بیرجندرسا-جزینی با بیان اینکه 80 میلیارد تومان اعتبار به سازمان زندانهای کشور برای جدا سازی زندانیان مواد مخدر از سایر زندانیان اختصاص داده شده است، تصریح کرد: هفت مرکز با ظرفیت 38 هزار نفر در سطح کشور پیش بینی شده است و برخی از این اردوگاهها تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند. تا پایان امسال اردوگاه فشافویه تهران نیز افتتاح می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایسنا, علیرضا جزینی افزود: برنامه ریزی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر مبنای بندهای یازده گانه سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری است.
وی با بیان اینکه در این راستا بیشترین تعامل را با وزارتخانههای بهداشت، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش و علوم داریم، اظهار کرد: با وزارت رفاه برای بیمه کردن معتادان کشور همکاری داشتیم و امسال از سوی دولت 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان در بودجه وزارت تعاون اختصاص داده شد که در شورای عالی بیمه به تصویب رسید و تا هفته آینده، پس از تصویب در هیأت دولت اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه با وزارت بهداشت نیز تعاملات خوبی داریم، اظهار کرد: در آحرین جلسه کمیته درمان کشور چند موضوع از جمله نهایی شدن پروتکل درمان نگهدارنده با متادون، پروتکل درمان کودکان و نوجوانان، درمان مراکز اقامتی میان مدت، تشکیل هیئت عالی نظارت و بازرسی از مراکز درمان و موضوع تهیه نظام نامه نحوه فعالیت مراکز موضوع تبصره 2 ذیل ماده 16 (معتادان متجاهر که باید به مراکز ماده 16 ارجاع شوند به دستور قاضی به مراکز ترک اعتیاد بخش خصوصی ارجاع می شوند) به تصویب رسید به نحوی که برخی از پروتکلها و تصویبنامهها که تا دو سه سال قبل بلاتکلیف مانده بود، اجرایی شدند.
جزینی با بیان اینکه 80 میلیارد تومان اعتبار به سازمان زندانهای کشور برای جدا سازی زندانیان مواد مخدر از سایر زندانیان اختصاص داده شده است، تصریح کرد: هفت مرکز با ظرفیت 38 هزار نفر در سطح کشور پیش بینی شده است و برخی از این اردوگاهها تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند. تا پایان امسال اردوگاه فشافویه تهران نیز افتتاح می شود.
کشف و ضبط 320 هزار تن مواد مخدر طی هشت ماهه اول امسال
وی ادامه داد: طی هشت ماهه امسال در مجموع 320 هزارتن مواد مخدر در کشور کشف و ضبط شد بطوری که روزانه 1300 کیلوگرم میشود. این مواد بیشتر از نوع تریاک، هروئین و شیشه هستند.
دستگیری 180 هزار خرده فروش مواد مخدر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه در این مدت 52 هزار نفر معتاد به مراکز درمانی معرفی شدند، بیان کرد: طی این مدت 180 هزار نفر توزیع کننده خرد و خرده فروش دستگیر شدند که به مراجع قضایی معرفی شدند.
کشف 4 میلیون و 300 هزار قرص و آمپول مخدر
جزینی با اشاره به اینکه 170 کارگاه تولید شیشه در کشور منهدم شد، عنوان کرد: همچنین چهار میلیون و 300 هزار قرص و آمپول مخدر کشف شده است.
وی افزود: طی هشت ماهه امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد 2800 کیلو گرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در خصوص وضعیت مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان و دانش آموزان گفت: در بین دانشجویان وزارت علوم 2.6 درصد، در بین دانشجویان وزارت بهداشت 1.3 درصد و در بین دانش آموزان یک درصد مواد مخدر مصرف می کنند که این میزان قبلا نیم درصد بود.
جزینی گسترش مواد صنعتی، عدم کنترل از سوی والدین، فشار دوستان و همسالان و عدم پوشش کافی در زمینه پیشگیری در سطح وزارت آموزش و پرورش را از مهمترین دلایل افزایش مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان عنوان کرد.
سن گرایش به مصرف مواد مخدر در کشور 15 سال
وی اظهارکرد: هم اکنون سن گرایش به مصرف مواد مخدر در کشور 15 سال است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآورشد: هم اکنون از یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد کشور 9.8 درصد را زنان تشکیل میدهند، زنانی که به مواد صنعتی شیشه روی آوردند بدلیل استفاده از قرصهای لاغری که دارای متامفتامین و آمفتامین است.
جزینی ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقد است که رسانه ها پل ارتباطی مردم و مسئولان هستند بنابریان تلاش ما بر تقویت این پل ارتباطی است به همین دلیل برای موضوع پیشگیری، آگاه سازی و آموزش همگانی معتقد هستیم که مسئولان مربوطه در راستای پیشگیری از مواد مخدر با رسانهها همکاری کنند.
وی اضافه کرد: ایران اسلامی تاکنون 3750 شهید در زمینه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است که امسال11 نفر در این راه به فیض شهادت نایل آمدهاند.