کدخبر: ۳۵۵۳۳
۰۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۷
چاپ

یک روانشناس تأکید کرد

هدف اصلی ازدواج کمرنگ شده است

هدف اصلی ازدواج کمرنگ شده است

بیرجندرسا-یک روانشناس گفت: هدف اصلی ازدواج، عشق ورزی و در نهایت رسیدن به آرامش است، این در حالیست که در حال حاضر برخی افراد اهداف دیگری را از ازدواج دنبال می‌کنند و برخی از آنها به دنبال فرار از واقعیت‌های زندگی خود با ازدواج هستند. به عنوان نمونه‌ فردی معتاد ازدواج می‌کند تا به این وسیله برای ترک اعتیاد خود ترغیب شود. بنابراین هدف اصلی ازدواج کمرنگ شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر مهدی بیاتی، با بیان مطالب بالا اظهار کرد: ازدواج در اصل عمل پسندیده‌ای است و در آموزه‌های اسلامی- ایرانی بر آن تاکید شده و ازدواج صحیح موجب دستیابی به آرامش روحی روانی می شود.

وی با بیان اینکه فرآیند ازدواج به علت وجود زنجیره غلط دچار مشکل شده است، افزود: منافع اقتصادی، سیاسی و حتی موضوعات اجتماعی در این مورد نقش پیدا کرده و ازدواج به حربه‌ای برای رسیدن به این منافع تبدیل شده است.
این روانشناس با اشاره به ازدواج متولدین دهه 70 اظهار کرد: نوع ازدواج و عشق ورزی آنان با نسل‌های قبلی متفاوت شده است. در گذشته ازدواج پایه خوبی برای تشکیل زندگی مشترک بود، این در حالیست که متولدین دهه 70 به بهانه شناخت از یکدیگر در دوران نامزدی مانند یک زن و شوهر با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و انگیزه لازم را برای رفتن زیر یک سقف ندارند که همین امر موجب شده است تا ازدواج‌های برخی از آنان مقطعی باشد.
بیاتی تاکید کرد: محدودیت های خوبی که در گذشته وجود داشت در حال حاضر از میان رفته است و در دوران نامزدی دختر و پسر به‌راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.
وی با بیان اینکه نیازهای جنسی ،عاطفی و اقتصادی مانند یک زنجیره به یکدیگر وابسته هستند، اظهار کرد: این نیازها با یکدیگر وابستگی مستقیم دارند و اختلال در هر یک از آنها بر دیگری تاثیر منفی می‌گذارد.
بیاتی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم ازدواج در کشور نهادینه شود مسئولان باید از خواب غفلت بیدار شوند و معضل بیکاری را کاهش دهند. بسیاری از جوانان به خاطر نداشتن شغل به سمت قلیان‌سراها و استعمال مواد مخدر سوق پیدا می‌کنند و همین وضعیت موجب بی انگیزگی برای ازدواج می‌شود.
وی تاکید کرد: افزایش سن ازدواج دختر و پسر به معنای بحران است و مشکلات و تبعات وحشتناک اجتماعی در پی دارد.
این روانشناس با اشاره به کاهش مسئولیت پذیری جوانان گفت: در حال حاضر حس مسئولیت پذیری این قشر کاهش یافته است، چرا که والدین در خانواده حضور موثری ندارند.
وی در ادامه گفت: لازم است مسائل اقتصادی جوانان را ابتدا حل و سپس آنان را به ازدواج ترغیب و هدف از پیوند مشترک را برای آنها تشریح کنیم. چرا که در صورت وجود شرایط مناسب، ازدواج می‌تواند موجب خوشبختی دختر و پسر شود.
بیاتی در پایان با اشاره به نحوه عملکرد صدا و سیما در ترویج ازدواج در سبک زندگی اسلامی - ایرانی گفت: صدا و سیما نباید به ترویج خرافه‌گری و انعکاس مطالب فاقد پایه علمی و دینی بپردازد، چرا که بیان این مسائل موجب آسیب رسیدن به حوزه ازدواج و عفاف می‌شود.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.