بیرجندرسا-رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند و درمیان از وقوع 25 فقره وقف جدید به ارزش بالغ بر 5 میلیارد ریال در شهرستان بیرجند و درمیان از ابتدای سالجاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل ازروابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه خراسان جنوبی، حجتالاسلام دادخدا خدائی اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم همه مردم را به سبقت گرفتن در کارهای نیک و خیر تشویق میکند و به یقین وقف کردن اموال و داراییها مهمترین و ماندگارترین انفاق و کارهای نیک است.
وی با بیان اینکه وقف باقیاتالصالحاتی است که نام انسان و مال انسان را در طول زمـان ماندگار میکند ولی دیگر هدایا و خیرات اینگونه نیستند، تصریح کرد: آیات و روایات در مورد وقف باید از سوی مبلغان برای مردم بیان شود که بسیار اثر گذار است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند و درمیان ارزش وقفهای جدید را بالغ بر 5 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: وقف حقیقتی است که اگر به آن توجه دقیق شود و تبلیغ درست صورت گیرد تا در جامعه بسط و گسترش یابد بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود.
خدائی نیات واقفان موقوفات را بیشتر در راستای عزاداری امام حسین(ع)، مصارف قرآنی، خیرات و مبرات مطلقه، کمک به دانشآموزان بیبضاعت، توسعه و گسترش مسجد، مبلغان دینی، روضه حضرت زهرا(س) و هزینههای جاری مساجد و غیره بیان کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند و درمیان با بیان اینکه سید علاءالدین سلیمانی یک قطعه زمین به متراژ 300 متر به همراه 70 اصله درخت زرشک و چهار فنجان آب از قنات و چشمهسار اراضی خوان درمیان را به ارزش 35 میلیون تومان با نیت عزاداری امام حسین(ع) در ظهر عاشورا وقف کرد، ادامه داد: با برنامهریزی مناسب در راستای گسترش فرهنگ وقف باید به سمتی برویم که افراد جامعه داوطلبانه و عادلانه ثروت خود را وقف کنند.
خدائی خاطر نشان کرد: امروزه ظرفیتهای مالی مناسبی برای وقف و نیکوکاری وجود دارد ولی وجود موانع قانونی و فقهی و نبود بسترهای مناسب فرهنگی و حقوقی سبب محدودیت نهاد وقف میشود.
وی با بیان اینکه واقف باید عاقل و بالغ بوده و تصرف وی جایز باشد، گفت: شروط چهارگانه صحت وقف شامل دوام، تبخیر، مسلط کردن موقوف علیه بر موقوفه و بر خود وقف نکردن است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند و درمیان با بیان اینکه علی محمد بیژائم 24 فنجان آب از قنات جاری آیسک و سه قطعه زمین کشاورزی و 30 درخت بادام را با نیت صرف و خرج فعالیتهای قرآنی امامزادگان باقریه وقف کرد، گفت: واقف نیکاندیش محمد ایمانی طبس موقوفهای به ارزش 50 میلیون تومان را با نیت کلاسهای قرآنی و استفاده مورد نیاز مسجد مولوی برقی وقف کرد.
خدائی با اشاره به اینکه احمد علی قربانی درمیان زمینی به مساحت 50 متر به ارزش 10 میلیون تومان را برای مسجد محمد رسول الله(ص) وقف کرد، افزود: نساء امینی نیز موقوفهای را برای دهه اول محرم وقف کرد.
وی از وقف زمینی به متراژ 180 متر مربع در شهر گزیک جهت هزینههای مسجد خلفای راشدین گزیک و امور فرهنگی و قرآنی خبر داد و گفت:غلامرضا مرکی موقوفهای به ارزش 70 میلیون تومان را جهت نیت مسجد صاحبالزمان وقف کرد.
خدائی گفت: واقف نیکاندیش صغری فلاحی 49 فنجان آب از اراضی روستای سعدآباد عربخانه را با نیت عزاداری سید الشهدا(ع)و حضرت عباس(ع) و مقدار 20 فنجان آب و منزل مخروبه را با نیت فقرا و مساکین وقف کرد.
وی تصریح کرد: همزمان با روز هفتم ماه محرم، پنج فنجان آب با شش قطعه زمین مزروعی با نیت عزاداری و سوگواری در شب یا روز شهادت حضرت زهرا(س) در روستای گسک به ارزش 300 میلیون ریال وقف شد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند و درمیان تأکید کرد: اگر بخواهیم وقف را به جایگاه اصلی خودش برسانیم باید بر اساس طرح جامعی که در سازمان اوقاف برای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه طراحی شده عمل کنیم.
خدائی با تأکید بر اینکه آموزش مهمترین نقش را در ایجاد و توسعه سرمایه انسانی هر فرد ایفا میکند، یادآور شد: مطالعه اجمالی تاریخ وقف نشان از آن دارد که موقوفات در طی تاریخ بر مواردی صورت گرفتهاند که موجبات بهبود توزیع درآمد در جامعه، کاهش فقر، افزایش موجودی سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی در جامعه شدهاند.
این مسئول خاطرنشان کرد: فعلیت یافتن تواناییهای وقف در افزایش سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی، تعدیل نابرابریهای درآمدی، کاهش فقر در جامعه و سایر آثار مثبت آن به گسترش فرهنگ وقف در جامعه و طراحی شیوهها و روشهای جدید برای جذب اعضای جامعه در راستای تحقق این سنت نیکو میباشد.