کدخبر: ۳۵۲۷۰
۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۷
چاپ

با وجود ظرفيت 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري اتفاق افتاد

خراسان جنوبي، رتبه آخر توسعه صنعتي کشور

خراسان جنوبي، رتبه آخر توسعه صنعتي کشور

بیرجندرسا-آخرين رتبه توسعه صنعتي کشور براي خراسان جنوبي نوشته شده است در حالي که با بررسي هاي انجام شده 20 هزار ميليارد تومان ظرفيت سرمايه گذاري در صنايع معدني دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از زن امروز, رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت در جلسه شوراي اداري زيرکوه گفت: آخرين رتبه توسعه صنعتي در کارنامه استان است اما ساختار استان طوري است که هيچ راهي جز توسعه صنعتي نداريم.به نظر«حقيقي» خراسان جنوبي يک کشور تمام و کامل از نظر معدن است و اقدامات زيربنايي زيادي هم انجام شده اما تلفيق اطلاعات انجام نشده است تا منجر به توسعه شود.
 وي از صدور 414 پروانه اکتشاف در استان خبر داد و گفت: اگر اين پروانه ها تبديل به معدن شود به طور حتم ساختار اقتصادي استان متحول مي شود.
به گفته وي، 120 گواهينامه اکتشاف در استان صادر که ذخيره آن 1.5 ميليارد تن برآورد شده است.
 
وي راه توسعه استان را بخش معدن عنوان کرد و گفت: با وجود محدوديت هايي که در راه توسعه صنعتي در استان داريم قابليت هاي خوبي داريم و آينده اي خوب را متصور هستيم.
 
وي با اشاره به ايجاد ساختار درختي براي تمام معادن استان افزود: حجم سرمايه گذاري در تمام مواد معدني استان به دست آمده که مي توانيم حدود 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري متناسب با شرايط موجود قابليت هاي اکتشافي در ارتباط با صنايع پايين دست معدن تعريف کنيم.
وي ادامه داد: اکنون در شهرستان هاي قاينات و زيرکوه در حال اعتبارسنجي اطلاعات به دست آمده هستيم.
 
به گفته وي، از 60 نوع ماده معدني موجود در کشور 36 نوع آن در خراسان جنوبي کشف شده است.
سهم زيرکوه در توسعه

فرماندار زيرکوه هم گفت: هرچند در اين شهرستان معيشت مردم بر پايه کشاورزي ودامداري است اما در آينده بايد حوزه هاي کشاورزي محدود شود وبه سمت علمي شدن واستفاده بهينه از آب وخاک حرکت کنيم.
«خان زاده» افزود: در بحث ايجاد اشتغال ناگزيريم به سمت توسعه معادن برويم. به گفته وي سهم زيرکوه در توسعه معادن سه دهم درصد يعني در عمل صفر است.
 
وي کمبود نيروي انساني در دستگاه هاي اجرايي زيرکوه را يک مشکل جدي عنوان کرد و بازارچه يزدان را فرصتي خوب وقابليتي مناسب براي توسعه شهرستان دانست وگفت: در حال حاضر 90 در صد صادرات اين بازارچه مصالح ساختماني است که اميدواريم با ايجاد گمرک شاهد تحولي اساسي در رونق اقتصادي و اشتغالزايي باشيم.
 
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان هم گفت: هر چند در کشور با بحران آب مواجهيم اما زيرکوه با داشتن منابع آبي مانند دشت آهنگران، اسفدن و فندخت، وضعيت مناسبي دارد.مهندس«علي اکبر بسکابادي» افزود: اما آنچه قابل تامل است اين که بعد از زلزله سال 76 براي ايجاد شبکه هاي آبرساني دقت و کيفيت فداي سرعت شده و هم اکنون شبکه هاي آبرساني فرسوده است به طوري که حدود 40 تا 50 درصد هدررفت آب داريم.به گفته وي، امسال براي آبرساني و تعويض شبکه هاي فرسوده 450 ميليارد ريال اعتبار برآورد شد که تاکنون 300 ميليارد ريال آن محقق شد.
 
نماينده مردم شهرستان هاي قاينات و زيرکوه در مجلس شوراي اسلامي هم گفت: پيگيري هاي زيادي با مسئولان بلند پايه از جمله وزراي اطلاعات، امور خارجه و وزارت کشور انجام شده تا بازارچه يزدان يا تبديل به بازارچه غني يا گمرک مستقل شود که اين پيگيري ها در دست اجراست.
 
دکتر «هروي» افزود: با تمام تبليغاتي که در گذشته درباره راه‌آهن شد اين بحث با 20 ميليارد ريال اعتبار که براي مطالعه آن گرفتيم تازه کليد خورد و تلاش مي کنيم تا در لايحه بودجه 94 هم گنجانده شود.وي مجمع نمايندگان استان را همدل وهمسو در جهت رفع مشکلات استان عنوان کرد که تاکنون در تمام زمينه ها با همديگر همکاري وتفاهم وتعامل داشته اند.
 
در پايان دکتر «منصوري»، مهندس «غلامحسيني» وصبور به ترتيب به عنوان مديران جديد دامپزشکي ،آب وفاضلاب روستايي وبنياد شهيد و امور ايثارگران زيرکوه معرفي شدند واز زحمات مديران قبلي قدرداني شد.

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.