کدخبر: ۳۷۳۷۲
۲۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱٤:۱۸
چاپ

خواسته هاي مردم و مسئولين خراسان جنوبى از دولت تدبير و اميد

رفع محروميت استان با همت دولتمردان و تلاش مردم

رفع محروميت استان با همت دولتمردان و تلاش مردم

بیرجندرسا- خراسان جنوبى براى رسيدن به رشد و توسعه نيازمند توجه و نگاه ويژه دولت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روزنامه آوا, خراسان جنوبي يكي از استان هاي نوپا است كه نزديك به يازده سال از تأسيس آن مى گذرد. محروم مرزي با جمعيت740 هزار نفري با 11 شهرستان و 29 شه ر و داشتن 460 كيلومتر مرز مشترك با كشور افغانستان نيازمند توجه ويژه دولتمردان تدبير و اميد است با توجه به اينكه در آستانه سفر رئيس جمهور به استان خراسان جنوبى قرار داريم و دكتر روحانى مقام عالى دولت تدبير و اميد براى اولين بار است كه به استان ما سفر مى كند بر آن شديم تا در گفتگو با ائمه جمعه، فرمانداران، نمايندگان مردم در مجلس شوارى اسلامى و فعالان بخش هاى مختلف و همچنين تعدادى از مردم به بيان پاره اي از مشكلات بپردازيم تا شايد در سفر رئيس جمهور و هيئت دولت به استان چاره اي براي توجه به زير ساخت هاي استان، شتاب در اتصال راه آهن استان به راه آهن كشورى، راه اندازي پروازهاي مرتب و دائمي، حمايت دولت از بخش هاي مختلف عمراني، كشاورزي، فرهنگي و صنعت و معدن استا ن برداشته شود.

خراسان جنوبي سهم كمتري در اجرايي شدن مصوبات دولت قبل دارد

نماينده سابق مردم قاينات و زيركوه در مجلس مدعي است خراسان جنوبي سهم كمتري در اجراي مصوبات دارد و اعتبارات عادلانه توزيع نشده و مسئولين استان ترس در شفاف سازى مصوبات و اعتبارات استان دارند و آن از دولت خواستار نيستند. حجت الاسلام و المسلمين قربانى خاطر نشان كرد: دولت قبلي بدون كار كارشناسي اقدام به تصويب مصوباتي در هيئت دولت مي كرد و اين امر باعث شده خراسان جنوبي از مصوبات دولت قبل چندان بهره مند نشود. وى با اشاره به ساخت كارخانه پتروشيمي در استان و انتقال لوله نفت از كرمان به بيرجند را مصوباتي بدون طرح كارشناسي خواند و گفت: انتقال آب استان از مصوباتي است كه چندان موفق نيست چون در مسير ورود آب به استان خراسان جنوبي، استان هاى ديگري دچار مشكل كم آبي هستند. وي اظهار كرد: استان به شدت با كمبود آب در بخش شرب و كشاورزي رو برو است و تنها راه فعلي نجات استان از مشكل بي آبي استفاده بهينه و درست از آب هاي موجود استان است و بايد با كارشناسي دقيق و اعتبارات دولتي و خصوصي در حوزه آب شرب كشاورزي استان اقداماتي صورت گيرد.

شتاب در اتصال راه آهن استان و ايجاد پروازهاي منظم خواسته هميشگى استان

حجت الاسلام قربانى از دولت خواست سهم خراسان جنوبى از اعتبارات حوزه گردشگري، معدن، صنعت و كشاورزي را مشخص نمايد . وي با بيان اينكه با 10 ميليارد تومان اعتبار براي راه آهن كارى هم نمي شود انجام داد، تصريح كرد: عملياتي كردن راه آهن، دوباند كردن بزرگراه هاى استان، انتقال آب به استان، توجه به كارخانجات نيمه فعال، معادن غيرفعال، فرودگاه فعال با هواپيما و پرواز منظم، توجه به زيرساخت هاي عمراني و فرهنگي، توجه به مرزي مشترك با كشور افغانستان، سوق دادن سرمايه گذاران خصوصي به استان از اعم مطالبات استان است.

