بیرجندرسا-کارشناس امور انتقال و جذب خون گفت:اهدای خون حدودا فقط یک ساعت از وقت زندگی پر مشغله ما را می گیرد ولی در عوض جان 3 انسان را نجات میدهد.اهدای خون نه فقط برای کسی که خون دریافت می کند بلکه برای اهدا کننده نیز فایده دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، از سال 1324 انتقال خون از افراد سالم به افراد بیمار و نیازمند به خون بصورت پراکنده در بیمارستان های تهران آغاز شده است و هر بیمارستان اقدام به تاسیس بانک خون بصورت مستقل نموده ,اهداکنندگان را جذب و پس از انجام آزمایشات تعیین گروه خونی و ناسازگاری خون را به بیماران تزریق می نمودند.
در سال 1331 بانک خون ارتش توسط دکتر محمد علی شمس و مرکز انتقال خون شیر و خورشید سرخ توسط دکتر احمد آژیر تاسیس شد. در سال 1353کلیه بانک های خون بیمارستانها زیر نظر یک سازمان مستقل قرار گرفت و سازمان انتقال خون بصورت مستقل تشکیل شد.
تا قبل از سال 87 تامین خون برای بیماران و مصدومین بصورت جایگزینی بود اما از سال 87 در ایران 100 % خون تامین شده برای بیماران نیازمند بصورت اهدای داوطلبانه است.
هاشم آبادی در گفتگو با خبر نگار بیرجند رسا اظهار کرد:در سال 89 در ایران 1889851 و در خراسان جنوبی 12000 خون اهدا شده که برای بیماران ومصدومین به بیمارستان ها تحویل شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه بیشترین اهداکنندگان آقا هستند گفت:متاسفانه خانم ها حضور کمتری در این امر خدا پسندانه دارند زیرا این استرس را دارند که با اهدا کردن خون دچار مشکل شده در حالی که این طور نیست و بررسی می شود که اگرخانمی کم خونی داشته باشد از آن ها خون گرفته نشده و در عوض به آنها قرص آهن داده می شود تا کم خونی آ نها برطرف شده و بتوانند خون اهدا کنند.
هاشم آبادی عنوان کرد: همه افراد سالم جامعه که 17 سال کامل تا 65 سال سن وحداقل 50 کیلو گرم وزن دارند می توانند خون بدهند.
وی افزود:آقایان هر 3 ماه یکبار و خانم ها هر 4 ماه یکبار بر اساس شرایط بدنی می توانند این کار را انجام دهند.
کارشناس امور انتقال و جذب خون در خصوص گروه خونی بیان کرد: بیشترین گروه خونی را +O که 38 % و کم ترین گروه خونی _AB که تنها 1% جامعه را دارا هستند تشکیل میدهند.
هاشم آبادی تصریح کرد:در حال حاضر خون و فرآورده های خونی برای مصدومین ,حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی,خونریزی های گوارشی حاد,اعمال جراحی سنگین و بیماران دچار کم خونی مزمن از جمله تالاسمی و لوسمی وبیماران دیالیزی و... استفاده می شود.
کار شناس امور انتقال و جذب خون در پاسخ به این سوال که از یک واحد خون چه فرآورده هایی به دست می آید گفت: از هر واحد خون یک واحد گلبول قرمز متراکم ,یک واحد پلاکت و پلاسما به دست می آید که پلاسما سریعا منجمد می شود.
وی در خصوص زمان نگهداری فرآورده های خونی اظهار کرد: خون کامل متراکم تا 35 روز پلاکت 3 تا 5 روز و پلاسمای تازه منجم شده تا 2 سال قابل نگهداری است.
هاشم آبادی ضمن اشاره به اینکه حجم خون ظرف 24 ساعت و سلول های خونی در کمتر از 1 ماه جبران می شود گفت:خون اهدایی از نظر بیماری های هپاتیت B و هپاتیت C ,سیفلیس, وایدز بررسی می شود ودر صورت تایید سلامت خون به بیمارستان ها ارسال می شود.
وی با بیان اینکه ما دونوع اهدا کننده داریم افزود:اهداکنندگان مستمر و با سابقه دو عضو اهدا کننده ما هستند که اهداکنندگان مستمر سالم ترین خون را دارند زیرا هر 3 ماه از لحاظ بیماری های ویروسی چکاپ می شوند.
کارشناس امور انتقال و جذب خون به نقش پررنگ زنان در جامعه امروز در عرصه های مختلف اشاره کرد و افزود: آن ها در زمینه اهدای خون نیز می توانند نقش موثری داشته باشند ولی متا سفانه آمار اهدای خون بانوان چیزی در حدود 7% است که نسبت به میزان قابل انتظار بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه بانوان به لحاظ شرایط اجتماعی سالم ترین خون را دارا هستند ادامه داد: بسیاری از زنان حتی در دوره عادت ماهیانه نیز می توانند خون اهدا کنند مگراینکه دوره ای در دناک را تجربه کنند که در این صورت بهتر است صبر کرده و پس ار سپری شدن این دوره می توانند برای اهدای خون اقدام کنند هم چنین بانوان در دوران بارداری و زمان شیردهی از اهدای خون خودداری کنند اما پس از این دوران می توانند اهدای خود را از سر بگیرند.
هاشم آبادی در پایان خاطر نشان کرد: در استان خراسان جنوبی بطور متوسط در هر روز نیاز به 60 واحد خون و فرآورده های خون وجود دارد از مردم عزیز خصوصا خانم ها که حضور کمتری در این امر ایثارگرانه دارند تقاضامی شود برای نجات هم نوعان خود اقدام نمایند.