بیرجندرسا-با گذشت بیش از یک سال از انتصاب استاندار خراسان جنوبی هنوز گزارشی از سوی وی به مردم به ویژه در مقوله سرمایهگذاری داده نشده و البته اگر اقدامی هم شده است مردم به صورت ملموس آن را نمیبینند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از فارس, وجهالله خدمتگزار مهرماه 92 به عنوان چهارمین استاندار خراسان جنوبی معرفی شد.
آنچه در 14 ماه حضور استاندار جدید در استان شاهد بودهایم توجه جدی وی به مباحث سرمایهگذاری در استان بوده که جای تقدیر و تشکر دارد و البته اینکه تا چه اندازه خواستههای خدمتگزار محقق شده را باید منتظر گزارش کامل و شفاف وی بود.
در این مجال بنا نیست کل عملکرد استاندار نقد و بررسی شود و صد البته در فرصتی این موضوع محقق میشود اما چون شعار اصلی چهارمین استاندار خراسان جنوبی بحث سرمایهگذاری بوده است در این نوشتار بنا است ضمن مروری بر بخشی از آنچه استاندار در این مدت در مورد سرمایهگذاری سخن گفته و رسانهها منتشر کردهاند از وی سؤال شود تا در مورد عملکرد خود در این زمینه برای مردم استان بگوید و حداقل گزارشی در حوزه سرمایهگذاری ارائه دهد.
قبل از پرداختن به آنچه در رسانهها آمده نوشتار را به چند سؤال اساسی آغاز میکنیم.
*چند سؤال اساسی از استاندار خراسان جنوبی
1- مردم به صورت ملموس تحقق وعدههای شما را در زمینه سرمایهگذاری نمیبینند. بهتر نیست به مردم گزارش دهید تا از کم و کیف کار مطلع شوند.؟
2- دیدارهایی با شخصیتهای مختلف داشته و دارید؛ اما واقعیت این است که هنوز خروجی لازم را نداشته لذا بهتر نیست از موانع برای مردم سخن بگویید.؟
3-گفته بودید سرمایهگذاری در استان با پرهیز از رفتارهای افراطگونه و البته چند شرط دیگر محقق میشود. البته با گذشت بیش از یکسال از سخن شما که در 29 مهرماه 92 مطرح شد هنوز منظور شما را از رفتارهای افراطگونه متوجه نشدهایم اما اگر منظور برخی جریانهای سیاسی بود که الحمدالله در این مدت استان کاملا آرام بود و به گفته مدیرکل حوزه استاندار فضای استان فضای همدلی و بدون هیچ مشکلی است و کاملا مسئولان در کنار هم هستند. حال چرا وعده سرمایهگذاری محقق نشده قطعا دلیل دیگری دارد که مردم منتظر پاسخ جنابعالی هستند.
4-در مورد موانع پیشرفت لازم برخی پروژهها از جمله سیمان قاین و سیمان باقران به مردم شفاف بگویید که گره کار کجاست.؟
5- در 26 اسفند 92 مطرح کردید این استان دارای ظرفیتهای بسیار خوب اقتصادی است و پذیرای سرمایهگذاران خارجی است. اکنون مردم آمادهاند تا گزارش دهید چند سرمایهگذار خارجی به استان آماده است و اگر نیامده چرایی آن اعلام بفرمایید.؟
6-بارها و بارها به نقش بازارچههای رسمی اشاره کردید. سوال اینجاست تا چه اندازه اهداف شما محقق شده است و اگر نشده پاسخ مدیران مرتبط چیست؟
7- در 9 خرداد امسال اشاره کردید که دولت توجه ویژهای به بخش خصوصی دارد و آمادهاید فرش قرمز پهن کنید و در 8 شهریورماه نیز اعلام کردید: خراسان جنوبی در برخی از زیرساختها با مشکلاتی مواجه است که میتوان با در نظر گرفتن برخی تسهیلات زمینههای حضور سرمایهگذاران در بخشهای مختلف را در استان فراهم کرد.