پيشرفت 80 درصدى فولاد قاين و كمبود سرمايه در گردش

اين نماينده مجلس با اشاره به مشكلات شهرستان قاين گفت: در شهرستان قاين چندين كارخانه است كه 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارند و يا كارخانجات فعال مي باشند كه نيازمند سرمايه در گردش مي باشند و انتظار است دولت با در اختيار قرار دادن اعتباراتي به بخش صنعت شهرستان بسياري از مشكلات را حل نمايند. وي توجه به صنايع تبديل در حوزه كشاورزي استان و شهرستان قاين را خواستار شد و گفت: دولت نبايد نگاه به خراسان جنوبي را مانند مازندران و يا استان ديگري داشته باشد، زيرا اين موضوع موجب مهاجرت استان خواهد شد . وى گفت: توصيه من به مسئولين استان اين است در برابر بيان مشكلات مردم از خود شهامت به خرج بدهند و در مقابل دولت حرف خود را بزنند.

مشخص كردن وضعيت مصوبات دولت قبل توسط دولت تدبير

نماينده سابق قاينات در مجلس شوراي اسلامي توجه دولت فعلي را به مصوبات دولت قبلي خواستار بود و اظهار داشت: دولت قبلي بر اساس امكانات استان مصوباتي داشت و كمك هايي به استان ها كرد و در قسمتي از اين مصوبات چندان موفق نبود و مصوبات اجرايي نشد. حجت الاسلام قرباني ادامه داد: اكنون دولت بايد وضعيت مصوبات دولت قبل را مشخص نمايد و شجاعانه به مردم بگويد مصوبات دولت قبل آيا خلاف قانون بوده است كه بايد اصلاح شود و يا منحل نمايد و يا بگويد اين مصوبات را اجرا مي كند. وي افزود: دولت اگر اعتقادي به اجراي مصوبات دولت قبل ندارد مي تواند معادل ارزش آن را در مصوبات جديدي اجرايي كند.

عمده مطالبات مردم بشرويه در حوزه كشاورزي است

حجت الاسلام و المسلمين شمس الدين زاده، امام جمعه بشرويه در گفتگو با خبرنگار آوا با بيان اينكه بشرويه قطب كشاورزي استان است، گفت: اين شهرستان در حوزه كشاورزي كه شغل اصلي مردم است داراي مشكلاتي از جمله كم آبي، نبود اعتبارات كشاورزي، عدم مهار روان آب هاي شهرستان و نبود صنايع تبديلي مي باشد. امام جمعه بشرويه بيان كرد: با وجود توليد سالانه20 هزار تن گندم در شهرستان، كشت فراوان زعفران، پنبه، پسته، صنايع تبديلي كشاورزي در اين شهرستان ضعيف است كه نيازمند نگاه ويژه دولتمردان مي باشد. وي با اشاره به كمبود اعتبارات فرهنگي در اين شهرستان افزود: اجراي جاده آسفالته طبس- بشرويه كه مصوب دولت قبل است، حضور سرمايه گذاري خصوصي و دولتي در بخش معدن اين شهرستان، حضور سرمايه گذاران در شهرك صنعتي نيمه فعال و كارخانجاتى كه نيازمند سرمايه در گردش مي باشند از مطالبات اين شهرستان مى باشد. وي در پايان از رياست جمهور و هيئت همراه خواست كه براي50 معدن تعطيل اين شهرستان اقدامي صورت دهند تا وضعيت اشتغال و معيشت جمعي از جوانان اين شهرستان حل شود.

