کدخبر: ۳۷۵۱٦
۰٤ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۵
چاپ

احتشام:

برنامه عملیاتی محورهای استراتژیک خراسان جنوبی تدوین شود

 برنامه عملیاتی محورهای استراتژیک خراسان جنوبی تدوین شود

بیرجندرسا-رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی ۶ محور استراتژیک دارد که باید برای این محورها برنامه عملیاتی تدوین شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم,محسن احتشام شامگاه در کمیته صنعت و معدن خراسان جنوبی اظهار داشت: بسیاری از صاحب نظران گسترش صادرات را کلید توسعه کشورهای در حال توسعه و موتور متحرک توسعه اقتصادی می‌دانند.

وی افزود: دوران طلایی دلارهای نفتی رو به افول است و به پایان می‌رسد و ایران اسلامی، کشوری است بزرگ و در آستانه توسعه یافتگی که برای رهایی از صادرات تک محصولی نیازمند به تنوع بخشی در صادرات غیر نفتی همان تحقق اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی تصریح کرد: استان‌های مختلف کشور از جمله استان خراسان جنوبی با توجه به مزیت‌های نسبی خود و قابلیت‌های عمده برای توسعه می‌توانند نقش مهمی در صادرات و توسعه مهارت‌های صادرات ایفا کنند.

احتشام تصریح کرد: خراسان جنوبی دارای مزیت نسبی حول 6 محور استراتژیک است که باید برای آن برنامه عملیاتی تدوین شود.

وی محصولات استراتژیک بخش کشاورزی شامل زعفران، زرشک، عناب، انار و گیاهان دارویی، صنعت گردشگری، فرش و صنایع دستی و صنایع خود اشتغالی، محصولات تولیدی و صنعتی صادرات محور و خدمات فنی مهندسی را معادن غنی فلزی و غیر فلزی جزو این محورهای استراتژیک دانست.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی گفت: راهکارهایی که می‌تواند از این نقاط قوت حداکثر فرصت برای توسعه استان را به دنبال داشته باشد توسعه اقتصادی استان، ایجاد اشتغال و توسعه صادرات خراسان جنوبی، کارشناسی شجاعانه برای معالجه بیماری‌های تجاری، کشاورزی، صنعتی و تولیدی است تا بتوانیم مشکلات و تنگاهای موجود را یکی پس از دیگری به ترتیب اولویت از سر راه صادرات و تولید برداریم و به وضعیت مطلوب دست یابیم.

وی پرداخت مشوق‌های صادراتی هدفمند به صادرکنندگان، اختصاص اعتبار لازم برای تکمیل جاده مرزی بیرجند به ماهیرود و ماهیرود به فراه افغانستان و تبدیل بازارچه یزدان به گمرک رسمی، اختصاص اعتبار برای تأمین نیازمندی‌های گمرکی میل 78، تخصیص اعتبار ملی و سرعت بخشیدن به آماده سازی مجتمع 17 هکتاری مکان دائمی گمرک استان، تخصیص اعتبار و تأکید بر حمایت از صنعت چاپ و بسته بندی و برندسازی محصولات استراتژیک استان مانند زعفران، زرشک، عناب، انار و گیاهان دارویی به منظور تکمیل زنجیره ارزش و کسب ارزش افزوده این محصولات استراتژیک برای کمک و حفظ کشاورزان در روستاها را از دیگر راهکارها دانست.

وی با بیان اینکه 98 درصد زرشک بی دانه دنیا معادل 15 هزار تن در خراسان جنوبی تولید می‌شود که سهم بسیار ناچیزی در صادرات دارد، تصریح کرد: اما می‌تواند با بازارسازی و بازاریابی علمی بیش از50 میلیون دلار درآمد ارزی داشته باشد.

احتشام راه‌اندازی نمایشگاه پایانه صادراتی سنگ و مواد معدنی استان و واگذاری زمین و موافقت با ورود ماشین آلات بخش صنعت معدن را نیز ضروری دانست و گفت: سرعت بخشیدن به زیرساخت‌های مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی نیز باید در دستور کار باشد.

وی در مورد حمایت ویژه از واحدهای تولیدی و صادراتی انجام شده، تصریح کرد: اکنون بسیاری از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران همانند سایر استان‌ها با مشکلاتی  که خارج از اراده و خواست و توان آنها است مواجه شده‌اند که در استان قابل حل نیست حال, امیدشان به حمایت دولت تدبیر و امید است.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها