حوثی ها و حکومت یمن است.
گروه 10 کشور حامی ابتکار کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در خصوص یمن در بیانیه ای از تشدید اعتراضات مردمی در یمن به رهبری حوثی ها ابراز نگرانی کرده و مدعی شدند این اعتراضات به بی ثباتی در یمن منجر می شود.
این گروه در موضعی یکجانبه گرایانه و جانبداری آشکار از حکومت یمن صرفا از حوثی ها خواسته است با حسن نیت برای حل اختلافات سیاسی و اجرای تمام توافقاتی که با حکومت حاصل شده، گفتگو کنند.
سفرای این 10 کشور که نشان داده اند میانجیگر بی طرفی به سبب حمایت آشکار از حکومت یمن نیستند،مدعی شده اند که حوثی ها به دنبال بهره برداری از بی ثباتی موجود برای تحقق طرح های سیاسی خود هستند و شرایط فعلی مستلزم آن است تا همه یمنی ها با یکدیگر برای تحقق آشتی ملی همکاری کنند.
این کشورها در حالی خواستار پایبندی همه طرفها به روند انتقالی مسالمت آمیز در یمن بر اساس ابتکار کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شده اند که حتی مفاد این ابتکار ناقص که صرفا به نفع حکومت یمن است، اجرا نشده است.
عبدالسلام سخنگوی حوثی ها در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی فیس بوک خاطر نشان کرد رایزنی ها و مذاکرات با حکومت یمن برای تحقق مطالبات مردمی همچنان ادامه داشت که با دخالت مستقیم کشورهای عضو گروه 10 در مسیر مذاکرات برای بازگرداندن مساله به نقطه صفر و نادیده گرفتن مطالبات مردمی در رفتاری که نشان دهنده تمایل طرف های خارجی برای سیطره بر یمن و نادیده گرفتن مطالبات برحق و عادلانه مردم این کشور است.
علی القحوم از اعضای ارشد جنبش انصارالله، حمایت خارجی از رژیم یمن را دلیل بی توجهی به خواسته های معترضان و سرکوب آنها توسط نیروهای امنیتی دانسته، اما تاکید کرده است مردم یمن با وجود این اقدامات سرکوبگرانه همچنان به جنبش مسالمت آمیز خود ادامه خواهند داد.
علی العماد یک عضو دیگر انصارالله با رد ادعای رسانه های حکومت یمن و حامیان آن در حاشیه خلیج فارس تاکید کرده است اعتراضات مردم یمن کاملا مستقل بوده و هرگز ارتباطی با خارج ندارد و مردم صرفا خواستار تحقق خواسته های مشروع و عادلانه خود هستند.
جنبش انصارالله با ناکارامد خواندن دولت یمن و ناتوانی آن به سبب ریشه دواندن فساد در ارکان آن، تنها گزینه پیش روی حاکمیت را تن دادن به پذیرش خواسته های مردمی دانسته است.
عضو ارشد جنبش انصار الله افزود: دولت یمن ناکارآمد است و به ناتوانی در ریشه کنی فساد اذعان می کند و چاره ای به جز پذیرفتن خواسته های مردم ندارد.
ملت یمن هرگز از مطالبات و اهداف انقلاب خود که در تظاهراتهایی که در استان های مختلف یمن برگزار کرده کوتاه نخواهد آمد و جنبش انقلابی و تحرکات مردمی ادامه خواهد یافت و مردم به اهداف خود پایبند خواهند بود.
دیده بان حقوق بشر:
قتل معترضان یمنی لکه ننگی در تاریخ رئیس جمهور این کشور خواهد بود
دیده بان حقوق بشر با محکوم کردن قتل معترضان در شهر صنعا از رئیس جمهور یمن خواست تا اقدامات فوری برای تضمین بازخواست عاملان آن انجام دهد؛ زیرا در غیر این صورت این قتل لکه ننگی در تاریخ وی خواهد بود.
به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه جنبش انصار الله یمن، سازمان دیده بان حقوق بشر، دولت و نیروهای امنیتی و ارتش را به خاطر سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم در روزهای هفتم و نهم ماه سپتامبر جاری که به کشته شدن 9 نفر و زخمی شدن نزدیک به یکصد نفر دیگر منجر شد، محکوم کرد.
دیده بان حقوق بشر افزود: نیروهای امنیتی به شدت واکنش نشان دادند و به نظر می رسد که باعث قربانی شدن و زخمی شدن شمار زیادی از تظاهرات کنندگان شده اند.
«جو استورک» معاون مدیر اجرایی بخش بخش خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: تیراندازی سربازان یمنی با گلوله جنگی به گردهمایی های مسالمت آمیز، ما را به یاد کشتن تظاهرات کنندگان در جریان تلاش دولت سابق برای خاموش کردن شعله انتفاضه سال 2011 میلادی یمن میاندازد.
«عبدربه هادی منصور» رئیس جمهور یمن باید گام های فوری برای تضمین بازخواست عاملان بردارد؛ وگرنه قتل آنها لکه ننگی در تاریخ وی باقی خواهد ماند.
دیده بان حقوق بشر از مسئولان یمنی خواست تا به اصول و مبانی اساسی سازمان ملل در خصوص استفاده از زور و سلاح از سوی مجریان قانون پایبند باشند؛ چرا که این اصول تاکید می کند که نیروهای امنیتی تا بالاترین حد ممکن باید از ابزارهای غیر خشن پیش از توسل به زور متوسل شوند.
جو استورک گفت: قتل معترضان در صنعا این ضرورت را نمایان می سازد که یمن باید با گذشته سرکوبگرانه خود قطع رابطه کرده و با مرور زمان، منصور عبدربه هادی رئیس جمهور یمن باید ثابت کند که درخصوص لزوم تغییرات، اعتقاد راسخ دارد و به پایان دادن به تاریخ طولانی نقص حقوق متعهد باشد؛ زیرا این نقض حقوق تهدیدی درباره تقسیم شدن کشور به شمار می رود.
نیروهای امنیتی یمن اخیرا تحصن مسالمت آمیز مردم در خیابان فرودگاه شهر صنعا را به شدت سرکوب کردند که به کشته و زخمی شدن شماری از معترضان منجر شد.
مردم یمن از پنج هفته پیش جنبش اعتراضی و مسالمت آمیز خود را برای برآورده شدن سه خواسته اصلی شامل "سرنگونی دولت فاسد، لغو دستور آزادسازی حامل های سوخت و اجرای نتایج کنفرانس گفتوگوی ملی" این کشور آغاز کردند که رهبری این حرکت گسترده مردمی را جنبش انصار الله برعهده دارد.
مذاکرات و رایزنی های صورت گرفته بین جنبش انصار الله به عنوان نماینده مردم و نهاد ریاست جمهوری یمن در طول پنج هفته اخیر با وجود طرح برخی پیشنهادها تاکنون به نتیجه نرسیده است.