گازرساني؛ مهم ترين درخواست مردم نهبندان از روحانى

فرماندار نهبندان گفت: نخستين اولويت مسئولان و درخواست به حق مردم از رئيس جمهور در سفر به استان خراسان جنوبي؛ گازرسانى به نهبندان است. حسين حاجى بگلو افزود: به طور قطع در اين سفر يكى از وزيران و يا نماينده تام الاختيار رئيس جمهور به شهرستان نهبندان سفر خواهند كرد و مسئولان ادارات شهرستان بايد ظرفيت ها را در بخش هاى مختلف شناسايى كرده و به مديران استانى ارسال كنند. وى افزود: براى اين ظرفيت ها بايد طرح تهيه شود كه در جلسات بتوان آن را مطرح كرد. وى تصريح كرد: طى بررسى هايى كه انجام شده است مهم ترين و نخستين اولويت مسئولان و درخواست به حق مردم گازرسانى به نهبندان است كه بايد به طور جدى مورد توجه مسئولان استانى و كشورى قرارگيرد. فرماندار نهبندان گفت: گازرسانى جزو پروژه هاىزيرساختى نهبندان است و براى جذب سرمايه گذار بسيار مهم است و به عنوان يك زيرساخت نياز نخست نهبندان است.

حاجى بگلو بحث پادگان نهبندان را يكى ديگر از اولويت هاى اين شهرستان عنوان كرد وا ظهار داشت: موضوع پادگان يكىا ز ظرفيت هاىخوب شهرستان است كه مى تواند در توسعه شهرستان نقش بسيار مهمى داشته باشد. طرح توسعه نهبندان يكى ديگر از اولويت هايى بود كه حاجى بگلو به آن اشاره كرد و ادامه داد: اين طرح در سال 81 به تصويب هيئت وزيران رسيده است و تا كنون كار مناسبى در اين زمينه و مصوبات آن انجام نشده است. فرماندار نهبندان اضافه كرد: به دنبال آن هستيم كه اين طرح كه 10 ساله بوده است و دو سال ديگر از آن باقيمانده به مدت پنج سال تمديد شود و مصوبات آن اجرايى شود. وى افزود: در اين طرح توسعه شاخص ها و مصوبات بسيار خوبى براى نهبندان در نظر گرفته شده است كه اگر محقق شود

به توسعه هر چه بيشتر شهرستان كمك زيادى خواهد كرد. حاجى بگلو تصريح كرد: ايجاد بخش سرداران، توسعه و رونق بازارچه مرزى دوكوهانه و همچنين ايجاد دانشكده علوم پزشكى از ديگر اولويت هايى است كه براى نهبندان در نظر گرفته شده است. وى خاطرنشان كرد: افراد بايد از حاشيه ها دورى كنند و با هم براى تحقق اين اولويت ها و ايجاد توسعه در شهرستان نهبندان بيش از بيش تلاش كنند.

