بیرجندرسا-استاد فلسفه تعلیم و تربیت گفت: امروزه حتی در خانوادههای روستایی که ارتزاق آنها از طریق کشاورزی است؛ میل به تک فرزندی وجود دارد و این موضوع به گونهای در بین مردم جا افتاده است که گویی تعدد فرزندان نشان دهنده پائین بودن سطح فرهنگی خانواده است در حالی که اینچنین نیست
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از بسیج جامعه پزشکی، مهدی فاضلی استاد فلسفه تعلیم و تربیت و عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: جامعه و مهمترین رکن آن که خانواده است از تمام ابعاد موجود و از سیاستهای کلان تاثیر میپذیرد به طوری که ممکن است الگوهای رفتاری در خانواده را کاملاً دگرگون کند.
این استاد فلسفه تعلیم و تربیت ادامه داد: تاثیرپذیری خانواده از سیاست های اتخاذ شده به گونه ای بوده است که نمود آن را در بحث جمعیت به خوبی مشاهده کرده ایم.
میل خانواده های روستایی به تک فرزندی
وی گفت: امروزه حتی در خانواده های روستایی که ارتزاق آنها از طریق کشاورزی است؛ میل به تک فرزندی وجود دارد و این موضوع به گونه ای در بین مردم جا افتاده است که گویی تعدد فرزندان نشان دهنده پائین بودن سطح فرهنگی خانواده است در حالی که اینچنین نیست.
فاضلی افزود: البته چنین تفکرهای غلطی در دیگر مسایل نیز وجود دارد مثلا در بحث اقتصاد، مصرف گرایی یعنی بافرهنگ بودن و نشان دهنده اینکه فرد عضو طبقه خاصی از جامعه است.
این استاد فلسفه تعلیم و تربیت با تاکید بر ادامه روند سالمندی در جامعه و اشاره به اینکه پیر شدن جمعیت باعث کاهش خلاقیت در جامعه می شود تصریح کرد: زمانی خلاف این امر اتفاق خواهد افتاد که خانواده اطمینان از آینده فرزندان خود پیدا کند که کاهش سطح درآمدها در زندگی امروز این اطمینان را از والدین سلب کرده و آنها را از پاسخگویی به انتظارات فرزندان نگران میکند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر اینگونه تصور می شود که کاهش تعداد اعضای خانواده می تواند آینده فرزندان را تضمین کند لذا باید اقداماتی نیز از سوی دولت برای افزایش سطح درآمد و اقتصاد خانواده صورت بگیرد که از نگرانی ها در رابطه با اشتغال و مباحث فرهنگی کاسته شود . تاکنون افزایش سن ازدواج هم ناشی از این موضوع بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نظام جامع علیت بر کاهش جمعیت موثر بوده است و این باید مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.