کدخبر: ۳٤٤۷٦
۰۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸
چاپ

جوادهروی:

میراث فرهنگی تا دیروز حیاط خلوت سیاسی بود

میراث فرهنگی تا دیروز حیاط خلوت سیاسی بود

بیرجندرسا-همایش بزرگداشت روز جهانی گردشگری با محوریت توسعه جوامع محلی و برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی روز دوشنبه - 7 مهرماه - به همت گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی در سالن همایش پردیس بهشتی دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایسنا، رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: من دکترای تاریخ دارم و با این شعار که هنر نزد ایرانیان است و بس مخالفم. زیرا همه ملت‌هایی که غیرت داشته‌اند تلاش کرده‌اند و به هنر رسیده‌اند.

جواد هروی بیان کرد: بسیاری از کشورها هنوز ایران را نمی‌شناسند، چرا ما تصور می‌کنیم که دیگران باید به دنبال ما بیایند؟ ما در سطح بین‌المللی ایجاد جاذبه نکرده‌ایم. تا دیروز سازمان میراث فرهنگی حیاط خلوت سیاسی بود. اگر قرار است کاری انجام دهیم امروز وقتش است.

او با اشاره به اینکه تلاش بسیاری کرده‌اند تا در کمیسیون تلفیق بودجه‌ای را به گردشگری اختصاص دهند تصریح کرد: ما در این زمینه بسیار تلاش کرده‌ایم، اما بسیاری در مجلس حاضر نیستند که این کار را انجام دهند.

نماینده مردم قائنات در مجلس افزود: ای کاش نگاه به گردشگری به دور از شائبه‌های سیاسی بتواند به این حوزه کمک کند. من به عنوان نماینده مجلس، اساتید دانشگاهی که در این جمع حضور دارند و همچنین دانشجویان این رشته باید بدانیم که از کجا باید آغاز کنیم. در این زمینه به تازگی حرکت‌های خوبی صورت گرفته که این حرکت‌ها امیدوارکننده است. ما می‌خواهیم بعد از این تلاش عاشقانه‌ای را در این زمینه شروع کنیم. گردشگری دو سویه دارد؛ یکی ایجاد درآمد که البته همه‌ آن نیست و دیگری معرفی فرهنگ و تمدن ایران به جهانیان که باید با این نگاه پیش برویم.

هروی همچنین اظهار کرد: یک‌سوم برنامه‌های توسعه اجرا شده است، اما نباید این موضوع ما را ناامید کند. اگر ما در مذاکرات تن به مذاکره می‌دهیم به خاطر این است تا ارتباط با دنیای جهانی حفظ شود. من رییس انجمن‌های دوستی با کشورهای ایتالیا، آلمان، هلند و ایرلند هستم و تاکنون 50 توافقنامه با این کشورها امضا کرده‌ایم که هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است. اما به این چنین همایش‌ها هم نیاز داریم، چون هنوز آن چه که می‌خواستیم حاصل نشده است.

در ادامه مراسم ایرج ندیمی، عضو هیات رییسه فراکسیون گردشگری در مجلس بیان کرد: متاسفانه هنوز گردشگری مساله نشده است. ظاهرا تا نفت وجود دارد و تا ذهن‌مان بوی نفت می‌دهد، برای بقیه از گردشگری گرفته تا کشاورزی و غیره جای فریادی نیست.

وی گفت: اگرچه تحریم با خودش دستاوردهایی داشته که یکی از آن‌ها گردشگری بوده است، اما باید گفت حالا چرا؟ مهم‌ترین مساله گردشگری این است که در ذهن همه به عنوان یک ضرورت به وجود بیاید. هنگامی که با آقای سلطانی‌فر صحبت می‌کردم متوجه شدم او هم مانند آقای نجفی دغدغه‌اش ساختمان، شیراز و ... است. و متوجه شدم مساله ما با آن‌ها فرق می‌کند. قصه این است که باید با هم تفاهم کنیم، زیرا گردشگری حتی یک بخش هم نیست چه برسد به فرابخش. در تریبون‌ها هم بودجه عددی برای گردشگر نمی‌بندیم.

