کدخبر: ۳۸٤۰
۱٤ تیر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:٤۵
آیتالله خاتمی در خطبه اول نمازجمعه تهران:
اقتصاد کشور ما ورشکسته نیست/ اعتدال در عرصه سیاسی همراهی با مواضع مقام معظم رهبری است/ وهابیت ساخته انگلیسیهاست
بیرجندرسا- خطیب موقت جمعه تهران گفت: در انتخابات سال ۸۸ آنها که مورد اقبال مردم قرار نگرفتند، داشتند کشور را به آتش میکشیدند و اگر میتوانستند این کار را می کردند اما در انتخابات سال ۹۲ همه به دکتر حسن روحانی تبریک گفتند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری، تحلیلی بیرجندرسا، آیتالله سیداحمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه تهران با بیان نکات زیر اشاره کرد:
خطبه اول:
- تقوا سرمایه اساسی یک زندگی سعادتمندانه است،
- در روایات آمده است که مردمداری با پول نیست بلکه با اخلاق است.
- اهل مزاح بودن بخشی از حسنالخلق است اما همه آن نیست.
- بعد خانوادگی و اجتماعی، بعد سیاسی و در عرصه حکومتی ابعاد حسنالخلق به شمار میرود.
- سه تعریف امام صادق(ع) در عرصه اجتماعی ، 1- متواضع بود نه متکبر؛ 2- زیبا حرف زدن و اینکه فحش و بدزبانی و داد زدن بیجا در صحبت نباشد و 3- اینکه با روی گشاده و لبخند با دیگران صحبت کرد.
- در عرصه سیاسی بد اخلاقی و خوش اخلاقی وجود دارد؛ خوش اخلاقی در عرصه سیاسی انصاف است و بد اخلاقی سیاسی بیانصافی است که متأسفانه در تبلیغات انتخاباتی و مناظرههای انتخاباتی بسیاری این عنصر انصاف کم بود.
- برخی از کاندیدها به گونهای در تبلیغات انتخاباتی صحبت می کردن که گویی کشور در عرصه اقتصادی ورشکسته است یا اینکه در عرصه آزادی خفقان همه جای کشور را گرفته و عرصه سیاست خارجی از دم فشل بوده است.
- اگر اقتصاد ما فشل بود در ۱۱ تیر سال قبل که آمریکا تحریمهای سنگین خود را علیه ملت ما شروع کرد و گفت یک ماه دیگر ایران دست تسلیم خود را بلند میکند، یک ماه بعد ملت ایران دست خود را در روز قدس بلند کرد اما به صورت مشت و مرگ بر آمریکا.
- اقتصاد کشور ما ورشکسته نیست؛ با جیب خالی نمیشود سفرهای نوروزی رفت اما آمار دقیق وجود دارد که امسال سفرهای نوروزی ۹ درصد بیشتر از سال قبل بود.
- مشکل وجود دارد که برخی مربوط به تهدیدهای خارجی و برخی سوءتدبیر داخلی است اما ورشکسته نیستیم.
- آیا آزادی در دانشگاهها و رسانههای ما نیست و حدود ۴۰ روزنامه صبحها منتشر میشود اینها به چه کسانی انتقاد میکنند آیا کسی به خاطر انتقاد متعرض آنها شده است ممکن است در گوشهای رفتاری صورت بگیرد اما آیا باید این رفتار را به پای همه نظام گذاشت.
- اینکه به عنوان کاندیدا برای جمع کردن رأی مردم هرچه خواستیم بگوییم نقص قانون است و قوت قانون این است هر کاندیدای در هر موضوعی شعاری میدهد دستگاه مربوط نیز پاسخ آن را بدهد و این انصاف است.
- مردم حق حکومت را ادا کنند و حکومت هم حق مردم را بدهد و همانگونه که حضرت علی(ع) میفرمایند تمام حرکات و برنامهها در مسیر خدمت به مردم و نه جناح و حزب و دوستان باشد. این حق مردم است که حکومت آنها را به یک چشم ببیند.
خطبه دوم:
- سرانجامتان با ذات مقدس الهی است و آن روز که تنهای تنها هستید، فقط عمل به کار شما میآید پس برای رفتار خود توضیحی داشته باشید.
- در حمله ناو آمریکایی به هواپیمایی مسافربری در سال ۶۷، ۲۹۰ سرنشین درجا کشته شدند و در بین آنها ۶۶ کودک بودند. دولت جنایتکار آمریکا نه تنها از عذرخواهی خشک و خالی دریغ کرد بلکه به فرمانده ناو مدال داد. این سیمای عریان و بیپرده متجاوزی است که به ناحق خود را قدرت مسلط دنیا میداند.
