کدخبر: ۳۵۳۷۰
۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲٦
چاپ

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند:

استانداردسازی فرآیند صادرات، نقشه راه تجارت کشور است/ مشوق‌های صادراتی انگیزاننده نیست

استانداردسازی فرآیند صادرات، نقشه راه تجارت کشور است/ مشوق‌های صادراتی انگیزاننده نیست

بیرجندرسا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه نقشه راه صادرات منجر می‌شود با برنامه وارد بازارهای جهانی شویم گفت: نقشه راه تجارت کشور، استانداردسازی فرآیند صادرات محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم،محسن احتشام در آستانه روز ملی صادرات اظهارکرد: نقشه راه تجارت کشور، استانداردسازی فرآیند صادرات محسوب می‌شود که براساس آن مشخص می‌شود در چه جایگاهی ایستاده‌ایم، چه ظرفیت‌هایی داریم و چه عواملی باعث شده نتوانیم ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.

صادرکننده نمونه سال‌های 91 و 92  کشور با بیان اینکه میزان صادرات غیرنفتی هنوز رضایت‌بخش نیست، افزود: در ایران محصولاتی با ظرفیت بالای صادراتی داریم که متاسفانه به دلیل نداشتن استراتژی توسعه صادراتی در سبد کالای صادراتی قرار ندارند و جزو ظرفیت‌های پنهان صادراتی هستند.

کارشناس ارشد بازاریابی بین‌الملل بیان کرد: داشتن استراتژی توسعه صادرات، ظرفیت‌های پنهان صادراتی را آشکار می‌کند و حجم تجارت خارجی به ویژه صادرات را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه نقشه راه صادرات منجر می‌شود با برنامه وارد بازارهای جهانی شویم، اظهارکرد: برای هر بخش می‌توان برنامه استراتژیک توسعه صادرات کالا به‌وجود آوریم اما تمام این موارد بستگی به نظام برنامه‌ریزی کشور دارد.

احتشام تصریح کرد: ما گاهی خوب صحبت می‌کنیم، اما خوب عمل نمی‌کنیم. باید کلی‌گویی را کنار بگذاریم و به سمت برندسازی برویم و به فکر کسب ارزش افزوده محصولات باشیم.

 برنامه ریزی استراتژیک برای مدیریت بازار و بازاریابی 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه استراتژی زیرمجموعه فرآیند برنامه ریزی استراتژیک مدیریت بازار و بازاریابی است گفت: برای هر کدام از محصولات و تولیدات استراتژیک کشور که دارای مزیت رقابتی هستیم باید فرآیند برنامه ریزی مختص خود محصول و استراتژی های متناسب با آن تبیین کنیم تا بتوانیم حضور قدرتمندی در بازارهای هدف صادراتی داشته و با تکیه بر علوم مدیریت بازار و بازاریابی به استاندارد سازی بازارهای صادراتی بپردازیم.

صادرکننده نمونه سال‌های 91 و 92 کشور افزود: باید با بازاریابی، بازارسازی و بازارداری بتوانیم بازاری پایدار برای محصولات استراتژیک به وجود آوریم و جایگاه خودمان را در سطح بازارهای جهانی با استراتژی تمایز در کیفیت تولیداتمان و همچنین با متمایز در کیفیت  به سمت برند و برندسازی محصولات استراتژیک گام برداریم و سبد کالای غیر نفتی خود را به چندین محصول افزایش دهیم .

احتشام بیان کرد: همانطور که گفته شد پتانسیل های بالقوه زیادی در تولید محصولات گیاهی و ارگانیک داریم که می توانیم با تبیین استراتژی های متناسب بازاریابی، آنها را در سبد کالای صادراتی جای دهیم مانند محصول زرشک که سالیانه 14 تا 16 هزار تن این محصول در کشورمان  تولید می شود اما متاسفانه تاکنون نتوانستیم از ظرفیت بالقوه این گیاه دارویی ارزآوری کنیم .

مشوق های صادراتی یک اصل برای انگیزاننده نمودن فعل صادرات و صادرکنندگان است

رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه تقویت شرکت های دانش بنیان در این زمینه می تواند در بالفعل نمودن پتانسیل های بالقوه بخش گیاهان دارویی کمک کند اظهارکرد: استراتژی یک نقش راه است اما فرآیند برنامه ریزی استراتژیک مدیریت بازار و بازاریابی برنامه ای است استراتژیک که با توجه به تغییر و تحولات فضای کسب و کار استراتژی های مختلف در شرایط مختلف تبیین نموده و اگر و آنگاه ها را به نحوه مطلوبی در تبین استراتژی برای تحقق اهداف صادراتی به درستی می بیند.

کارشناس ارشد بازاریابی بین‌الملل گفت: وقتی صحبت از بازاریابی می شود نباید فقط توقع از بخش خصوصی و صادرکنندگان داشته باشیم بلکه بازاریابی کلان وظیفه دولت ها و بازاریابی خرد وظیفه صادرکنندگان است  وایفای نقش این دو با هم ایجاد هم افزایی در توسعه صادرات می کند.بنابراین مشوق های صادراتی یک اصل برای انگیزاننده نمودن فعل صادرات و صادرکنندگان است .

مشوق های صادراتی هدفمند شود

 احتشام با تاکید براینکه انتظار است مسئولان مرتبط مشوق های قبلی را پرداخت و نسبت به تامین مشوق های جدید نیز اقدام کنند  بیان کرد: همانطور که در کشورهای دیگر که موفق بوده اند شاهد این مهم هستیم.

وی بیان کرد: این مشوق ها باید به محصولاتی که به صورت بسته بندی و در چرخه کسب ارزش افزوده سرمایه گذاری شده است بیشترمدنظر قرار گیرد و مشوق های صادراتی هدفمند شود.

صادرکننده نمونه سال‌های 91 و 92 کشور گفت: استانهای محروم و استان های کمتر برخوردار باید صادرکنندگانش از مشوق های بیشتری برخوردار گردند تا انگیزه صادرکنندگان و ایجاد اشتغال افزایش یابد.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر لزوم استراتژی توسعه صادرات در اقتصاد کشور اظهارکرد: استراتژی توسعه صادرات الزام و نقشه راه برای اقتصاد کشور است که متاسفانه از این مزیت بی‌بهره‌ایم.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.