کدخبر: ۳٦۲٤۸
۲٤ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱٦:۱۵
چاپ

کم‌رنگ شدن ارتباط مردم با کتاب و کتابخانه

کم‌رنگ شدن ارتباط مردم با کتاب و کتابخانه

بیرجندرسا-مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت:در کشورهای پیشرفته شاخص مطالعه را بر اساس تیراژ کتاب می‌سنجند که این موضوع در ایران از 15هزار به پنج و در حال حاضر به رقم هزار جلد رسیده که این نشان می دهد ارتباط مردم با کتاب و کتابخانه کم شده است

به گزارش خبرنگار  پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا ، علی رمضانی پیش از ظهر امروز در حاشیه مراسم تجلیل از فعالان کتاب و کتابخوانی خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: بنده ضمن تقدیر و تشکر مضاعف از دست اندرکاران و کارکنان حوزه کتاب و کتابخوانی امیدوارم شاهد ایجاد فصل جدیدی جهت تلاش و کوشش برای ترویج فرهنگ کتابخوانی باشیم.

وی با اشاره به کلام گهر بار امام خمینی(ره) که می‌فرمایند" مطالعه و کتابخوانی، هم ابزار معرفت است و هم زمینه‌ساز حرکت آگاهانه، اگر مطالعه حرکت‌آفرین نباشد ناقص است و هدف مطالعه و کتابخوانی تامین نشده است" تصریح کرد: ما باید با الگو برداری از آموزه‌های دینی و فرهنگ قرآنی جایگاه مناسبی را کشور در بحث کتاب و کتابخوانی ایجاد کنیم.

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه کتابداران حلقه اتصال بین کتاب و کتاب خوان هستند، افزود: بهتر است از کتابدار به عنوان کتاب‌یار نام برده شود تا مخاطب با توجه به نیاز مطالعاتی خود کتابخانه را به عنوان پایگاه علمی و معنوی برگزیند.

رمضانی با تاکید بر حساسیت حرفه کتابداری خاطر نشان کرد: کتابداران در حکم پزشکی که برای بیمارانش نسخه دارو می‌پیچد را دارد، همانطور که تجویز یک داروی اشتباه می‌تواند جان مریضی را بگیرد، معرفی کتاب نابجا مسیر و سرنوشت انسانی را عوض می‌کند.

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به کلام مقام معظم رهبری که می‌فرمایند" کتاب خوب، یکی از بهترین‌ ابزارهای کمال بشری است" اشاره کرد و افزود: باید غالب گفتمان مدیران کشور کتاب و کتابخوانی باشد.

رمضانی یادآور شد: از مسئله ترویج کتاب که حلقه اتصال بخش توزیع و مخاطب می‌باشد، غافل شده‌ایم که این کمک بیش از پیش مسئولان حوزه رسانه‌های تبلیغاتی و مطبوعاتی کشور را می‌طلبد.

وی از برپایی چادرهای اهدا کتاب در سومین روز از هفته کتاب و کتابخوانی نام برد و از مدیران خراسان جنوبی خواست در نهضت عمومی اهدا کتاب پیش‌قدم شوند و آنرا از کتابخانه‌های شخصی و اداری خود شروع کنند تا الگوی مناسبی برای اقشار جامعه باشد.

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از منابع مالی محدودی برخوردار است، توان خرید کتاب‌های مناسب برای مخاطبان و طیف‌های متفاوت را ندارد و باید انجمن خیرین اهدای کتاب تشکیل شود.

رمضانی تاکید کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی با جریان آمارسازی به شدت برخورد می‌کند و به دنبال عضویت رایگان نیست و نیازی به کتابخانه‌های مشارکتی غیرفعال ندارد ما آمار واقعی می‌خواهیم تا با آن تصمیم‌گیری عاقلانه و منطقی‌تری در حوزه کتاب و کتابخانه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه 67 درصد کتابداران کتابخانه‌های کشور بانوان هستند، تصریح کرد: رعایت اخلاق اسلامی، دسترسی به مدیران اجرایی و کتابداران، جلوگیری از تبعیض ساعات کاری بانوان از مهمترین اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.

مدیرکل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خاطرنشان کرد: سه حوزه مدرسه‌سازی، احداث بیمارستان و ساخت کتابخانه‌های عمومی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و با وجود تحریم و کسری بودجه دولت، تعطیل بردار نیست و باید در امر احداث و تجهیز ساخت کتابخانه‌های عمومی در اقصی نقاط کشور بخش دولتی و انجمن‌های خصوصی نقش بیشتر و مهمتری ایفا کند.

رمضانی گفت: اینک انتظار داریم با کمک و پشتیبانی از یکدیگر و با آسیب شناسی مناسب بتوانیم دوره جدید را به خوبی مدیریت کنیم و گام موثری در پیشبرد اهداف نهاد برداریم.

وی با بیان اینکه ما همکاران خوبی در عرصه کتابداری داریم و امیدواریم با جذب نیروی انسانی متخصص و تهیه کتاب‌های مناسب برای کتابخانه‌ها بتوانیم انتظارات مردم شریف کشور را برآورده کنیم، افزود: گرچه مشکلات معیشت کتابداران تا حدودی رفع شده ولی در صدد هستیم بتوانیم جایگاه و نقش کتابداران را در بین اهالی و عرصه فرهنگ بیشتر معرفی کنیم.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.