حال سؤال اساسی اینکه تاکنون چه تسهیلاتی برای حضور سرمایهگذاران در بخشهای مختلف اعطا شده است و کدام یک از ادارات در استقبال از سرمایهگذار عملکرد مثبت و یا منفی داشتهاند.؟ آیا امکان اعلام ادارات وجود دارد.؟
8- جنابعالی خواستار کاهش نرخ تسهیلات سرمایه گذاری در این استان برای جذب سرمایه گذار از سوی دولت و مجلس شدید. بفرمایید تا چه اندازه این خواسته محقق شده است.؟
9- در آبان امسال با اشاره به سیاستهای کاری دولت تدبیر و امید در بخش سرمایهگذاری اعلام کردید: تلاشهای صورت گرفته و فضای فراهم شده در این زمینه ستودنی است.
سؤال اینکه این تلاشها از سوی دولت در استان چه بوده و بهتر نیست به مردم لیست کنید تا از خدمات دولت محترم در بخش سرمایهگذاری در استان مطلع شوند.
*بخشی از تاکیدات استاندار در مورد سرمایهگذاری
*(29 مهرماه 92)
وجهاله خدمتگزار جلوگیری از رفتارهای افراطگونه، دقتنظر در روابط با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز حسن سلوک با مردم را از جمله امور مهم در برنامههای کاری خود دانست و گفت: قطعاً با رعایت این موارد و نیز با انجام کارهای کارشناسی شده به دور از حواشی باید در راستای توسعه امر سرمایهگذاری در استان و نیز رفع موانع و مشکلات موجود تلاش کرد.
*(سرایان بیدار 8 آبانماه 92)
خدمتگزار در دیدار با مسئولان آستان قدس رضوی در بیرجند با بیان اینکه خراسان جنوبی از بسترهای خوبی در موضوع سرمایهگذاری برخوردار است، اظهار کرد: در زمینه انجام سرمایهگذاری در بخشهای مختلف این آمادگی وجود دارد تا هرگونه کمک و همکاری با آستان قدس رضوی در استان صورت گیرد.
*(سایت استانداری 19/11/92)
استاندار خراسان جنوبی در بازدید از پروژه فولاد قاین با تاکید بر سرمایهگذاری در استان گفت: پروژه فولاد قاینات که در حال حاضر از 52 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است در صورت افتتاح برای یکهزار و 200 نفر به صورت مستقیم و 10 هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی به دنبال خواهد داشت.
بر پایه این گزارش، سالانه 800 هزار تن شمش فولاد ظرفیت تولید این مجتمع صنعتی است و برای راهاندازی واحد احیای آن سه میلیارد تومان تسهیلات ریالی و 25 میلیون یورو تسهیلات ارزی مورد نیاز است که در صورت تامین اعتبار این مبالغ این واحد در سه ماه نخست سال 93 به بهرهبرداری خواهد رسید.
*(پانا - 26 اسفندماه 92)
وجهالله خدمتگزار در شواری اداری استان تصریح کرد: خراسان جنوبی دارای ظرفیتهای خوب اقتصادی بوده و پذیرای سرمایهگذاران خارجی است.
استاندار خراسان جنوبی اعتبارات استان در سال 93 را 143 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: اعتبارات جاری استان 110 میلیار تومان است که با این اعتبارات نمیتوان استان را از محرومیت خارج کرد لذا باید با همکاری و هفکری برای جذب سرمایهگذار در استان تلاش شود.
خدمتگزار به وجود بازارچه مرز رسمی در استان به عنوان یک ظرفیت بزرگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی امنترین استان کشور است که این امر میتواند به عنوان زیرساختی مهم در توسعه سرمایهگذاری مورد توجه قرار گیرد.
*(تسنیم - 17 فروردینماه 93)
وجهالله خدمتگزار امروز در جلسه مشترک فرمانداران، مدیران ستادی و معاونان استانداری گفت: حمایت از سرمایهگذاران و توسعه سرمایهگذاری به ویژه سرمایهگذاری خارجی از مهمترین موضوعات کاری در استان است.
وی اظهار کرد: دستگاهها و مسئولان ذیربط باید به گونهای برنامهریزی کنند تا در مهلت زمانی مشخص شده پاسخ استعلامات مورد نیاز را ارائه دهند تا سرمایهگذاران و متقاضیان در گیر و دار مسائل اداری معطل نمانند.
