کدخبر: ۳٤۵۲۳
۰۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:٤۳
چاپ

مجیدی:

ثبت "خاوران نامه" در یونسکو پیگیری شود/ لزوم تشکیل ستاد مدیریت فرهنگی در خراسان جنوبی

ثبت "خاوران نامه" در یونسکو پیگیری شود/ لزوم تشکیل ستاد مدیریت فرهنگی در خراسان جنوبی

بیرجند رسا - نماینده سابق ایران در یونسکو گفت: باید مسئولان نسبت به جمع آوری خاوران نامه ابن حسام خوسفی تلاش کنند که بتوانیم این اثر را ثبت یونسکو کنیم.

به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا به نقل ازمهر، محمدرضا مجیدی سه شنبه شب در مراسم برگزاری جشنواره میراث معنوی در خراسان جنوبی اظهارکرد: در سال 2003 میلادی در اجلاس عمومی یونسکو کشورهای عضو دور هم جمع شدند تا فکری برای حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس بشری کنند.

نماینده سابق ایران در یونسکو افزود: نخستین گام برای حضور بینالمللی خراسان جنوبی با نشست شماره یک اجلاس امنیت انسانی در سال 87 آغاز شد.

وی تصریح کرد: باغ و عمارت اکبریه بیرجند نخستین اثر خراسان جنوبی بوده که ثبت جهانی شده است.

مجیدی با بیان اینکه از خراسان جنوبی 10اثر ناملموس ثبت جهانی شده است، افزود: برای برون رفت از مشکلات باید روی مدیریت کلنگ و قیچی را خط بزنیم.

وی با اشاره به اینکه باید ستاد فرهنگی خراسان جنوبی تشکیل شود، افزود: مفاخر و مشاهیر سرمایه های اجتماعی ما هستند.

خراسان جنوبی ظرفیت های تاریخی زیای برای ثبت جهانی دارد

نماینده سابق ایران در یونسکو با اشاره به اینکه اقتصاد جهان امروز بر محور گردشگری و توریسم می‌چرخد، بیان کرد: در سال 1404  مقرر شده است که دآرمد حاصل از گردشگری در کشور به 20 میلیارد تومان برسد که در حال حاضر بیش از پنج میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: باید در خراسان جنوبی تلاش شود با فراهم کردن زیر ساختها زمینه جذب گردشگر فراهم شود تا بتوانیم در افق 1404 سهم مهمی ازدرآمدهای گردشگری را در سطح کشور داشته باشیم.

وی تاکید کرد: باید مسئولان نسبت به جمع آوری خاوران نامه ابن حسام خوسفی تلاش کنند که بتوانیم این اثر را ثبت یونسکو کنیم.

نماینده سابق ایران در یونسکو ادامه داد: در خراسان جنوبی آثار تاریخی بسیاری از جمله قنوات، آسیاب های بادی و آبی و کاروان سرا وجود دارد که باید نسبت به ثبت جهانی این آثار اقدام شود.

وی با اشاره به این که کویر یکی از سرمایه های مهم خراسان جنوبی است، عنوان کرد: ایجاد سرمایه گذاری و جذب گردشگر در کویر نیازمند زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری است.

مجیدی اظهارکرد: حوزه‌هایی از جمله آواها و نواها که نسل به نسل منتقل می‌شود و خراسان جنوبی از جمله مناطق ممتاز در کشور بوده که دارای اصالت زبان فارسی است.

 پارک دائمی بازی ها و ورزش های سنتی در خراسان جنوبی ایجاد شود

وی ظرفیت خراسان جنوبی در میراث فرهنگی را بسیارغنی  دانست و یادآورشد: میراث فرهنگی یکی از مزیت‌های نسبی استان ما است که باید به آن توجه ویژه صورت گیرد.

وی بیان کرد:راه برون رفت از مشکلات اقتصادی تقویت صنعت گردشگری در استان است که استان خراسان جنوبی ظرفیت گسترده ای در زمینه گردشگری از جمله کویر را دارد که میتوان برای پیشرفت استان به آن توجه کرد.

نماینده سابق ایران در یونسکو تصریح کرد: پارک دائمی بازیها و ورزش‌های سنتی در بیرجند ایجاد شود تا جشنواره بازیهای محلی استان در آنجا انجام شود که در کشور تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

مجیدی افزود: زیرساخت‌های نرمافزاری در زمینه ایجاد پارک دائمی بازی ها و ورزش های سنتی  در استان فراهم است و دستگاههای اجرایی باید در فراهم کردن زیرساختهای سختافزاری آن کمک کنند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.