تكميل بيمارستان يكصد تختخوابى انتظار فردوس یها از دولت

فرماندار فردوس هم گفت: تكميل بيمارستان يك صد تختخوابى يكى از خواست ههاى اصلى مردم اين شهرستان است. محمدرضا رجب ىمقدم اظهار كرد: هدف از سفر مسئولان تراز اول كشور به استان و شهرستا نها آشنايى و شناخت بيشتر با مشكلات مردم و منطقه است تا با درك صحيح از مسائل حوزه شهرستان و محرومي تها، تصميمات فنى و دقي قترى مبتنى بر واقعي تها براى توسعه منطقه گرفته شود. وى اظهار اميدوارى كرد: با سفر هيئت دولت به استان و همچنين شناخت مسائل مختلف هر شهرستان، تخصيص منابع بجا و تأثيرگزارتر انجام و براى كاهش فاصله محروميت مناطق و توسعه متوازن هزينه شود و همچنين با نظارت ميدانى، ميزان تحقق برنام هها و چش مانداز هر منطقه بررسى و با اصلاح انحرافات احتمالى از معيارها، قطار توسعه منطق هاى در ريل خود قرار گيرد. فرماندار فردوس افزود: حضور رئي سجمهور و هيئت دولت در جمع مردم هر منطقه سبب ايجاد اميد و شادابى اجتماعى خاص در بخ شهاى مختلف م ىشود و اين مقوله از برنام ههاى خاص دولت تدبير و اميد است. رجب ىمقدم تصريح كرد: مردم ميهما ننواز فردوس ب ىصبرانه منتظر قدوم پرخير و بركت رياست جمهورى و هيئت دولت به سرزمين غيورمردان و شيرزنان حريم دين و ولايت، استان خراسا نجنوبى و شهرستان فردوس هستند. وى با اشاره به موقعيت ويژه جغرافيايى شهرستان فردوس و عبور سالانه بيش از هشت ميليون مسافر و زائر از محورهاى مواصلاتى اين شهرستان، تكميل بيمارستان يكصد تختخوابى را يكى از خواست ههاى اصلى مردم اين شهرستان دانست و يادآور شد: بيمارستان فعلى فردوس از قدمت بسيار زيادى برخوردار بوده و امكانات موجود در آن جوابگوى مردم و همچنين بيماران عبورى از اين شهرستان نيست. فرماندار فردوس نخستين اولويت مردم و مسئولان اين شهرستان را اتصال را هآهن آنتنى فردوس به راه آهن سراسرى عنوان كرد و گفت: مطالعات اوليه اين پروژه انجام و مجوز كميسيون ماده 215 برنامه پنجم توسعه نيز اخذ شده است. رجب ىمقدم افزود: ب هدليل محدودي تهاى اعتبارى، پروژه را هآهن فردوس در بودجه پيشنهادى دولت به مجلس شوراى اسلامى براى سال 1394 قرار نگرفته است كه انتظار م ىرود با سفر هيئت دولت به خراسان جنوبى، اين خواسته به حق مردم فردوس جامه عمل پوشانده شود.

توجه به زير ساخت هاي خوسف از خواسته هاى شوراى اسلامى اين شهرستان

توجه به زيرساخت هاي شهرستان خوسف اصلي ترين خواسته شوراى اسلامى اين شهرستان بود كه با خبرنگار آوا در ميان گذاشت. خوشحال، با بيان اينكه بايد به ساماندهي راه هاي شهرستان خوسف توجه شود، گفت: شهرستان خوسف از نظر راه هاياصلي با مشكلات فراوانى روبرو است از جمله راه جلگه ماژان- آبگرم لوت، داراي مشكلات فراواني مي باشد. وي توجه به زيرساخت هاي راه را موجب پيشرفت شهرستان خوسف دانست و تأكيد كرد: اگر مشكل راه آبگرم لوت برطرف شود شاهد رونق در بخش معدن و توريست در آبگرم لوت خواهيم بود. امام جمعه خوسف با بيان اينكه صنايع دستي اصلي ترين شغل مردم اين نقطه بوده است، گفت: اكنون صنايع دستي شهرستان خاموش شده و تمامي كارگاه ها كه قبلاً رونق داشته، تعطيل شده اند كه با احياى صنايع دستي شهرستان مشكل اشتغال از بين مي رود و زماني كه مشكل بيكارى حل شود ديگر شاهد مهاجرت، اختلافات خانوادگي و تهاجم فرهنگي نخواهيم بود. وي توجه به مشكل بيمارستان شبانه روزى خوسف را خواستار شد و بيان كرد: مصوبه ساخت بيمارستان خوسف كه مبلغ 500 ميليون تومان اعتبار از دولت قبل داشته در حد شعار باقي مانده است.

خوشحال، توسعه شهرستان را در بخش صنعت، كشاورزي، صنايع دستي، فرهنگي بيان كرد و افزود: شهرستان خوسف كه ديار هنرمندان است مي تواند به عنوان پرديس دانشگاه بيرجند و دانشكده هنر در حوزه فرهنگي پيشرفت نمايد .

