بیرجندرسا- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی راه رسیدن به توسعه صنعتی استان را معادن دانست و گفت: با وجود قابلیت های زیاد معدنی اما هنوز خراسان جنوبی در این بخش از توسعه یافتگی لازم برخودار نیست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، نعمت الله حقیقی در کارگروه امور اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد:معادن خراسان جنوبی از ظرفیتهای زیادی برخوردار هستند و اگر اجازه ورود بخش خصوصی به این بخش داده شود در سه سال آینده معادن استان افزایش مییابند.
وی گفت: در خراسان جنوبی تاکنون ۴۶۸ پروانه بهره برداری صنعتی در خراسان جنوبی صادر شده که در این پروانه ها ۷۷۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۱۰ هزار و ۶۱۵ نفر مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به بخش معدن افزود: در این بخش 354 پروانه بهرهبرداری صادر و 7 هزار و459 نفر اشتغال دارند که 4 هزار و 340 میلیارد ریال نیزدر این بخش سرمایهگذاری شده است.
وی اظهار کرد: در خراسان جنوبی تعداد 581 فقره جواز تاسیس صنعتی داریم که در این جوازها برای 20 هزار نفر اشتغال و همچنین 3 هزار و 800 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: 60 نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد 38 ماده در خراسان جنوبی یافت میشود و از نظر ذخیره قطعی معدن رتبه 17 کشور را داریم.
حقیقی با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای 300 معدن فلزی و360 معدن فعال است، گفت: 41 درصد از واحدهای صنعتی خراسان جنوبی با ظرفیت بالا در حال فعالیت هستند و مشکلی ندارند.
حقیقی با بیان اینکه هم اکنون در خراسان جنوبی ۹ شهرک صنعتی وجود دارد، افزود: از این تعداد شش شهرک فعال و سه شهرک در دست اجرا است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: در استان در زمینه سرمایه گذاری کلان سابقه خوبی در جذب سرمایه گذار نداشته است که اگر ما بتوانیم پتانسیل های استان را نمایش دهیم شرایط را برای جذب سرمایه گذار ایجاد خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه ۴۱ درصد واحد های صنعتی خراسان جنوبی فاقد مشکل و با ظرفیت بالا فعال هستند، افزود: ۴۲ درصد واحد های صنعتی استان با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند.
حقیقی با اشاره به پروژه فولاد شهرستان قائنات خراسان جنوبی نیز گفت: این پروژه با ظرفیت ۸۰۰ نفر اشتغال و با ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی در اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی عنوان کرد: کارخانه سیمان شهرستان درمیان نیز با سرمایه گذاری هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت ۳۵۰ نفر اشتغال دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است که در نیمه اول سال ۹۴ به بهره برداری می رسد.
حقیقی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر تعداد معادن در کشور رتبه هشتم را داراست، افزود: شهرستان نهبندان از نظر تعداد معدن ۲۴ درصد معادن استان را در خود جای داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی از نظر تعداد معادن در کشور رتبه 8 را دارد.
حقیقی با بیان اینکه 5 طرح بزرگ صنعتی سال آینده در خراسان جنوبی به بهرهبرداری میرسد، گفت: در این استان 476 ناحیه صنعتی وجود دارد که از این تعداد 377 واحد فعال، 49 واحد در دست اجرا و 50 واحد غیر فعال است.
وی افزود: معادن خراسان جنوبی دارای قابلیتهای زیادی هستند اما متاسفانه این بخش از توسعهیافتگی مناسبی برخوردار نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تاکید کرد: اگر معدن خراسان جنوبی ساماندهی شده و به بخش خصوصی واگذار شود تا سه سال آینده معادن استان افزایش چشمگیری مییابند.