کدخبر: ۳۵۳۹۹
۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۳
چاپ

تاثیر مخرب ماهواره بر اوقات فراغت جوانان + راهکارها

تاثیر مخرب ماهواره بر اوقات فراغت جوانان + راهکارها

بیرجندرسا-برنامه های ماهواره ای با گسترش فساد و رواج بی بندوباری، ترویج آیین و مذاهب شیطان پرستی، موسیقی های نامناسب..به تخریب نظام خانواده می پردازند؛ تماشای این گونه سریال ها و فیلم ها در زمان اوقات فراغت فرزندان، بر ذهن آنها تاثیرات مخربی بگذارد.

به گزار ش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از طنین یاس, هرفردی در جامعه با وجود مشغله های فراوان اوقاتی برای گذراندن فراغت خود دارد. اوقات فراغت در نوجوانان و جوانان به شکل گیری شخصیت و هویت آنها کمک می کند. در بزرگسالان نیز  بهتر گذراندن اوقات فراغت باعث افزایش نشاط اجتماعی و همچنین امنیت روحی آنها می شود.

اوقات فراغت در جامعه ما، با سبک زندگی خانواده ها می تواند در ارتباط باشد. سبک زندگی به مجموعه روش ها و صورت هایی گفته می شود که افراد در زندگی خود به کار می برند . سبک زندگی بر گرفته از الگوهای فرهنگی و اجتماعی در هر جامعه است.

 سبک زندگی تا حد زیادی به سرمایه فرهنگی و اجتماعی افراد مرتبط است؛ همچنین نحوه گذراندن اوقات فراغت افراد نیز به سرمایه های فرهنگی و اجتماعی آنها بستگی دارد.

ورزش کردن، تماشای تلویزیون، گذراندن وقت با دوستان و همکلاسی ها، بازار رفتن و خرید کردن، انجام کارهای هنری، مطالعه کتاب و مطبوعات، کار با اینترنت، تماشای ماهواره و ... از راه‎های مختلف گذراندن اوقات فراغت است که با نحوه زندگی افراد مرتبط است.

در این مطلب تاثیرات ماهواره بر اوقات فراغت نوجوانان و جوانان مورد بررسی قرار می گیرد.

برخی خانواده ها از روی غفلت و ناآگاهی در زمان هایی که به اوقات فراغت فرزندان مرتبط می شود، از ماهواره استفاده می کنند و برنامه های آن را تماشا می کنند. بیشتر برنامه­ های ماهواره به خالی کردن ذهن نوجوانان و جوانان از ارزش های  فرهنگی و دینی می پردازد.

متاسفانه در سال­های اخیر بیشتر برنامه های ماهواره به تخریب نظام خانواده پرداخته است و در این بین به گسترش فساد و رواج بی بندوباری در روابط مختلف، از جمله روابط آزاد در میان زنان و مردان کاملا مشهود است، تماشای این گونه سریال ها و فیلم ها در زمان اوقات فراغت فرزندان، بر ذهن آنها تاثیرات مخربی می گذارد و باعث می شود که نوجوانان و جوانان در خلوت خود افکار نامناسب و شیطانی را به خود راه دهند.

 همچنین برخی از شبکه­ های ماهواره­ای که به ترویج آیین ها و مذاهب جدید مانند بهاییت و وهابیت و نیز فرقه های شیطان پرستی پرداخته است، باعث شده که نوجوانان و جوانان از معارف عظیم و سودمند دین اسلام غافل شوند و به این آیین ها روی آورند.

بر این اساس، برخی دیگر از شبکه ­های ماهواره­ای، سبک های جدید و نامناسبی از موسیقی­ ها را پخش می کنند که نوجوانان و جوانان در اوقات فراغت خود به این موسیقی هایی که روح و روان آنها را مورد تخطئه قرار داده و تاثیرات بسیار نامناسبی بر اعصاب و روان آنها می گذارد، گوش فرا می دهند.

برای حل این مساله راه‌های مختلفی پیشنهاد می شود که این راه حل ها در سه سطح کلان، میانه و خرد قابل بررسی است. در سطح کلان می توان به نقش دولت اشاره کرد؛ دولت نقش موثری در پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان دارد، سیاست های دولت در ایجاد برنامه های تلویزیونی جذاب و سرگرمی های مفید در امر فرهنگ بسیار تاثیرگذار است.

در سطح میانه نیز  نقش آموزش و پرورش و آموزش عالی در طرح، برنامه ریزی و اجرایی کردن برنامه های مناسب برای نوجوانان و جوانان بسیار حائز اهمیت است. اما در همه این موارد خانواده نقش مهمتر و اثرگذارتری بر افراد دارد.

چرا که خانواده اولین نهاد جامعه پذیرکننده افراد است، لذا خانواده ها می توانند با وقت گذاشتن بیشتر برای فرزندان خود، خلاءهای عاطفی آنها را پر کنند، توجه خانواده ها به چگونگی گذراندن اوقات فراغت فرزندان نقش مهمی در رشد شخصیتی آنها در جامعه دارد.

بنابراین لازم است تا خانواده ها آموزش هایی را از طریق رسانه های مختلف و مطبوعات در نحوه تربیت فرزندان از جمله اوقات فراغت آنها ببینند تا با آسیب ها و انحرافات اجتماعی متفاوت در سطح جامعه مواجه نشویم.

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.