توجه به مناطق مرزي، خواسته مرزنشينان سربيشه

امام جمعه بخش درح شهرستان سربيشه نيز در گفتگو با خبرنگار ما خواستار توجه مسئولين به مناطق مرزي شد و بيان داشت: بخش درح كه در مجاورت كشور افغانستان قرار دارد داراي مشكلاتى در حوزه راه اصلي سربيشه تا بازارچه و بقيه راه اصلي اين بخش مي باشد كه هر روز شاهد تلفات انساني و مادي هستيم. حجت الاسلام و المسلمين صانعي افزود: نبود اشتغال، كشاورزي، دامداري و خشكسالي چند ساله اخير موجب مهاجرت مردم اين منطقه به مركز استان شده كه اين براي منطقه مرزي يك هشدار مي باشد. وي با بيان مشكلات آب آشاميدني و كشاورزي در بخش درح اظهار كرد: نبود امكانات در روستاها و مركز بخش، نبود شبكه ديجيتال، عدم به كارگيري جوانان در بازارچه مرزي و عدم حضور سرمايه گذاران در اين منطقه عمده مطالبات اهالي بخش درح مي باشد. وى يكي از معضلات اين بخش را ورود مواد مخدر و در دسترس بودن آسان انواع مواد مخدر صنعتي و غير صنعتي دانست و از دولت خواست تا با برخورد جدي تر مانع ورود قاچاقچيان و وارد كنندگان مواد مخدر به استان شوند و از تهاجم دشمنان در تمام زمينه ها جلوگيري نمايند

نبود نقدينگي و سرمايه در گردش مشكل اصلي صنايع خراسان جنوبى

مدير كارخانه منيزيم فردوس كه يكي از كارخانه داران موفق استان است در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مشكلات صنعتگران استان اظهار كرد: ما از منابع ارزي بانك مركزي استفاده كرده ايم و درخواست بازپرداخت از مدت معين شده به دو برابر را داريم كه تاكنون اين موضوع محقق نشده است. وي ادامه داد: با اجراي بازپرداخت تسهيلات به دو برابر زمان، امكان پيشرفت كارخانه، توليد بيشتر، عدم فشار مالي و اشتغال بيشتر در استان خواهد بود كه اين امر موجب پيشرفت كارخانه و عدم فشار مالي خواهد شد . كافي با بيان اينكه براي سرمايه در گردش براي توليد و فروش بيشتر كارخانه درخواست تسهيلات سرمايه در گردش كرده ايم و به بانك عامل نيز معرفي شده ايم اما بانك اقدام به دادن تسهيلات نمي كند و مي گويد هنوز از صندوق توسعه ملي به بانك مصوبه اى ارسال نشده است. وي اظهار داشت: عمده مشكل صنايع استان نبود نقدينگي، پرداخت وام ها با سود بالا مي باشد كه اميد است دولت يك فكري براي صنعت استان بردارد. وى افزود: در صورت حمايت دولت مي توانيم كارخانه را توسعه دهيم و اشتغال را از 100 نفر به 200 نفر افزايش دهيم . مدير عامل كارخانه منيزيم فردوس با بيان اينكه دولت ها بايد مصوبات دولت قبلي را قبول داشته باشند، گفت: در استان زيرساخت هاي لازم براي حضور سرمايه گذاران وجود دارد و مسئولين استاني از سرمايه گذاران در حد توان خود حمايت مي كنند.

