بیرجندرسا-معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی گفت: در بندهایی که مشاوره، روان درمانی و حرفه آموزی انجام شده برگشت مددجویان بعد از آزادی سه درصد بود و در بندهایی که این اقدامات نبوده بازگشت به زندان 45 درصد بوده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا علی هاشمی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح کارگاه حرفه آموزی و اشتغال زندان مرکزی بیرجند بر توجه به مباحث فرهنگی در زندانها تاکید کرد و اظهارکرد: تمامی برنامه های فرهنگی، ورزشی در زندانهای استان با محوریت قرآن دنبال می شود.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی بیان کرد: هم اکنون نماز جماعت در زندانهای استان با حضور 22 روحانی اقامه می شود.
وی با اشاره به اینکه اشتغال و حرفه آموزی مددجویان مورد توجه سازمان زندانها است، تصریح کرد: اگر اعتبارات زندان ها را بررسی کنیم 98 درصد این اعتبارات در بخش هزینه ای است و برای اشتغال زایی و حرفه آموزی اعتباری پیش بینی نشده است.
هاشمی با بیان اینکه سهم حرفه آموزی زندانهای استان یک هزار و 871 نفر در سال جاری بوده است، ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال یک هزار و 434 نفر در دوره های حرفه آموزی شرکت کرده اند.
وی از برگزاری 63 دروه آموزشی با همکاری فنی و حرفه ای و معاونت ترویج جهاد کشاورزی در سطح زندانهای استان خبر داد وگفت: از این تعداد28 دوره در زندان بیرجند برگزار شده که 782 نفر در این دوره ها شرکت کرده اند.
هاشمی میانگین اشتغال مولد در زندانهای استان را 583 نفر ذکر کرد و عنوان کرد: میانگین اشتغال غیر مولد در زندانهای استان 900 نفر است.
معاون سلامت و اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی بیان داشت: در سال جاری برای آموزش یک هزار و 320 نفر از مددجویان زندانهای استان تفاهم نامه آموزشی با فنی و حرفه ای و جهادکشاورزی استان منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه آخرین تکمیل کننده چرخه اصلاح و تربیت ؛ مراقبت بعد خروج است، گفت: بعد از آزادی زندانیان باید در زمینه اشتغال این افراد کمک شود تا بازگشت به زندان کاهش یابد.
هاشمی عنوان کرد: در بندهایی که مشاوره، روان درمانی و حرفه آموزی انجام شده برگشت مددجویان بعد از آزادی سه درصد بود و در بندهایی که این اقدامات نبوده بازگشت به زندان 45 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 638 میلیون تومان اعتبار در زمینه کمک به اشتغال زندانیان هزینه شده است، گفت: نیمی از این اعتبار از سوی سازمان زندانها و مابقی از سوی بانکها به صورت تسهیلات در اختیار مددجویان قرار گرفته است.
به گفته وی از ابتدای سال جاری تا کنون تنها 100 میلیون تومان در زمینه اشتغال و مراقبت بعد از خروج به زندانیان کمک شده است.