کدخبر: ۳٤۳۵٤
۰٦ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱٦
چاپ

دکتر عبدالهی:

کاهش چشمگیر کم‌خونی در کشور/تداوم برنامه آهن‌یاری در دبیرستان‌های دخترانه

کاهش چشمگیر کم‌خونی در کشور/تداوم برنامه آهن‌یاری در دبیرستان‌های دخترانه

بیرجندرسا_مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک باعث کاهش کم خونی در گروه‌های سنی نوجوان و بزرگسال شده است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل ازایسنا, دکتر زهرا عبدالهی گفت: بر اساس نتایج بدست آمده از بررسی مربوط به ریزمغذی‌ها در کشور در سال 80، شیوع کم خونی در همه گروه‌های سنی در کشور مشخص شد و اقدامات و مداخلاتی در سطح کشور به منظور رفع کم خونی در گروه‌های سنی صورت گرفت.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه یکی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در جهت رفع کم خونی در کشور را غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک عنوان کرد و افزود: برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک از سال 80 در استان بوشهر شروع شد و از سال 86 برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک تدوین شد.

وی ادامه داد: براساس برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، مقرر شد تمام کارخانجات آرد بر اساس دستورالعمل مربوطه، آرد تولیدی خود را با آهن و اسید فولیک غنی کنند و باید کیسه‌های آرد غنی شده برچسب آرد غنی شده با آهن و اسید فولیک است را داشته باشند.

عبدالهی همچنین با اشاره به گذشت 11 سال از اجرای برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، گفت: بررسی مجدد ریز مغذی‌ها در کشور در سال91 نشان داد که کم خونی به میزان چشمگیری در تمام گروه‌های سنی کشور کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه از سال 80 تا 91 میزان کم خونی در گروه سنی 14 تا 20 سال، 58 درصد کاهش یافته است، افزود: از سال 80 تا 91 میزان کم خونی در گروه سنی 45 تا 60 سال نیز به میزان 26 درصد کاهش یافته است.

وی همچنین میانگین ذخیره آهن در بدن در این 11 سال را در گروه سنی 14 تا 20 سال، 50 درصد بیان کرد و گفت: در طی سال 80 تا91 میانگین ذخیره آهن در بزرگسالان (45 تا 60 سال) 37 درصد و در زنان باردار به میزان 65 درصد بهبود یافته است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اینکه آرد نان سنگک به دلیل داشتن سبوس که دارای آهن است در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیست، افزود: نان‌های فانتزی با آهن و اسید فولیک غنی نشده‌اند و فقط آرد خبازی که شامل نان‌های تافتون، بربری و لواش است با آهن و اسید فولیک غنی شده‌اند.

عبدالهی در ادامه یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در برنامه ملی غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک را برنامه آهن یاری هفتگی در دختران دبیرستانی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این برنامه همچنان در دبیرستان‌های دخترانه در حال اجرا است.

 

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.