دولت تدبير و اميد براي رفع محروميت استان تلاش نمايد

يكي از كسبه بازار بيرجند با بيان اينكه خراسان جنوبي استاني نوپا و محروم است، گفت: انتظار داريم دولت تدبير و اميد كه با شعار اعتدال وارد شده براي رفع محروميت استان تلاش نمايد . وي با اشاره به اينكه در استان خشكسالي متوالي وجود دارد، اظهار داشت: اگر دولت بتواند در بخش صنعت، گردشگري و صنايع دستي در استان سرمايه گذاري كند و امتيازاتي در اختيار بخش خصوصي قرار دهد تمامي مشكلات استان برطرف خواهد شد . كيواني افزود: حل مشكل آب استان و اتصال به راه آهن، دو بانده شدن جاده هاي استان، راه اندازي پروازهاي منظم و زياد فرودگاه بيرجند به ساير استان ها، توجه به منطقه ويژه اقتصادي بيرجند، راه اندازي كارخانجات كه نيازمند اعتبار مي باشد از جمله درخواست هاى مردم مي باشد . وي در ادامه با اشاره به اينكه زيرساخت لازم جهت پيشرفت استان نيازمند حمايت دولت است، گفت: توجه به موضوع فرهنگ، دانشگاه، جوانان و اشتغال از خواسته هاي جوانان و نخبگان استان مي باشد.

اتصال به راه آهن سراسرى و پرواز هاي منظم از خواسته هاي مردم بيرجند

 يكيا ز فرهنگيانب يرجندب اا شارهب ه كويرىب ودن منطقه و جاذبه هايگردشگري استان اظهار كرد: خراسان جنوبي مي تواند با كمك دولت و بخش خصوصي به يك استان گردشگر تبديل شود. وي ادامه داد: اگر پروازهاي فرودگاه منظم و هر روز باشد و اتصال راه آهن سراسرى به خراسان جنوبى محقق شود، شاهد حضور گردشگران و سرمايه گذاران در استان خواهيم بود . بيرقى خواستار توجه دولت به شهرستان هاي مرزي استان و حوزه كشاورزي و دامداري استان شد و عنوان كرد: اميد است دولت در خصوص پروژه هاي نيمه تمام دولت قبل و مصوباتي كه تصويب شده اما اجرا نشده اقداماتي صورت دهد . وي عنوان كرد: در استان كارخانجات تعطيل، نيمه تعطيل و معادن غيرفعال زيادي وجود دارد كه در صورت حمايت دولت مي تواند مجدداً راه اندازي شود و شاهد شكوفايي استان در حوزه اشتغال و اقتصاد باشيم.

نبود كارخانه فرآوري محصولات كشاورزي و حل مشكل آب از خواسته هاى كشاورزان

در ادامه با يكي از كشاورزان شهرستان قاين و زيركوه ه م صحبتشديم . حسين اكبرى مطلق با اشاره به اينكه خراسان جنوبي داراي سه محصول استراتژيك زعفران، زرشك و عناب است: گفت بالاي 95 درصد زرشك و عناب كشور در خراسان جنوبي توليد مي شود و رتبه دوم توليد زعفران و رتبه اول كيفيت زعفران در كشور در اختيار استان خراسان جنوبي مي باشد. وي خاطرنشان كرد: در استان خراسان جنوبي محصولات به صورت خام فروخته مي شود و نيازمند صنايع تبديلي و كارخانه هاي فرآوري محصولات پايه در استان مي باشيم. اين كشاورز افزود: يكي ديگر از مشكلات كشاورزان استان كمبود آب كشاورزي است كه دولت مي تواند با در اختيار قراردادن وام هاي بلاعوض و كم بهره در آبياري تحت فشار و قطره اي به كشاورزان در مصرف بهينه آب كمك شايان نمايند . اكبرى مطلق در ادامه خواستار توجه دولت به نيازهاي كشاورزان از جمله كود شيميايي و دستگاه هاي مرتبط با كشاورزي شد و گفت: اگر دولت به كشاورزان كمك كند جلوي مهاجرت گرفته مي شود و كمك زيادي به اشتغال جوانان كشاورز خواهد كرد.

