کدخبر: ۳٦٦۵۳
۰٦ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۳
چاپ

خامسان:

اتاق‌های فکر استان در پی نهادینه سازی مشارکت و هم‌فکری فرهیختگان

اتاق‌های فکر استان در پی نهادینه سازی مشارکت و هم‌فکری فرهیختگان

بیرجندرسا-مدیر اتاق فکر خراسان جنوبی در ارتباط با ضرورت و هدف اتاق فکر استانی گفت: اتاق‌های فکر استانی در پی نهادینه‌سازی مشارکت و هم‌فکری کلیه فرهیختگان جامعه ایرانی و ورود اندیشه‌ها و خواست‌های آنان به چرخه سیاست گذاری عمومی کشور تشکیل شده‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، احمد خامسان در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر ضرورت تشکیل اتاق فکر اظهار کرد: به زودی در استان 12 اتاق فکر راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد:طبق اساسنامه تنظیمی، هدف از تشکیل اتاق‌های فکر در استان‌ها، شناسایی و جذب نخبگان و استفاده از نظرات آنان در اجرای سیاست‌های کلان و راهبردی کشور است.

دانشیار گروه روان شناسی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: فعالیت‌های اتاق فکر استانی مبتنی بر جمع بندی نظرات کارشناسی خبرگان استانی و تمرکز بر مدیریت دانش خبرگی شکل گرفته‌اند.

خامسان گفت: اتاق‌های فکر ضمن جمع‌آوری و تحلیل نظر ذی‌نفعان، منطق و عقلانیت پروژه‌ها، برنامه‌ها و سیاست‌ها در استان‌ها را بررسی و تحلیل می‌کنند.

وی در  ارتباط با ضرورت و هدف اتاق فکر استانی یادآور شد: اتاق‌های فکر استانی در پی نهادینه‌سازی مشارکت و هم‌فکری کلیه فرهیختگان جامعه ایرانی و ورود اندیشه‌ها و خواست‌های آنان به چرخه سیاست گذاری عمومی کشور تشکیل شده‌اند.

مدیر اتاق فکر خراسان جنوبی  تصریح کرد: سامانه اتاق‌های فکر استانی از طریق همکاری و اراده مشترک مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفته و شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی، وابسته به مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، ملتزم به انتشار و انتقال ایده‌های سیاستی شکل گرفته در این اتاق‌های فکر به سیاست‌گذاران ملی و منطقه‌ای است.

خامسان در بخش دیگری مدل اجرایی اتاق فکر استانی را سه جانبه گرا ذکر کرد و افزود: این بدان معناست که در جلسات اتاق فکر از خبرگان دولتی، کارشناسان دانشگاهی و ذی‌نفعان (نخبگان ملی و محلی) نظیر کارآفرینان، تولیدکنندگان، انجمن‌های صنفی، سازمان‌های داوطلبانه، افراد ذی‌نفوذ اجتماعی، فرهنگی و سایر نخبگان دعوت به عمل می‌آید.

وی ماهیت فعالیت اتاق‌های فکر استانی را فعالیتی داوطلبانه و غیردولتی خواند و اظهار داشت: داوطلبانه بودن به این معناست که ضمن اینکه به بومی اندیشی فکر می‌کنند، مصالح ملی را نیز در نظر گیرند.

مدیر اتاق فکر خراسان جنوبی  افزود: غیردولتی بودن نیز یعنی مانند پروژه‌ای است که طی آن نخبگان برای گفت‌و گو، طرف دولت شوند.

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.