بیرجندرسا-مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: 100 شبکه حوزه مقاومتی در سطح استان با حضور 3 هزا و 200 کشاورز، در حال برنامهریزی داریم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از فارس, اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزههای فشار و تلاش برای کنترل و بیاثر کردن فشارها است.
در شرایط آرمانی میتوان چنین فشارهایی را به فرصت تبدیل کرد، برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگیهای خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خود اتکایی تاکید شود.
پس از تشدید تحریمها علیه ایران در سالهای اخیر این شیوه در کشور ما ترویج میشود و هدف از اقتصاد مقاومتی استفاده از توان داخلی با کمترین بحران است.
حسین حاجیزاده با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی یک بحث تئوریک محض مختص دانشگاه و حوزه نیست، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد کاربردی است.
مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی خراسان جنوبی با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی یک واقعیت اقتصادی است، تصریح کرد: ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد و عدم تزلزل در برابر شوکهای خارجی اقتصادی یا همان استقلال اقتصادی از شاخصههای بارز اقتصاد مقاومتی است.
وی با توجه به نگاه جهادگونه و مبارزه با مفاسد اقتصادی و جلوگیری از اسراف در شرایط کنونی، گفت: نخستین محور این سازمان توجه به مردم و حضور حداکثری و افتخار آمیز مردم است.
مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی خراسان جنوبی با توجه به اینکه در شرایط تحریم باید به سمت کار تولیدی رفت، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون این سازمان با ارائه مشاوره، حمایت و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و عمومی و نظارت بر تولید و فروش آنان را عهدهدار شده است.
حاجیزاده یادآور شد: در زمینه شناسایی افراد که دست به تولید زده یا میزنند سازمان از طریق بانک مهر اقتصاد تسهیلات ارائه میکند.
وی با توجه به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 295 کارگاه تولیدی راهاندازی شده است، گفت: این کارگاهها تا پایان امسال به 400 کارگاه میرسد.
مدیر اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: این کارگاهها در زمینههای صنایع دستی، صنایع تبدیلی، تولید کود ورمی کمپوست، پرورش زنبور عسل، راهاندازی گلخانههای صنعتی و خانگی، پرورش قارچ خوراکی، پرورش شتر مرغ، پرورش ماکیان، فرآوری زعفران، پرورش ماهی و پرورش دام سبک و سنگین است.
حاجیزاده اضافه کرد: اعتباری که تاکنون به این کارگاهها اختصاص داده شده 2 میلیارد و 300 میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار اختصاص داده شده برای رساندن کارگاهها به تعداد 400 مورد تا پایان سال 5 میلیارد تومان است.
این مسئول گفت: در سال جاری به منظور ارتقاء سطح عملکرد تولید برنامههای آموزشی تحت عنوان هستههای مقاومتی حدود 100شبکه در سطح استان با حضور 3 هزار و 200 کشاورز در حال برنامهریزی داریم.
محمد زهرایی با توجه به اینکه مدیریت جهادی یک اعتقاد جهادی میخواهد و نیاز است که در کنار مردم باشیم، اظهار داشت:این سازمان با تشکیل اردوهای جهادی در عرصه فرهنگی خدمت رسان است.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: اردوهای جهادی، 14 روزکاری است، این اردوها در بحث کمکگیری از دانشجویان در ایام تابستان، بین ترم و نوروز در قالب بهسازی و نوسازی مدارس و غیره انجام میشود.
زهرایی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از یکهزار نفر اعزام اردوی 14 روزه داشتهایم.
وی با اشاره به اردوهای فت روزه محلات افزود: نیروهای این حوزه از اعضای بسیج مساجد و پایگاهها تامین میشوند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 600 نفر اعزام به روستا داشتهایم.
زهرایی با اشاره به اینکه افرادی که نمیتوانند در مدت 14 روز یا هفت روز خدمات ارائه دهند در قالب گروههای یکروزه به روستاها اعزام میشوند.
وی تصریح کرد: افراد اعزامی در اردوهای یکروزه به برداشت محصول و مرمت خانههای مناطق محروم روستاهای استان میپردازند.
این مسئول با بیان اینکه امسال گروههای جهادی مهمان را هم به استان داشتهایم، افزود: این گروهها فعالیتهای متنوعتری دارند و به بحث پزشکی هم وارد شدهاند.
زهرایی خاطرنشان کرد: گروه دندانپزشکی واحد تهران شمال 80 نفر متخصص و دانشجوی دکتر را به منطقه درح سربیشه اعزام کرده است.
وی یادآور شد: بر اساس برآورد این تیم کاری بالغ بر 500 میلیون تومان از طریق کمکرسانی به محرومان جامعه کمک کرده است.
محمد شیبانی یکی از دارندگان کارگاه شتر مرغ در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: 48 ماه در جنگ بودهام که 5 درصد جانبازی دارم بنابراین با تمام وجود معنی اقتصاد مقاومتی را درک میکنم.
وی ادامه داد: در جهت رسیدن به اهدافم که رساندن این مملکت به اوج و اقتدار ملی است خواستم گام کوچکی در راستای تولید برداشته باشم کارگاه شتر مرغ را احداث کردم.
احداث کننده کارگاه شتر مرغ افزود: تاکنون 15 میلیون از بانک مهر اقتصاد تسهیلات دریافت کردهام.
شیبانی با بیان اینکه 600 متر زمین مسقف شده با ایرانیت تهیه کردهام، ادامه داد: همچنین یکهزار و 500 متر زمین فنسکشی شده برای دویدن جوجهها که 40 جوجه در آنجا پرورش میدهم تهیه کردهام.
وی افزود: با توجه به علاقهای که به کارم دارم اصلا سختی کارم را احساس نمیکنم.
احداث کننده کارگاه شتر مرغ خاطر نشان کرد: از سازمان بسیج سازندگی میخواهم من را در زمینه تسهیلات بیشتر یاری کنند تا دستگاه آسیاب تهیه کنم و برای نیروی بیشتری اشتغالزایی کنم.