کدخبر: ۳۵۱٤۳
۲٤ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۰
چاپ

50 درصد كم‌شنوایی‌های مادرزادی مربوط به عوامل ژنتیكی است

50 درصد كم‌شنوایی‌های مادرزادی مربوط به عوامل ژنتیكی است

بیرجندرسا-کارشناس امور ناشنوایان بهزیستی خراسان جنوبی گفت: بیش از۵۰ درصد از تمامی كم‌شنوایی‌های مادرزادی كودكان مربوط به عوامل ژنتیكی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایسنا فاطمه رزاقی گفت: اصطلاح "كم‌شنوایی مادرزاد" آن دسته از كم‌شنوایی‌هایی است كه به هنگام تولد وجود دارند و شامل كم‌‍شنوایی‌های ارثی یا كم‌شنوایی‌هایی می‌شود كه ناشی از دیگر عوامل- پیش از تولد یا به هنگام تولد است.
وی افزود: كم‌شنوایی‌های ژنتیكی ممكن است اتوزوم غالب، اتوزوم مغلوب یا وابسته به جنس باشند.
کارشناس امور ناشنوایان بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در كم‌شنوایی‌های اتوزوم غالب، یكی از والدین كه حامل ژن كم‌شنوایی و خود، كم‌شنوا است، آن را به كودك خود منتقل می‌كند؛ در این موارد حداقل۵۰ درصد احتمال دارد كودك نیز كم‌شنوا شود و این احتمال زمانی بیشتر می‌شود كه هر دو والد دارای ژن غالب "كم‌شنوا" باشند و یا پدر بزرگ و مادر بزرگ یكی از والدین كم‌شنوایی ژنتیكی داشته باشند.
رزاقی اظهارکرد: از آنجا كه معمولاً حداقل یكی از والدین كم‌شنواست، انتظار می‌رود كودك دچار كم‌شنوایی باشد.
وی افزود: در كم‌شنوایی‌های اتوزوم مغلوب هر دو والد كه نوعاً دارای شنوایی هنجاراند، حامل ژن مغلوب است.
این کارشناس امور ناشنوایان بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: در این موارد احتمال كم‌شنوا شدن كودك، 25 درصد است.
رزاقی با بیان اینکه از آنجا كه هر دو والد شنوایی هنجار دارند و هیچ یك از اعضای خانواده كم‌شنوا نیستند، هیچ انتظاری نمی‌رود كه كودك كم‌شنوایی داشته باشد، تصریح کرد: تقریباً 80 درصد از كم‌شنوایی‌های ارثی، اتوزوم مغلوب‌اند.
وی افزود: در كم‌شنوایی‌های وابسته به جنس، مادر حامل ژن مغلوب كم‌شنوایی بر روی كروموزوم جنسی است و آن را به پسران خود منتقل می‌كند که این نوع كم‌شنوایی نادر است و تنها در ۲درصد كم‌شنوایی‌های ارثی وجود دارد.
کارشناس مسئول توانمندسازی معلولین بهزیستی خراسان جنوبی گفت: كم‌شنوایی یكی از علائم مشخصه برخی از انواع سندرم‌های ژنتیكی است.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.