بیرجندرسا-مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اثرات نامطلوب مصرف داروهای انسانی بر روی فرآوردههای خام دامی گفت: تجویز داروی انسانی برای دامها تخلف است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم, علیرضا رفیعیپور ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دلیل اهمیت موضوع هماهنگیهای لازم با معاونت دارو و درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند صورت گرفته است و داروخانههای انسانی مکلف به عدم تحویل اقلام دارویی به نسخههای دامی شدهاند.
وی به بازدید و کنترلهای دورهای از مراکز درمانی، کلینیکی و داروخانهها اشاره و بیان کرد: بر همین اساس با دامپزشکان متخلف که اقدام به تجویز داروی انسانی برای درمان دام، طیور و آبزیان کنند برخورد قانونی میشود.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: استفاده از داروهای انسانی بیشتر در مناطق محروم و کم برخوردار رایج بوده که بیشتر به دلیل توصیههای غیرعلمی در روستاها رواج پیدا کرده است.
رفیعیپور از دامداران و تولیدکنندگان خواست برای درمان دام و طیور فقط از داروهای دامی با میزان مشخص که توسط دامپزشک تجویز شده استفاده کنند.
وی رعایت فاصله زمانی مصرف دارو را نیز از دیگر نکات قابلتوجه دانست و بیان کرد: دامداران باید در استفاده فرآوردههای خام دامی از جمله شیر و گوشت، مدت زمان منع مصرف دارویی را نیز رعایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: به منظور کاهش احتمال شیوع بیماریها طرح ساماندهی و فرآوری کود مرغی در واحدهای پرورش شهرستان بیرجند اجرا میشود.
رفیعیپور افزود: از آنجایی که کود مرغی میتواند عامل انتقال بیماریهای واگیر دار بین مرغداریها باشد، دپو کردن و فرآوری کود در سالنهای مرغداری قبل از بارگیری و پس از تخلیه در جلوگیری از انتشار بیماریها به سایر واحدهای مرغداری نقش به سزایی دارد.
وی تصریح کرد: برای عقیم سازی عوامل بیماریزا، کود مرغ باید قبل از حمل و جابهجایی حداقل یک ماه در محل مناسب جمعآوری و ذخیره شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: در مدت زمان نگهداری کود، فعل و انفعالاتی در کود صورت میگیرد که از بین رفتن ویروسها، باکتریها و تخم انگل موجود در آن میشود.
رفیعیپور بیان کرد: هرگونه نقل و انتقال کود مرغی از بیرجند به سایر نقاط کشور باید تحت نظارت دامپزشکی و از طریق مجوزهای حمل بهداشتی انجام شود.