کدخبر: ۳٦۳٤۲
۲٦ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۱٦
چاپ

تا پایان آبان ماه انجام می‌شود

توزیع ۶۰ هزار جلد از کتاب «من زنده‌ام» در سراسر کشور

توزیع ۶۰ هزار جلد از کتاب «من زنده‌ام» در سراسر کشور

بیرجندرسا-مجمع ناشران انقلاب اسلامی به منظور دسترسی آسان مخاطبان به کتاب «من زنده‌ام» برای شرکت در مسابقه «کتاب و زندگی»، ۶۰ هزار جلد از این کتاب را در سراسر کشور توزیع خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل ازتسنیم, «امروز کتابخوانى و علم‏‌آموزى، نه تنها یک وظیفه ملى، که یک واجب دینى است، در جامعه‏ اسلامى، کتابخوانى باید همگانى و فراگیر شود؛ فرآیند کمال بشرى به وسیله‏ کتاب تحقق می‌‏یابد و کتاب، دروازه‌اى به سوى جهان گسترده‏ دانش و معرفت است.» این جملات آشنا زمزمه‌های پدرانه رهبر معظم انقلاب به دوستداران حوزه کتاب است، نصایحی که باید با گوش جان شنید و به آن عمل کرد زیرا دغدغه تبلیغ، ترویج و وارد شدن کتاب در سبد کالای خانوار همواره یکی از مطالبات رهبری  بوده و هست.

یکی از فعالیت‌هایی که مجمع ناشران انقلاب اسلامی  برای ترویج فرهنگ کتابخوانی صورت داده است تا به رسالتش در حوزه ترویج این فرهنگ جامه عمل بپوشاند، برگزاری مسابقات سراسری کتابخوانی است. دوره نخست این مسابقه با عنوان کتاب و زندگی از (4 مهرماه)  با محوریت کتاب «من زنده‌ام» اثر معصومه آباد کلید خورد. این مسابقه باعث شد تا پایان آبان ماه 60 هزار جلد از کتاب «من زنده‌ام» در سراسر کشور توزیع شود و استقبال مخاطبان از این کتاب نشان می‌دهد برگزاری مسابقه کتابخوانی با محوریت یک اثر تاثیرگذار؛ موفق بوده است و  افراد از آن استقبال کردند. این کتاب مقارن با برگزاری این مسابقه کتابخوانی تاکنون 30 بار تجدید چاپ شده است. به دنبال برگزاری این مسابقه کتابخوانی و استقبال از خاطرات معصومه آباد؛ به سراغ دو ناشر، دو کتابفروش و همچنین دو چهره فرهنگی رفتیم تا نظر آن‌ها را درباره ایم مسابقه و تاثیر آن بر فروش کتاب جویا شویم.

مسابقات کتابخوانی،آزمون‌هایی با تجربه تاریخی موفق

علی رستمی مدیر انتشارات آل‌احمد در این‌باره عنوان کرد: برپایی مسابقات کتابخوانی ابتکار خوبی است و بهتر است جوایز خوب و ارزنده‌ای هم برای آن در نظر بگیرند تا شوق مطالعه در افراد بیشتر شود و در ضمن جلسه نقد کتاب هم با حضور شرکت‌کنندگان مسابقات کتابخوانی برگزار شود تا مشخص شود آیا افراد این کتاب ها را خوانده‌اند یا تنها یک نفر کتاب را خوانده و بقیه از روی دست آنها نوشتند.

وی با تأکید بر اینکه اصل مسابقه کتابخوانی ایده مناسبی است، ادامه داد: در پنج سال نخست انقلاب این مسابقات از سوی سازمان تبلیغات اسلامی در قم و بر اساس کتاب‌های استاد مطهری اجرا می‌شد و بسیار هم پرمخاطب بود و به خاطر دارم 25 تا 26 دوره از این مسابقات در قالب در فواصل زمانی دو ماهه و سه ماهه  اجرا  شد. پس این مسابقات گذشته تاریخی خوبی هم دارد که می شود به آن اتکا کرد.

مدیر انتشارات آل احمد بر استفاده از تجربیات گذشتگان هم تأکید کرد و افزود: رجعت به گذشته و استفاده از تجربیات گذشتگان در حوزه مسابقات کتابخوانی هم بسیار مبارک است؛ زیرا باعث موفقیت بیشتر این مسابقات  می‌شود.

