کدخبر: ۳٤۹۱۲
۱۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲٦
چاپ

سند راهبردي،راهکاري براي توسعه ورزش استان

سند راهبردي،راهکاري براي توسعه ورزش استان

بیرجندرسا-«ورزش استان به يک برنامه ريزي، استراتژي يا به طور خلاصه يک سند راهبردي براي توسعه نياز دارد.» اين جمله را عضو هيئت علمي دانشکده تربيت بدني دانشگاه بيرجند مي گويد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از زن امروز, «ورزش استان به يک برنامه ريزي، استراتژي يا به طور خلاصه يک سند راهبردي براي توسعه نياز دارد.» اين جمله را عضو هيئت علمي دانشکده تربيت بدني دانشگاه بيرجند مي گويد و توضيح مي دهد: بسياري از فدراسيون هاي ورزشي برنامه ريزي مي کنند و بر اساس آن برنامه هاي ميان مدت و بلند مدت دارند؛ به عنوان مثال فدراسيون هدف گذاري مي کند که در 5 سال آينده بايد اول آسيا در رشته خود باشند يا در 10 سال آينده در مقام اول جهان قرار گيرند يا اين قدر مدال بياورند و بر اساس همين برنامه ريزي ها انجام مي شود و مرحله به مرحله پيش مي روند و اين يک چشم انداز و سند راهبردي است.
 
به گفته دکتر «افضل پور» با توجه به اين که بسياري از رشته هاي ورزشي در استان فاقد برنامه است، نياز است اداره کل ورزش و جوانان و هيئت هاي ورزشي استان به اين موضوع بپردازند.وي مي افزايد: در تنظيم يک برنامه بايد به نکاتي توجه کرد نظير اين که چه کسي اين برنامه را تدوين کرده و تا چه حد اطلاعات آن علمي، عملي، دقيق و واقعي است و ما را به هدف نزديک مي کند. اين سند راهبردي مرتب بايد ارزيابي و نقاط ضعف آن برطرف شود.
 
اين گونه نيست که با تدوين برنامه اي، کار تمام شود.به گفته وي منابع مالي يکي از نکاتي است که مسئولان بايد به آن توجه کنند؛ اين موضوع دو بعد دارد يکي مربوط به تامين اعتبار و بعدي مصرف منابع مالي است که هر دو مهم است. همه مي دانيم منابع مالي محدود است و در شرايط فعلي با اختصاص اعتبار2 يا 3 ميليون توماني به يک هيئت ورزشي نمي توان اقدامي انجام داد؛ بنابراين اين اعتبار بايد زياد شود.
 
از آن طرف ديگر بايد منابع مالي به درستي و موثر هزينه شود؛ بعضي وقت ها همين منابع مالي کم هم درست هزينه نمي شود.وي مي افزايد: در شرايط فعلي دولت عنوان مي کند که نمي تواند همه منابع مالي ورزش را تامين کند و اين جاست که هيئت ها بايد درآمد زايي کنند يا از بخش خصوصي کمک بگيرند.
 
از اين حيث هم بيشتر هيئت هاي استان نمي‌توانند کاري کنند چون امکان درآمد زايي وجود ندارد و بخش خصوصي در استان ما هم اين قدر قوي نيست که همه هيئت ها را تحت پوشش قرار دهد؛ بنابراين بايد مسئولان بلند پايه استان وارد عمل شوند البته سازمان ها و نهادهايي نظيرشهرداري و صنعت مي توانند بيشتر از اين کار کنند.
 
وي ادامه مي دهد: بسياري از روساي هيئت هاي ورزشي خودشان ورزشکار نيستند يا مشغله کاري زياد دارند که نمي توانند آن طور که بايد براي ورزش وقت بگذارند؛ بايد به اين نکته توجه کرد که لازم نيست مسئول هيئت ورزشي صد درصد ورزشي باشد ولي بايد نقش خود را به درستي ايفا کند اما اگر ورزشي نباشد و هيچ کاري هم نکند بايد عوض شود.
 
به گفته «افضل پور» يکي ديگر از راه هاي توسعه ورزش در استان افزايش روابط با آموزش و پرورش است زيرا استعدادها در مدارس هستند بنابراين بايد طرح استعداد يابي در مدارس فعال شود.
 
وي با اشاره به اين که افراد مستعد در ورزش بايد به عنوان يک سرمايه ديده شوند، ادامه مي‌دهد: بسياري از ورزشکاران استان در ابتداي راه‌مورد حمايت قرار نمي گيرند فقط وقتي مدال مي‌آورند يا عضو تيم ملي مي شوند، همه دورش جمع مي‌شوند.
 
اين ورزشکار براي اين که پايدار بماند بايد يک برنامه و پشتوانه علمي داشته باشد و حمايت شود. هم چنين امکاناتي که به آن نياز دارد در اختيارش قرار گيرد تا هيچ دغدغه اي نداشته باشد.
وي فرهنگ سازي در توسعه ورزش را مهم مي‌داند و مي گويد: اين فرهنگ سازي با اطلاع رساني، يک اقدام جمعي است و از طريق رسانه ها، جرايد و تريبون مساجد توسط امامان جمعه بايد انجام شود تا اين مسئله بين مردم نهادينه شود
.به گفته وي بايد روي ورزش همگاني بيشتر از اين کار شود و به خاطر سلامت جامعه مديران ارشد نظام ورزش و سلامت را تدوين کنند و به ترفندهاي مختلف در جذب مردم به ورزش اقدام شود.

 

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.