 

در بخش دیگری از این همایش رحیم زارع - عضو دیگر فراکسیون گردشگری در مجلس - نیز در بخشی از سخنانش بیان کرد: گذشته با تمام بودن‌ها اتفاق افتاد. این آینده است که در راه است. یکی از مواردی که صنعت گردشگری را تهدید می‌کند بحث اعتمادسازی است که باید آن را حل کرد. محرک‌های تغییر هم روز به روز در حال اتفاق هستند. یکی از پتانسیل‌های گردشگری در کشور ما گردشگری مذهبی است که حتی ما نتوانسته‌ایم از آن هم به درستی استفاده کنیم. نظام گردشگری می‌تواند بار محدودیت‌ها و تحریم‌ها را سبک‌تر کند.

مدیرکل مطالعات آموزش و گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز در بخشی از سخنانش در این همایش گفت: اگر می‌خواهیم قوانین را مصوب و اجرایی کنیم باید وضع موجود را درک و آن را بسنجیم. خوشبختانه با رویکردی که دولت تدبیر و امید داشته، امسال با افزایش گردشگران خارجی مواجه بودیم، اما هنوز با ایده‌آل‌هایمان فاصله بسیاری داریم.

محسن رنجبر ادامه داد: ما باید در 11 سال آینده به 20 میلیون گردشگر برسیم. عوامل متعددی در توسعه گردشگری دخالت دارند که باید به روی این عوامل برنامه‌ریزی کنیم. بحث نیروی انسانی هم یکی از این موارد هستند.

او همچنین از بازآموزی نیروهای شاغل در همه بخش‌های گردشگری خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌های پیش روی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این موضوع است. ما در مهرماه برنامه شلوغی داریم و قرار است همایشی با همکاری سازمان ملل متحد برگزار شود.

عضو گروه جهانگردی دانشکده علامه در بحث گردشگری و توسعه جوامع محلی نیز اظهار کرد: جوامع روستایی که کاراکتری در نظام سکونت‌گاهی کشور داشته‌اند جایگاه‌شان را از دست داده‌اند و ما باید نقش جدیدی برای آن‌ها تعریف کنیم وگرنه آن‌ها تبدیل به یک جامعه صدقه‌بگیر می‌شوند، همان چیزی که متاسفانه در جوامع مشاهده می‌کنیم و این دور از شان و کرامت انسانی است.

محمود ضیایی ادامه داد: این اصلا آموزه اسلامی نیست و باید به فرد ظرفیت و توانمندی بدهیم تا خودش نان بازویش را بخورد. آن زمان است که انسان معنا پیدا می‌کند. اگر این آموزه ملی، دینی و فرهنگی کشور ماست پس باید آن را در جامعه پیدا کنیم و کجا بهتر از اینکه یک شغل و نقش جدید برای جوامع محلی تعریف کنیم و گردشگری می‌تواند این کار را انجام دهد.

او گفت: این جا ظرفیت‌های کار مطرح می‌شود و همین طور نمی‌توان اختیار تصمیم‌گیری‌های مهم را به اقشار یا گروه‌هایی که این آمادگی را ندارند داد، زیرا به ضدخودش بدل می‌شود. اگر دولت می‌خواهد کاری انجام دهد یا سرمایه‌گذاری کند که آن هم باز از راه آموزش محقق می‌شود، یکی از نکات کلیدی برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران خواهد بود.

رییس فراکسیون گردشگری همچنین در پاسخ به پرسش ضیایی مبنی بر اینکه اگر مجلس این علم باوری را دارد که مدیران اجرایی، دلسوخته و در تلاش برای اعتدال گردشگری هستند پس چرا جایگاه کنونی ما این است؟ یا شما نماینده‌ها معرف جامعه ما نیستید یا گیر موضوع از جایی دیگر است؟ گفت: ما جزو آن دسته از نمایندگانی بودیم که با استیضاح وزیر علوم نیز مخالف بودند. شما نباید از ما انتظار داشته باشید تا همه چیز یک شبه درست شود. کدام یک از سیستم‌های ما درست هستند که بخواهیم گردشگری را یک شبه درست کنیم؟

 

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.