بیرجندرسا-مدیر کل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در 10 ماهه امسال گمرک خراسان جنوبی بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای دولت درآمد داشته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، محمدعلی خاشی در بازدید استاندار خراسان جنوبی از اداره کل گمرکات استان، اظهار داشت:صادرات خراسان جنوبی در ۱۰ ماهه امسال بالغ بر ۵۸۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
وی گفت: در 10 ماهه امسال گمرک خراسان جنوبی بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای دولت درآمد داشته است.
مدیر کل گمرکات خراسان جنوبی افزود: این میزان درآمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 درصد منفی است و این درصد منفی ناشی از وقفه چند مرتبهای در صادرات به ویژه مشتقات نفتی است .
خاشی گفت:صادرات استان در 10 ماهه امسال اعم از صادراتی که از استان انجام گرفته و همچنین کالاهای مربوط به ماده 116 که از سایر استانها از مرز خراسانجنوبی خارج میشود، بالغ بر 581 میلیون دلار میباشد که از این میزان، 151 میلیون دلار صادراتی است که تشریفات آن در گمرکات خراسانجنوبی انجام میشود و مابقی آن، کالاهایی است که از سایر استانها به خارج صادر میشود.
وی بیان کرد: عمده اقلام صادراتی استان شامل انواع مواد غذایی مجاز، انواع مصالح ساختمانی، میلگرد، انواع اقلام پلاستیکی، کودشیمایی و مشتقات نفتی است که اکثر این کالاها به کشور افغانستان صادر میشود.
مدیرکل گمرک استان بیان کرد: کالاهای دیگری از استان از جمله زرشک، زعفران و عناب نیز به کشورهای آلمان، گرجستان، هندوستان و آندورا صادر میشود
وی افزود: کالاهایی از جمله کاشی و سرامیک، ایزوگام، زعفران، عناب و زرشک که تولیدی خود استان هستند به طور وسیع به افغانستان صادر میشود.
خاشی ادامه داد: البته برخی کالاهایی که از استان صادر میشود مانند سنگهای معدنی؛ در آمار صادراتی استان لحاظ نمیشود.
وی درخصوص دو رویه جدید گمرکی که اتفاق خوبی در صادرات و واردات استان داشته بیان کرد: هنوز مجوز این کار گرفته نشده است که در راستای وقفههای گاه و بیگاه در صادرات مشتقات نفتی در مرز ماهیرود پیشنهادی به گمرک جمهوری اسلامی ایران داده شده که که گمرک مرزی ماهیرود به عنوان ترانزیت مبدا و مقصد برای عموم کالاها معرفی شود.
مدیرکل گمرک خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اگر این پیشنهاد مورد موافقت قرار گیرد میتوان تمامی محصولات مورد نیاز افغانستان از مرز ماهیرود را ترانزیت کرد.
خاشی اظهارکرد: علت اینکه این رویه در مرز ماهیرود هنوز راهاندازی نشده است؛ فراهم نبودن زیرساختهای موجود در این مرز است که از سال 88 به طور کامل راهاندازی نشده است و تنها بخشی از آن در حال فعالیت است.