*(شبستان 93/3/93)
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه آمادهایم تا فرش قرمز برای سرمایهگذاران پهن کنیم، گفت: این امر به این معنی است که مدیران و مسئولان ذیربط باید تمامی تمهیدات و مقدمات حضور سرمایهگذاران در استان را فراهم کرده و موانع موجود در زمینه سرمایهگذاری را با انجام کارهای کارشناسی شده برطرف کنند.
وی با بیان اینکه دولت توجه ویژهای به بخش خصوصی دارد، اظهار کرد: توسعه اقتصادی و رفع مشکلات مربوطه تنها با تکیه صرف بر اعتبارات دولتی امکانپذیر نیست؛ بنابراین برای رسیدن به اهداف مورد نظر در این زمینه راهی جزء استفاده از توان بخش خصوصی و حمایت از علاقهمندان به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف وجود ندارد.
*(سایت استانداری 9/4/93)
استاندار در سفر به افغانستان توسعه سرمایهگذاری را از اهداف مهم دولت یازدهم دانست و افزود: قطعاً توسعه و تعمیق روابط بین دو استان فراه افغانستان و خراسان جنوبی زمینههای توسعه دو استان را بیش از پیش فراهم خواهد ساخت.
*(خبرگزاری ایسنا 5/6/93)
خدمتگزار تخصیص صددرصدی اعتبارات عمرانی و جاری استان را از دیگر درخواستهای مهم استان دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی در برخی از زیرساختها با مشکلاتی مواجه است میتوان با در نظر گرفتن برخی تسهیلات زمینههای حضور سرمایهگذاران را در بخشهای مختلف استان فراهم کرد.
وی بازار افغانستان را فرصت خوبی برای توسعه صادرات کالا دانست و تاکید کرد: وجود گذر رسمی ماهیرود در کنار سه بازارچه مرزی یزدان، دوکوهانه و میل 73 ظرفیتهای خوبی برای استفاده بخش خصوصی و توسعه سرمایهگذاری در استان مرزی خراسان جنوبی است تا از بازار افغانستان بهتر و بیشتر استفاده شود.
*(ایرنا 10/7/93)
استاندار خراسان جنوبی خواستار کاهش نرخ تسهیلات سرمایهگذاری در استان برای جذب سرمایهگذار در این منطقه از سوی دولت و مجلس شد.
*(فارس 3/8/93)
خدمتگزار تلاش برای حضور سرمایهگذاران و استفاده از توان بخش خصوصی برای توسعه استان را از جمله مهمترین سیاستهای کاری دولت تدبیر و امید دانست و گفت: تلاشهای صورت گرفته و فضای فراهم شده در این زمینه ستودنی است.
*(فارس- 15/9/93)
وجهالله خدمتگزار در نشست صمیمی با فعالان صنعت چاپ و نشر استان با اشاره به معافیتهای مالیاتی گفت: در جلسهای که با مسئولان صندوق توسعه ملی برگزار شد، پیگیر ایجاد برخی معافیتهای مالیاتی برای سرمایهگذاران در استان از طریق مجلس شورای اسلامی شدیم.
سخن پایانی
گلایهای که وجود دارد عدم استفاده از ظرفیت و توان فکری رسانهها در موضوعات مختلف به ویژه سرمایهگذاری در استان بوده که امید میرود به ظرفیت رسانهها در استان توجه جدی شود.
بیشک اگر رسانهها موضوع راهآهن را به عنوان مطالبه اصلی پی نمیگرفتند و مدام از مسئولان محترم پاسخ نمیخواستند قطعا پیگیری مسئولان از نمایندگان محترم در مجلس گرفته تا مقامات عالی دولت در استان به شکلی که انجام شد نمیبود و شاید امروز پرونده راهآهن سرنوشتی دیگر داشت.
انتظار میرود استاندار محترم و مسئولان مرتبط به این گزارش به افکار عمومی در مورد سؤالاتی که مطرح شد در اسرع وقت پاسخ دهند.