- در ماه مبارک رمضان نسیم رحمت الهی در حال وزیدن است و ما باید خود را برای ورود با معرفت به این ماه آماده کنیم.
- روزه تنها عبادتی است که نمود بیرونی ندارد و به برکت پیروزی انقلاب بهار قرآن در کشور ما شکل گرفته است و در ماه مبارک رمضان در گوشه و کنار کشور شاهد جلسات قرآنی هستیم و از ابتکارات ستودنی سیمای جمهوری اسلامی پخش قرائت قرآن به صورت ترتیلی است.
- دعاهای ماه مبارک رمضان نیز اهمیتی اساسی دارند و ما امیدوارم که بتوانیم از این فرصت به درستی استفاده کنیم.
- حماسه سیاسی که حضرت آقا فرموده بودند را شما شکل دادید در حالی که دشمنان شما با تحریم به دنبال این بودند که شرکت در انتخابات محدود شود و میگفتند که حداقل ۲۵ درصد پای صندوقهای رأی میآیند اما با حرکت شما مات شدند و این حرکت دنیا را مبهوت کرد.
- در رصد بیش از ۳۰ انتخابات مختلف متوجه شدم در سال ۲۰۱۰ حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۵۷ درصد بود در سال ۲۰۱۲، در انتخابات ریاست جمهوری روسیه ۶۵ درصد آمدند. در اتریش در سال ۲۰۱۰، ۵۳ درصد آمدند در کرواسی در سال ۲۰۱۰، ۵۰ درصد آمدند و در مکزیک ۵۳ درصد و در پرتقال ۴۶ درصد و در اوکراین نیز ۶۹ درصد در انتخابات شرکت کردند.
- منتخب مردم بیش از ۵۰ درصد رأی آورد یعنی شامل ۵۰ به علاوه ۳۰۰ هزار رأی بود و نظام کاملاً امانتدرانه اعلام کرد که برنده انتخابات جناب دکتر حسن روحانی است.
- بحث اعتدال و کار جمعی که آقای روحانی مطرح کردند شعار بسیار صحیحی بوده و ریشه اعتقادی دارد. بحث اعتدال حتی در باب محبت اهل بیت نیز وجود دارد و گفته شده است همانگونه که کسی به اهل بیت فحش بدهد، نجس است غُلات نیز نجس هستند.
- در انتخابات سال ۸۸ نیز موضع مقام معظم رهبری مقابله با فتنه بود و شما مردم هم معتدل بودید که پیروی کردید و حماسه ارزشمند نهم دی سال ۸۸ را آفریدید در آن عرصه کسانی که فتنهگری کردند، تندروی افراطی بودند و آنها هم که در آن عرصه سکوت کردند، کندرو بودند.
- اگر موضع دولت و عملکرد آن خوب بود از آن حمایت میکنیم و اگر اتفاقی افتاد موضع ما نصحیت دلسوزانه و اجرای امر به معروف و نهی از منکر است.
- مصر خواستگاه بیداری اسلامی و مردم مصر مسلمان و دلداده اسلام هستند و در طول این یکسال نیز در انتخاباتهای گوناگون شرکت کردند تا به نمایندگان مسلمان رأی بدهند اما متأسفانه آنها که از این بیداری اسلامی بیرون آمدند آنچنان بد عمل کردند که بار دیگر کودتا شد و کودتاچیان حاکم شدند.
- آنها به جای اینکه جهان اسلام را به وحدت دعوت کنند از تکفیریهای آدمکش حمایت کردند آنها حتی در عرصه سیاسی نیز با رژیم صهیونیستی گونهای رفتار کردند که با شعارهای قبلی خودشان متناقض بود. قرارداد کمپ دیوید را تأیید کردند و ایرانهراسی و شیعههراسی راه انداختند.
- انتظار ما از مردم مصر که دلداده بیداری اسلامی هستند این است که اجازه ندهند بار دیگر مصر تبدیل به حیات خلوت رژیم صهیونیستی شود.
-اینها منتسب به وهابیت هستند و وهابیت نیز ساخته انگلیسیها است. آنها در گذشته هم به کربلا حمله کردند و با لشکر ۱۲ هزار نفری خود بنابر کمترین آمار در یک روز ۳ هزار نفر را کشتند و جوی خون به راه انداختند. در سوریه دختر جوان را به تخت میبینند و در جلوی چشمانش پدر و مادر وی را میکشند.
- انتظار این است که علاوه بر مبارزه با معلول، با علت نیز مبارزه کنید و به صراحت بگویید که وهابیت ربطی به اسلام ندارد.
- اهل سنت بیش از ۳۰ کتاب علیه وهابیت منتشر کرده است و شیعیان نیز ۱۷ کتاب علیه وهابیت نوشتند امیدواریم این مبارزه با دشمنان اسلام مثمرثمر باشد.