گران بودن علوفه و ارزان بودن محصولات دامي مشكل عشاير خراسان جنوبى

اسعد زاده يكي از عشاير استان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: شغل اصلي مردم روستاهاي استان كشاورزي و دامداري است كه مشكلاتي از جمله وجود خشكسالي هاي متوالي، گران بودن علوفه دام، ارزان بودن دام و محصولات دامي و عدم حمايت در پرداخت تسهيلات براي عشاير وجود دارد كه نيازمند تدبير دولت مي باشد. وي با اشاره به بحث اشتغال جوانان روستايي و عشايري گفت: اگر دولت از بخش كشاورزي، دامداري و منابع طبيعي حمايت نكند شاهد مهاجرت هاي جوانان به سمت شغل هاي كاذب خواهيم بود . اسعد زاده كه رئيس اتحاديه مرزنشينان استان مي باشد با اشاره به مشكلات حوزه مرزنشينان استان افزود: فعال كردن بازارچه هاي مرزي، حمايت از معافيت هاي مالياتي براي تعاوني هاي مرزي كه نياز به اصلاح دارد، بخشودگي ماليات هاي معوقه، ايجاد اشتغال قانوني و كارآمد در بازارچه هاي مرزي، حمايت از كارت هاي بازرگاني مرزنشينان، پرداخت تسهيلات و نقدينگي به تعاوني هاي از اعم مطالبات مرزنشينان استان است.

در صورت حمايت دولت، بخش خصوصي آمادههمكاري در حوزه حمل و نقل هوايي و زميني است

كاشاني يكي از فعالين بخش خصوصي در حوزه گردشگري و شركت هاي هواپيمايي نيز به خبرنگار ما گفت: خراسان جنوبي مي تواند همچون ساير استان هاي همجوار خود به يك استان گردشگري و توريستي تبديل شود . وي با اشاره به ظرفيت هاي استان افزود: عمده مشكل استان نبود زير ساخت هاي لازم براي توسعه گردشگري به خصوص در بخش حمل و نقل هوايي و ريلي، نبود پروازها و خط راه آهن براي ورود گردشگر به استان، نبود اقامتگاه هاي شهري و محلي، نبود نمايشگاه دائمي صنايع دستي در استان مي باشد كه بخش خصوصي در صورت حمايت دولت آماده سرمايه گذاري مي باشد. كاشاني در ادامه به توانمندي ها و ظرفيت هاي استان اشاره و خاطرنشان كرد: به گفته گردشگران بين المللي، خراسان جنوبي با دارا بودن كويري بكر، باغ و عمارت هاي تاريخي، داشتن قعله هاي منحصر به فرد و صنايع دستي و محصولات كشاورزي استراتژيك مي تواند از اين ظرفيت هادر حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري استفاده نمايد.

براى بحران خشكسالى در استان بايد به صورت اساسى و جدى چاره انديشى شود

يكى از هم استانى ها نيز به خبرنگار ما مى گويد: به گواه اكثر مردم و مسئولين مشكل كمبود آب و خشكسالى هاى مداوم از مهم ترين مشكلات و چالش ها دراستان خراسان جنوبى است و براى آنكه در آينده با بحران كم آبى و بى آبى مواجه نشويم حتماً بايد در كلان كشور به صورت اساسى و جدى در اين خصوص چاره انديشى شود. عزيز ا...صفدرى مى افزايد: اينكه گفته مى شود به بيش از 460 روستاى استان به وسيله تانكر آبرسانى مى شود خود گوياى عمق فاجعه است. روستاهايى كه بايد مركز توليدات كشاورزى باشند با كمبود شديد آب مواجه هستند و قطعاً در استانى نوپا و كمتر توسعه يافته مثل خراسان جنوبى كه اميد چندانى به اشتغالزايى در بخش هاى ديگر نيست بى آبى و از رونق افتادن كشاورزى و دامدارى مشكلى مضاعف و ويران كننده اى است كه نمى توان و نبايد به راحتى از كنار آن گذشت.

