کدخبر: ۳٦۲٦۵
۲۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۹
چاپ

دبیرکل نهاد کتابخانه‌ها در «صبح با خبر»:

جوانانمان نه از «کتاب‌نخوانی» بلکه از پایین بودن مدل گوشی‌هایشان خجالت می‌کشند

جوانانمان نه از «کتاب‌نخوانی» بلکه از پایین بودن مدل گوشی‌هایشان خجالت می‌کشند

بیرجندرسا-دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برنامه صبح با خبر گفت:‌ امروز وقتی جوان های ما بین هم جمع می شوند، در گفتگو با یکدیگر از اینکه کتاب نخوانند، خجالت نمی کشند بلکه از پایین بودن مدل گوشی های همراهشان از یکدیگر خجالت می کشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا  به نفل از مهر, علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برنامه زنده «صبح با خبر» که  شنبه 24 آبان از شبکه خبر سیما پخش شد، گفت: در کشورمان 11 هزار ناشر داریم و در مقابل 4 هزار کتابفروشی به فروش کتاب مبادرت دارند و مشخص است که چنین عدم توازنی چه مشکلاتی را به وجود آورده و می آورد.

وی افزود: اوایل انقلاب مسئولان کشور نیز کتابخوان بودند و تیراژ کتاب، 20 هزار و 30 هزار نسخه بود. همه، آن دوران را به خاطر داریم اما در مقایسه آن دوران با شرایط فعلی چه می توان گفت؟ امروز وقتی جوان های ما بین هم جمع می شوند، در گفتگو با یکدیگر از اینکه کتاب نخوانند، خجالت نمی کشند بلکه از پایین بودن مدل گوشی های همراهشان از یکدیگر خجالت می کشند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ادامه داد: این روزها در فضای مجازی، اقلا 10 هزار کتاب آنلاین پی دی اف یا کتاب های صوتی وجود دارد. متاسفانه عده زیادی از مردم ما و در راس آنها جوان ها، این روزها نیازی به کتاب احساس نمی کنند. کتاب درسی هم که می خوانند بعد از امتحان به شوخی می گویند همه چیز را دور بریزیم. اگر شما در تهران یک ساندویچ ساده بخورید، قیمتش حدود 20 هزار تومان خواهد شد یا اگر به رستورانی در برج میلاد بروید، باید هزینه زیادی بپردازید حالا سوال کنیم ببینیم چقدر از مردم ما حاضرند به جای هزینه کردن همیشگی برای این کارها، برای کتاب هم هزینه کنند؟

مختارپور در پاسخ به سوالی درباره لزوم اجرایی شدن مصوبات سند نهضت مطالعه مفید، گفت: تمام دستگاه هایی که با نیروی انسانی ارتباط دارند، می توانند در این نهضت سهیم باشند. پنجشنبه شب، برنامه خبر 20:30 گزارشی پخش کرد که علیرغم اینکه آموزش و پرورش قول داده بود یک ساعت از زنگ ادبیات کم شده و به مطالعه دانش‌آموزان اختصاص داده شود، بخش اول این مساله انجام شده ولی بخش دوم اجرایی نشده است. ساعت مطالعه یعنی بچه ها و معلم تربیتی شان کتاب هایی را از کتابخانه بیاورند و درباره شان صحبت کنند. اما گزارش ها نشان داد که بسیاری از کتابخانه مدارس تبدیل به دفتر دبیران شده است!

وی ادامه داد: در گزارش ها و مصاحبه های صدا و سیما با مسئولان، به مسئولی می گویند آخرین کتابی که خوانده اید، چیست و آن مسئول گفته 5 سال است هیچ کتابی نخوانده ام. خب این چیست؟ ما دائما داریم به مردم پیام می دهیم. ما از سازمان زیباسازی و شهرداری خواهش کردیم و امیدوارم مردم نتیجه اش را بر در و دیوار شهر ببینند؟ ما از نظر اقتصادی در تحریم هستیم آیا همه کارهای فرهنگی باید حتما با پول همراه باشد؟ این سازمان از ان سازمان پول نگیرد، کار پیش نمی رود؟

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به پوستر دومین جشنواره کارتون کتاب، گفت: این پوستر که کار یکی از دوستان خراسانی است، نوری را نشان می‌دهد که از مادر به سر فرزند کتاب‌خوانش می‌رسد. خود این تصاویر و کارها در تمام دستگاه ها می توانند فعالیت کنند. متاسفانه ما هیچ کدام کارنامه خوبی در این زمینه نداریم. من هم مانند بسیاری از مسئولان دستگاه فرهنگی و اجتماعی، نتوانسته ام وظیفه ام را انجام بدهم.

مختارپور در بخش دوم و آخر سخنانش گفت: ما اولویت نهاد کتابخانه ها را روی برنامه های کودک و نوجوان قرار داده ایم چون اگر در کودکی به کتاب عادت کنند دیگر در بزرگسالی شان مشکلی نخواهیم داشت. به همین دلیل به صورت حضوری و مجازی دوره های آموزش مطالعه و قصه گویی را برای مادران در نظر گرفته‌ایم. باور کنید یادگرفتن مطالعه و قصه‌گویی کار دشواری نیست. یکی از فیلسوفان اروپایی می‌گوید «یک بار زنی از من پرسید برای تربیت کودکم از چه زمانی باید برنامه‌ریزی کنم؟ من هم گفتم از 20 سال پیش از تولدش.» بدانیم که اگر پدر و مادری اهل مطالعه نباشند، فرزندشان نیز کتابخوان نخواهد شد. سعی کنیم در تربیت‌مان این مساله را لحاظ کنیم. مثلا می‌گویند اگر در گوشه اتاق فرزندتان اسباب بازی می‌گذارید. در گوشه دیگر قلم و کاغذ بگذارید و اگر بعد از مدتی به سمت کاغذ و قلم رفت با شکلات یا یک جایزه او را تشویق کنید تا این فضا از همان سن کودکی در ذهنش تثبیت شود.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.