کدخبر: ۳٤۰۹۷
۳۱ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۷
چاپ

مدیر اراضی جنگلی خراسان جنوبی:

۱۶۳ هکتار از اراضی بیابانی خراسان جنوبی احیا می‌شود

۱۶۳ هکتار از اراضی بیابانی خراسان جنوبی احیا می‌شود

بیرجند رسا-مدیر اجرایی پروژه بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته خراسان جنوبی گفت: این طرح از آذر سال ۹۰ در ۱۶۳ هزار و ۵۶۸ هکتار از اراضی بیابانی استان آغاز شده و پیش بینی می‌شود تا سال ۹۵ به پایان برسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل از تسنیم،محسن یوسفی اظهار کرد: تاکنون با اجرای پروژه بین المللی 329 هکتار از اراضی بیابانی خراسان جنوبی با کاشت انواع  نهال احیا شده است.

وی  افزود: عملیات احیای اراضی بیابانی در این پروژه از سال  91 در شهر سه قلعه و روستاهای دوست آباد، بسطاق و زنگویی از توابع شهرستان سرایان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه از محل سازمان FAO تامین اعتبار می شود، بیان کرد: برای انجام عملیات طرح بین المللی  RFLDL در خراسان جنوبی تاکنون 3 میلیارد و 500 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.

وی تصریح کرد: اجرای 2 هزار و 547 مترمکعب آبخیزداری، آبیاری  عرصه های نهال کاری در 24 مرحله، ایجاد هلالی آبگیر در 95 هکتار و تولید 113 هزار اصله نهال گلدانی و ریشه ای ، اجرای بادشکن در اطراف مزارع و دو نیم هکتار تولید گیاهان دارویی با مشارکت مردم و نصب 4 سیستم گرمایشی خورشیدی برای منازل روستایی از دیگر فعالیتهای انجام شده در طرح بین المللی RFLDL است.

مدیر اجرایی پروژه بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته خراسان جنوبی اظهار کرد: اجرای طرح بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته (RFLDL ) از آذر 90 در 163 هزارو 568 هکتار از اراضی بیابانی خراسان جنوبی آغاز شده و پیش بینی می شود تا سال 95 به اتمام برسد.

یوسفی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای است که دارای پوشش جنگلی کم می باشد گفت: حدود 85 درصد ازمساحت کشور دارای آب و هوای خشک، نیمه خشک و یا فرا خشک است و حدود 43 درصد از جمعیت کشور در مناطق خشک زندگی می کنند که این مناطق دارای گنجینه منحصر به فردی از نظر ذخایر ژنتیکی است.

وی افزود: علاوه بر آن در مورد استحصال خدمات حاصل از اکوسیستم، اکوسیستم ایران و تورانی که عمده مناطق اجرای این پروژه نیز دارای این اکوسیستم می باشند، بالاترین امتیاز را بین سایر مناطق اکولوژیکی کشور دارد، زیرا سهم بسزایی در تشکیل خاک، کنترل فرسایش بادی و تنظیم چرخه هیدرو لوژیکی ایفا می‌کنند.

وی تصریح کرد: با این حال این اراضی خشک به دلیل انهدام پوشش گیاهی طبیعی، وجود فرسایش بادی و افزایش شوری خاک پیوسته در حال تخریب می باشند.

وی بیان کرد: بنابراین مدیریت پایدار منابع طبیعی موجود در مناطق خشک برای بهبود وضعیت معیشت مردم محلی و حفاظت از میراث ارزشمند منابع طبیعی کشور ضروری است.

وی گفت: پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با تاکید ویژه بر اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی و خاکهای شور (RFLDL)، مشترک بین دولت جمهوری اسلامی ایران (IRI)، سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و تسهیلات جهانی زیست محیطی (GEF) است.

مدیر اجرایی پروژه بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته (RFLDL ) خراسان جنوبی گفت: از کوشش های دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه و اجرای رویکردهای توسعه پایدار محیط زیست مناطق خشک و نیمه خشک کشور از طریق طرح های مدیریت پایدار یکپارچه و مشارکتی سرزمین و جنگل (SLFM) حمایت می کند.

یوسفی اظهار کرد: این پروژه براحیای اراضی جنگلی، مرتعی و سایراراضی تخریب یافته، بهبود معیشت مردم منطقه، کاهش اثرات شوری خاک و فرسایش بادی در سایت های پایلوت اجرای پروژه تمرکز دارد.

وی افزود: این پروژه مکانیسمی را ایجاد می کند که بر اساس آن مشکلات محلی در تدوین سیاست های ملی انعکاس خواهد داشت و بالعکس اهداف سیاست های ملی در سطح محلی بکار برده  می شود.

وی بیان کرد: این پروژه مردم را در محور اجرای برنامه های خود قرار داده و خدمات حاصل از اکوسیستم را به عنوان یک مسئله کلیدی در بهبود وضعیت معیشت مردم مد نظر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه ذی نفعان اصلی این پروژه مردم محلی و جوامع ساکن در حوزه های آبخیز پایلوت پروژه می باشند اظهارکرد: این پروژه در دو سایت ریگان به مساحت 298500 هکتار واقع در استان کرمان و سرایان به مساحت 163568 هکتار واقع در خراسان جنوبی در حال اجرا است.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.