وی با استقبال از طراحی یک پایگاه اطلاع‌رسانی مستقل برای برگزاری مسابقات کتابخوانی تصریح کرد: در طرح سؤالات و همچنین نحوه اجرای مسابقات هم بهتر است نوآوری‌هایی صورت بگیرد. علاوه بر این  مشخص کردن جوایز خوب و ارزنده نیز عاملی برای تشویق خوانندگان به کتابخوانی است و باعث می‌شود افراد گرایش بیشتری به مسابقه پیدا کنند.

وی یادآور شد: مجمع ناشران انقلاب اسلامی به عنوان متصدی برپایی اینگونه مسابقات کتابخوانی بهتر است پرسشنامه‌ آنها را میان مساجد، پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، مراجع نظامی و انتظامی و لابه‌لای صفحات روزنامه‌ها پخش کنند تا ضمن تبلیغ مسابقه، افراد بیشتری در این رویداد فرهنگی شرکت کنند.

حرکت تقریظ رهبری بر یک کتاب سملبلیک است، محتوا را دنبال کنید

حمیدرضا کفاش، مدیر انتشارات سایان، یکی دیگر از افرادی بود که در حوزه مسابقات کتابخوانی گفت: اصل برگزاری مسابقات کتابخوانی خوب است، اما این که خود مجمع ناشران مستقیم  وارد این حوزه می‌شود نوعی تصدی‌گری است و به نظر می‌رسد این امر؛ در حیطه وظایف ذاتی مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیست.

وی ادامه داد: مجمع ناشران انقلاب اسلامی می‌توانست به جای ورود مستقیم در این حوزه نقش حمایتی را به خود بگیرد و با حمایت از یک ناشر این مسابقه را در سطح کشور برگزار کند که این امر شیوه درستی نیست، زیرا در حد مجمع ناشران نیست که مسابقه کتابخوانی برگزار کند؛ هر چند کتاب اثر خیلی خوبی است و مورد حمایت رهبری هم هست.

مدیر انتشارات سایان  با تأکید بر این که  اصل برپایی مسابقه کتابخوانی باعث ترویج کتابخوانی در جامعه می شود، تصریح کرد: کتاب «من زنده‌ام» اثر شاخصی برای برگزاری مسابقه کتابخوانی است؛ هر چند که کتابی که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب است و تقریظ بر آن نوشته می‌شود، به اندازه کافی برد تبلیغاتی دارد و شاید بهتر باشد مجمع ناشران انقلاب به عنوان یک بازوی حمایتی کتابی را راسا  معرفی کنند. کتاب‌هایی مانند «من زنده‌ام» به اندازه کافی چاپ و منتشر می‌شود و نیازی به تبلیغ بیشتر ندارند؛ زیرا  تأیید رهبر انقلاب خود به عنوان یک رسانه تبلیغاتی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: تقریظ رهبر معظم انقلاب برد بسیار خوبی برای یک کتاب است و لازم نیست دیگر برای آن کتاب تبلیغات ویژه صورت بگیرد، زیرا حرکت ایشان یک حرکت سمبلیک است که خطاب به مجمع ناشران، مخاطبان و ناشران تأکید می‌کنند که می‌شود یک کتاب را علم و راجع به آن صحبت کرد و آن را به تیراژهای بالا رساند. این حرکت باید در روش و محتوا دنبال شود تا اثربخش باشد. 

کفاش درباره تأثیر مسابقات کتابخوانی برای تبلیغ آثار نیز گفت: اگر مسابقات کتابخوانی باعث شود مخاطب به کتابفروشی خاصی مراجعه کند و آن را خریداری کند، همین امر باعث آشنایی شبکه توزیع عمومی و خصوصی کشور با این کتاب می‌شود که اتفاق مبارکی است. حالا تفاوتی نمی‌کند مخاطب در مسابقات کتابخوانی شرکت بکند یا خیر.

وی ادامه داد: در این حالت دو اتفاق مهم رخ می‌دهد؛ ابتدا رجوع به کتابفروشی رسمی باعث می‌شود مخاطب با کتابفروشی آشنا شود و دفعات بعد هم به آن مراجعه کند و همین امر برای مردم پاتوق‌هایی را ایجاد می‌کند تا در مکان‌هایی مانند «شهر کتاب»ها وقت خود را صرف کنند؛ همانطور که در رستوران و جاهای دیگر زمان خود را سپری می‌کنند.

کفاش ادامه داد: اتفاق دوم این است کتابفروشان هم با ژانرهای پرمخاطب آشنا شوند و  نیاز به خرید یک کتاب را در خود احساس کنند و آن را عرضه کنند و خلاف تصوری که می‌گویند در پخش کتاب مافیا وجود دارد و فقط کتاب‌های سفارشی عرضه می‌شود، باید بگویم کتابفروشی  و مراکز پخش کل کشور اگر به این نتیجه برسند که کتاب؛ فروش دارد قطعاً آن اثر را عرضه کنند.

