بیرجندرسا-رئیس جهاددانشگاهی خراسانجنوبی، یکی از ماموریتهای اصلی این نهاد را انجام پژوهشهای کاربردی دانست، گفت: بستر مناسب برای تجاری سازی پژوهشها در جهاد دانشگاهی فراهم است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان، محمدقادر قادری، در آستانه هفته پژوهش به تشریح برنامه های این نهاد در زمینه پژوهش پرداخت، و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی بوده كه در حوزههاي فرهنگی، آموزشي و پژوهش فعاليت دارد و در هر حوزه وظایفی برای خود تعريف و مسيري را ترسیم کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسانجنوبی، فعالیت پژوهشگاه رویان را از دستاوردهای عظیم جهاددانشگاهی معرفی کرد و افزود: امروز موسسات، سازمانها و پژوهشکدههای قدرتمندی در دل جهاددانشگاهی رشد یافته که در سطح بینالمللی هم مطرح هستند.
وی از جهاد دانشگاهی به عنوان پلی میان صنعت و دانشگاه یاد کرد و گفت: با توجه به وجود صنایع وارداتی در بازار، جهاد دانشگاهی میتواند با ارتباطی که میان صنعت و دانشگاه برقرار میکند به تجاریسازی پژوهشها کمک کند.
باید تمام دستگاههای اجرایی برای به ثمر نشاندن برنامههای پژوهشی تلاش کنند
قادری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه علمی و تجاریسازی پژوهشها، ادامه داد: مقوله پژوهش و فناوری و تأسیس شرکتهای دانش بنیان طی سالهای اخیر در کشور مورد توجه قرار گرفته و جهاد دانشگاهی نیز خود را ملزم به ورود جدی در این عرصه میداند؛ لذا باید تمام دستگاههای اجرایی برای به ثمر نشاندن برنامههای پژوهشی تلاش کنند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسانجنوبی، ضمن انتقاد از بایگانی شدن برخی از دستاوردهای پژوهشی محققان در کتابخانهها و مراکز علمی، تصریح کرد: پژوهشهای پشت ویترینی از معضلات مهم جامعه علمی کشور محسوب میشود.
نیازهای پژوهشی دستگاههای اجرایی باید شناسایی شود
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروههای مختلف بر اساس مزیت ملی و بویژه استانی در دست اقدام است، گفت: گروه پژوهشی کشاورزی و گیاهان داوریی در جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی سیر تکاملی خود را طی میکند.
قادری بر لزوم شناسایی نیازهای پژوهشی دستگاههای اجرایی از یک طرف و شناسایی نخبگان از طرف دیگر تاکید کرد و یادآور شد: جهاد دانشگاهی با ایجاد پل ارتباطی بین حوزههای مختلف جامعه میتواند این نیازها را با استفاده از ظرفیت علمی استان برطرف کند.