بیرجندرسا-معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: این استان بعد از کهگلویه بویراحمد و ایلام، سومین استانی است که دارای بالاترین شیوع آمبلیوپی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا شهرام شیخانی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: کاهش بار ناشی از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی و همچنین ارتقاء فرهنگ سلامت در جامعه از مهمترین ماموریتهای حوزه پیشگیری در سازمان بهزیستی است.
وی افزود: همه ساله تعداد زیادی از افراد جامعه به دلیل ابتلا به بیماریها دچار معلولیتهایی میشوند که بار این معلولیت همواره بر دوش خانواده و جامعه سنگینی میکند و در این میان کودکان، آسیبپذیرترین گروه بودهاند.
معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه برنامه غربالگری بینایی و پیشگیری از تنبلی چشم 19 سال است که در کشور در حال اجرا است، گفت: این برنامه از سال 83 در استان اجرا شده است.
غربالگری بیش از 251 هزار کودک در خراسان جنوبی
شیخانی با اشاره به اینکه طی این مدت بالغ بر 251 هزار و 387 کودک سه تا شش ساله تحت پوشش برنامه غربالگری بینایی قرار گرفتهاند، گفت: از این تعداد 12 هزار و 140 کودک بیمار تشخیص داده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین از مجموع کودکان تحت پوشش برنامه غربالگری بینایی در سطح استان، 2 هزار و 116 کودک شناسایی و تحت درمان قرار گرفتهاند.
معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: بر اساس آمار رسمی از سازمان بهزیستی کشور در این برنامه که سال گذشته انجام شد، خراسان جنوبی بعد از کهگلویه بویراحمد و ایلام، سومین استانی است که دارای بالاترین شیوع آمبلیوپی است.
خراسان جنوبی دارای بالاترین شیوع اختلالات بینایی کشور
شیخانی ادامه داد: همچنین خراسان جنوبی و اردبیل بالاترین شیوع اختلالات بینایی را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی بهترین سن طلایی برای درمان تنبلی چشم در کودکان را زیر شش سال عنوان و اظهار کرد: برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم از جمله طرحهای پیشگیرانهای است که با هدف شناسایی و تشخیص زود هنگام تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی در کودکان سه تا شش سال، در طول سال در پایگاههای دائمی تحت نظارت بهزیستی شهرستانها انجام میشود.
معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی خراسان جنوبی از اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد و افزود: این برنامه در خراسان جنوبی نیز همزمان با سراسر کشور از ابتدای آبانماه جاری آغاز و تا 30 آذرماه به مدت دو ماه ادامه دارد.
شیخانی گفت: این برنامه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و ادارهکل آموزش و پرورش در مهدهای کودک، پیشدبستانیها، مراکز بهداشت شهری و روستایی، مساجد، مدارس و تمامی نقاط شهری و روستایی صعبالعبور و دور افتاده در استان به صورت ثابت و سیار اجرا میشود.