وی درباره چگونگی برگزاری مسابقات کتابخوانی تصریح کرد: تجربه‌ای در این زمینه ندارم، اما احساس می‌کنم پرسش‌های کلیشه‌ای در این زمینه جوابگو نیست و بهتر است با برپایی مسابقات کتابخوانی نوع کتاب خواندن را تعیین کنیم؛ زیرا نوع طرح سؤال در مسابقات کتابخوانی بسیار مهم است و بهتر است مسابقات بار علمی خوانندگان را بالا ببرد.

کاهش ناگهانی قیمت کتاب در مسابقات کتابخوانی آسیب‌زا است

علیرضا محبی، مدیر کتابفروشی کیهان تهران،  یکی دیگر از مصاحبه شوندگان است که کاهش ناگهانی قیمت کتاب در طول مسابقات کتابخوانی را آسیب‌زا دانست و گفت: مردم برای  کاهش قیمت شدید کتاب در طول برپایی مسابقات کتابخوانی توجیهی پیدا نمی‌کنند، زیرا بهای کتاب «من زنده‌ام» پیش از مسابقه کتابخوانی 20 هزار تومان بوده است، اما اکنون این کتاب با قیمت هشت هزار و 500 تومان عرضه می‌شود و مخاطب این‌گونه، برای تغییر قیمت ناگهانی کتاب؛ آن هم با این شدت، توجیهی پیدا نمی‌کند زیرا تاکنون برایش بیشتر هزینه داده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر؛ استقبال از کتاب «من زنده‌ام »به دلیل برپایی این مسابقه کتابخوانی بیشتر شده است، زیرا در تبلیغات مطرح شده که توزیع محدود است و یک چاپ بیشتر نیست و همین امر عطش مخاطب را بیشتر می‌کند. بر همین اساس هم این فروشگاه این چاپ کتاب را با فراوانی 300 تا 400 نسخه تهیه کرده است.

وی با بیان این که فارغ از برپایی این مسابقه کتابخوانی، کتاب «من زنده ام» اثر خوبی  است، تصریح کرد: دلیل خریداری این کتاب برای فروشگاه جدا از برپایی مسابقه کتابخوانی ارزنده بودن آن است، اما من معتقدم مسابقه کتابخوانی با این شکل و سبک باید تغییر کاربری بدهد؛ زیرا باعث می‌شود مخاطب تنها به دلیل بردن جایزه وارد مسابقه کتابخوانی شود.

مدیر کتابفروشی کیهان تهران با اشاره به اینکه اکنون می‌دانم سایتی وجود دارد که با ارسال پرسشنامه پاسخ سؤالات در حوزه کتابخوانی را به مخاطبان می‌دهد، گفت: سؤال اینجا است که چگونه می‌توان بدون خواندن یک اثر در مسابقه کتابخوانی شرکت کرد؛ حال آنکه اینگونه مسابقات باید کتابخوانی را بیشتر گسترش دهد.

مسابقه با دو فاکتور چهره بودن نویسنده و محتوای جذاب جواب می‌دهد

مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران با تأکید بر بر استقبال از اصل مسابقات کتابخوانی در این باره گفت: این مسابقه با توجه به محوریت کتاب «من زنده‌ام» که نویسنده معروف و محتوای جذاب دارد، به طور حتم مخاطب را جلب می کند.

احسان رضایی، مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران درباره برپایی مسابقه کتابخوانی با محوریت اثر «من زنده‌ام» ادامه داد: قیمت پیشین این کتاب 17 تا 20 هزار تومان بوده که با توجه به برپایی مسابقه کتابخوانی این مجمع با محوریت این کتاب، بهای این اثر اکنون به هشت هزار و 500 تومان تقلیل پیدا کرده است، اما هنوز به دلیل تبلیغات محدود، استقبال گسترده نشده است و نیاز به زمان بشتری است تا بازخورد مخاطبان سنجیده شود.

وی با اشاره به این که به طور حتم برپایی مسابقات کتابخوانی با توجه به تجربیات گذشته از سوی مخاطبان استقبال می‌شود، تصریح کرد: از نظر نتیجه‌گیری هنوز زمان مناسبی برای ارزیابی و نظرسنجی نیست؛ باید روال این جشنواره و مسابقه هم مدتی طی شود تا بتوان بازخورد آن را به دست آورد.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.