لزوم تلاش براى توسعه بخش هاى صنعت و توليد با توجه به خشكسالى هاى مداوم و ركود بخش هاى كشاورزى و دامدارى در استان

صفدرى اضافه مى كند: از دولتمردان انتظار مى رود اولاً مشكل كم آبى استان را با هر راهكارى كه درصد اجرايى شدن آن بيشتر است و زودتر به نتيجه مى رسد، مرتفع سازند. در كنار آن نيز براى توسعه بخش هاى صنعت و معدن با توجه به پتانسيل هاى معدنى در استان تلاش مضاعف داشته باشند تا بتوان با اشتغالزايى در اين بخش ها تا حدودى بر زخم هاى ناشى از بحران كم آبى و از رونق افتادن بخش هاى كشاورزى و دامدارى مرهم گذاشت و مردم اين استان محروم، نوپا و مرزى را به آينده اميدوار كرد.

ضرورت تسريع در ايجاد منطقه ويژه اقتصادى و رفع موانع از سر راه سرمايه گذاران

زمين پرور نيز اظهار مى دارد: ايجاد منطقه ويژه اقتصادى جاذبه و بهانه اى است براى حضور سرمايه گذاران و توليدكنندگان و صنعتگران از نقاط مختلف كشور براى استفاده از بازار كشور افغانستان و ظرفيت مرز و بازارچه هاى مرزى استان و بى شك اشتغالزايى و رونق صادرات در منطقه را به دنبال خواهد داشت و لذا از دولت و دستگاه هاى دولتى مى خواهيم كه براى رفع موانع و مشكلات فرا روى ايجاد منطقه ويژه اقتصادى در بيرجند و تسريع در ايجاد اين منطقه كمك كنند و به اين وسيله گرهى از مشكلات و كمبودهاى عديده اين استان دورافتاده باز شود. وى مى افزايد: البته از مسئولين و مديران استانى هم درخواست مى شودنه در مقام حرف و شعار كه در عمل تسهيلات و مقدمات لازم براى حضور سرمايه گذاران درا ستان فراهم كنند و موانع و بروكراسى هاىادارى را از سر راه آنان بردارند و با تشويق و حمايت واقعى از سرمايه گذاران، آنان را براى حضور و سرمايه گذارى در استان دلگرم نمايند تا از اين راه براى جوانان استان ايجاد اشتغال شود.

سامانه تلفنى 111 براى طرح مطالبات مردم از دولت در خراسان جنوبى را هاندازى مى شود

رئيس كميته ارتباط مردم و دولت در خراسان جنوبى گفت: سامانه تلفنى 111 به منظور طرح مسائل و مطالبات مردم از دولت و ارتباط با رئيس جمهورى در خراسان جنوبى را هاندازى شده و مردم مى توانند خواست ههاى خود را در اين سامانه ثبت كنند. وى بيان كرد: سامانه 111 به منظور حفظ شأن و كرامت مردم راه اندازى شده و آنان در جريان سفرهاى رئيس جمهوررى و ديدارهاى مردمى مى توانند به جاى دادن نامه به رئيس جمهورى، خواسته خود را در اين سامانه ثبت كرده و پس از آن از طريق كارشناسان آن را پيگرى كنند. اكبرى راد بيان كرد: رويه اى در اين سفر براى دريافت پيشنهادات و انتقادات نامه هاى مردم پيش بينى شده و اينكه مركزى تجهيز شده است تا به عنوان مركز 111 و براى ثبت درخواست هاى مردم 60 خط تلفن و 600 نفر كاربر ثابت پاسخگوى تلفن هاى مردم هستند كه در سه شيفت متفاوت در طول شبانه روز با توجه به تماس هاى مردمى فعاليت مى كنند. رفع محروميت استان با همت دولتمردان و تلاش مردمخواسته هاي مردم و مسئولين خراسان جنوبى از دولت تدبير و اميدكاظمى فرد- گروه اجتماعىخراسان جنوبى براى رسيدن به رشد و توسعه نيازمند توجه و نگاه ويژه دولت است.

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.