بیرجندرسا-شریعتی فر با تأکید بر اینکه توسعه دولت الکترونیک به معنی کنارگذاشتن حاکمیت نیست، گفت: در این طرح دولت محور بوده و فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان ابزار تسهیل کننده کارها هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، مجتبی شریعتیفردر کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری خراسان جنوبی اظهارداشت: تا مردم نسبت به استفاده از خدمات الکترونیکی راغب نباشند نمیتوانیم دولت الکترونیک را توسعه دهیم و ما در این زمینه بسیار عقب هستیم.
وی گفت:دولت یازدهم توجه ویژهای به توسعه دولت الکترونیک در کشور دارد.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تلاش می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه دولت الکترونیک به اهداف خود برسد، بیان داشت: تا قبل از این دو شورای اداری و فناوری اطلاعات در برخی از موارد با یکدیگر اختلاف نظر داشتند که مهمترین اقدامی که راستای توسعه دولت الکترونیک انجام شده نزدیک شدن نظرات این دو شورا به یکدیگر بود.
شریعتی فرافزود : دولت به دنبال این است تا با استفاده از توسعه دولت الکترونیک تحولی در ساختار اداری کشور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کشور در بخش توسعه دولت الکترونیک مقداری عقب است، تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۲ درصد از خدمات دستگاههای اجرایی کشور به صورت الکترونیکی انجام میشود که خراسان جنوبی ۱۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی به تشکیل نخستین کارگروه دولت الکترونیک اشاره کرد و افزود: تشکیل دولت مشارکتجو و تعاملپذیر، دولت حکمران به جای دولت متصدی، دولت کارآفرین به جای دولت خدمترسان، دولت سریع و چابک، دولت در دسترس و فراگیر و دولت کارآمد و اثربخش از مهمترین اهداف این کارگروه است.
وی از زیر پوشش قرار گرفتن تمامی ارکان دولت و نظام در طرح توسعه دولت الکترونیک خبر داد و افزود: علاوه بر این تمامی استانها، وزراتخانهها و سازمانها با استفاده از این سامانه مورد ارزیابی قرار میگیرند.
شریعتی فر با تأکید بر اینکه توسعه دولت الکترونیک به معنی کنارگذاشتن حاکمیت نیست، بیان کرد: در این طرح دولت محور بوده و فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان ابزار تسهیل کننده کارها هستند.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نتیجه دولت الکترونیک کارایی، اثربخشی، چابکی، ارائه اطلاعات باکیفیت، افزایش شفافیت و تسهیل در دسترسی به خدمات است، بیان کرد: دولت به دنبال این است تا خدمتمحوری را جایگزین سازمانمحوری کند.
شریعتی فر ادامه داد: در همین راستا ۱۴ خوشه خدمت تعریف شده است که افراد از زمان تولد تا مرگ از آن استفاده میکنند و باید بین این خدمات یکپارچه سازی انجام شود.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم باید بتوانند تمامی خدمات مورد نظر خود را از طریق گوشی تلفن همراه خود دریافت کنند، تصریح کرد: ارائه خدمات موبایلی از طرح های است که از سال آینده برای توسعه دولت الکترونیک مطرح میشود.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نتیجه دولت الکترونیک کارایی، اثربخشی، چابکی، ارائه اطلاعات باکیفیت، افزایش شفافیت و تسهیل در دسترسی به خدمات است، بیان کرد: دولت به دنبال این است تا خدمتمحوری را جایگزین سازمانمحوری کند.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی، فرهنگ سازی و آموزش مردم در شهرها و روستاها را یکی دیگر از مصوبات این شورا عنوان و تصریح کرد: تا مردم نسبت به استفاده از خدمات الکترونیکی راغب نباشند نمیتوانیم دولت الکترونیک را توسعه دهیم و ما در این زمینه بسیار عقب هستیم.
شریعتی فر به مصوبات ششمین شورای عالی فناوری اطلاعات کشور اشاره کرد و گفت: در این جلسه مصوب شد که دستگاه های اجرایی میتوانند به میزان یک درصد از سر جمع اعتبارات سرمایه ای و هزینه ای خود را در سرفصل فناوری اطلاعات پیش بینی و منظور کنند.
وی ادامه داد: همچنین در این شورا مصوب شده که دستگاه های اجرایی باید تا پایان سال ۹۳ نسبت به دریافت شناسه پیگیری برای تمامی خدمات الکترونیکی خود اقدام کنند.
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: در نهایت همه این اهداف، دولت به دنبال مقابله با فساد در کشور هست.