کدخبر: ۳۸٤۹۳
۱٤ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۳
چاپ

مدیر کل آموزش وپرورش

دریافت کمک مالی از دانش آموزان برای اداره مدرسه اجباری نیست

دریافت کمک مالی از دانش آموزان برای اداره مدرسه اجباری نیست

بیرجندرسا-مدیران ما با کمک انجمن اولیاء و مربیان با درایت خود می توانند این مشکلات را حل کنند، همان طور که تاکنون در این زمینه همکاری لازم را داشته ‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل ازخاورستان, چند ماه پیش بود که مدیر کل آموزش وپرورش خراسان جنوبی در جلسه ای اظهار کرد: درآمد آموزش و پرورش و بودجه ای که به این نهاد اختصاص می یابد، کافی نیست و اگر کمک اولیاء به مدارس نباشد، بسیاری از این مدارس تعطیل می شوند.
لامعی با اشاره به اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر مشارکت‌های مردم صحه گذاشته شده است، گفت: اگر می‌خواهیم دانش آموزانی تربیت شوند که در طراز نظام اسلامی باشند، باید مردم پای کار بیایند.
وی خاطرنشان کرد: در شورای آموزش و پرورش استان مصوب شده است که اولیاء دانش آموزان به صورت داوطلبانه، مبلغ 40 هزار تومان به مدارس کمک کنند و اگر مدیرانی به اجبار اقدام به دریافت این مبلغ کنند به‌شدت با آنها برخورد می‌شود و اولیاء می توانند این موضوع را به واحدهای نظارتی آموزش و پرورش گزارش دهند.
اما با توجه به شکایات وارده والدین این موضوع مورد بررسی قرار گرفت
مادر یک دانش آموز کلاس چهارمی ، اظهار کرد: چند وقت پیش خبر دریافت کمک آن هم به صورت داوطلبانه را شنیدیم  و در جلسه انجمن اولیاء مربیان مطرح شد که هر کدام از والدین که تمکن مالی دارند این مبلغ را پرداخت نمایند.
وی ادامه داد: متاسفانه یا خوشبختانه من صاحب 4 فرزند محصل هستم و توانایی پرداخت 40 هزار تومان برای هرکدام از بچه‌ها را نداشتم واین مبلغ را پرداخت نکردم.
این مادر دانش آموز گفت: اکنون پس از مدتی مدیر مدرسه دخترم در مراسم صبحگاه مدرسه اعلام کرده است که اگر کسی از دانش آموزان این مبلغ را پرداخت نکند نامش در مراسم صبحگاه اعلام می شود و باید همه دانش آموزان این مبلغ را به مدرسه پرداخت کنند چرا که هزینه مدرسه بالا است و کفاف خرج‌ها را نمی‌دهد.
وی تصریح کرد: درست است که بودجه این نهاد کم است و در بسیاری از مدارس مشکل وجود دارد اما مگر مسئولین از داوطلبانه بودن این مبلغ سخن نگفته بودند؟
پدر دانش آموز یک دانش آموز کلاس اول دبیرستان با بیان اینکه تا جایی که ما اطلاع داریم قانون می گوید که تحصیل رایگان است، گفت: به نظرم دریافت این مبلغ بی حساب و کتاب است، اگر قرار باشد هر چند مدتی به بهانه نبود نفت یا هزینه آب، برق و تلفن مدرسه همراه با فرزندانمان به مدرسه پول بفرستیم که باید هر روز به مدرسه پول پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اینکه مبلغ این کمک در مدارس مختلف متفاوت است، افزود: چرا باید بین هزینه دانش آموزان مدارسی که دو خیابان با هم تفاوت مسیر دارند، این مبلغ متفاوت باشد.
این پدر تصریح کرد: اگر مسئله گرفتن هزینه‌ها از والدین قانونی است بهتر است در ابتدای سال و موقع ثبت نام دریافت می کردند تا والدین تکلیف خود را بدانند.
یکی از مدیران مدارس در این زمینه ، گفت: سرانه ای که به مدارس تعلق می‌گیرد بسیار پایین است و اگر هر فرد یک حساب دو دو تا داشته باشد متوجه خواهد شد که با این هزینه‌ها نمی شود مدارس را به خوبی اداره کرد.
وی با بیان اینکه این مسئله کمبود سرانه و مشکل بودجه مسئله ای نیست که مربوط به آموزش و پرورش استان باشد، افزود: متاسفانه چند وقتی است که این کمبود بودجه در آموزش وپرورش کل کشور وجود دارد و دلیل آن را باید از مسئولین کشوری که تنها وزیر آموزش وپرورش نمی شود جویا شد.
این مدیر مدرسه تصریح کرد: برای دریافت این هزینه ها مقرر شده است که اجبار در کار نباشد و پس از عنوان کردن مشکلات در جلسه انجمن و اولیاء با کمک والدین هزینه‌های مدرسه پرداخت شود.
مدیر دیگری نیز افزود: شرایط اداره کردن مدارس برای مدیران سخت است چراکه از یک طرف این هزینه‌ها را باید بگیرند چرا که برای خیلی از موارد با مشکل مالی مواجه هستند و از طرف دیگر والدین می گویند که این هزینه داوطلبانه است و کمک نمی کنند و اگر هم به نوعی این پول را دریافت کنیم می گویند که تخلف داشته ایم.
وی اذعان داشت: برای حل این مشکل باید اقدام اساسی شود و تکلیف هم والدین و هم مدیران مشخص شود.
عباس لامعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی ، اظهار کرد: گرفتن این مبلغ طی مصوبه شورای آموزش و پرورش داوطلبانه است و اجباری در آن نیست.
وی در پاسخ به این سوال آیا این مسئله و اجباری نبودن هزینه مدارس، مدیر مدارس را دچار مشکل نمی کند، گفت: این یک مسئله اختیاری است و مدیران ما با کمک انجمن اولیاء و مربیان با درایت خود می توانند این مشکلات را حل کنند، همان طور که تاکنون در این زمینه همکاری لازم را داشته ‌اند.
در زمینه مشکل بودجه مدارس حسینی معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی چند روز پیش در پنجمین جلسه شورای آموزش وپرورش خراسان‌جنوبی با بیان اینکه با روند تخصیص اعتبار که در چند سال گذشته کشور در پیش گرفته است، ما نمی توانیم خراسان‌جنوبی را از این وضعیت نجات داده و آهنگ توسعه با رشد قابل ملاحظه‌ای داشته باشیم، افزود: در همین راستا نیازمند توجه خاص مسئولان کشوری و استانی به امکانات و شرایط استان هستیم.
حسینی بر حل مشکلات موجود در سطح آموزش و پرورش با مشارکت همه دستگاه‌ها تأکید کرد و گفت: لازم است تا دولت و تمامی دستگاه‌های مرکزی و ملی علاوه بر بودجه مستقیم وزارتخانه، درصد مشخصی از اعتبارات هر دستگاه برای کمک به آموزش و پرورش اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: همچنین دستگاه‌ها می توانند از امکاناتی که به طور معمول در اختیار آن‌ها قرار داشته و برای خود دستگاه غیرضروری است، در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا بخشی از مشکلات این بخش حل شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی اذعان داشت: بنابراین تصور می‌شود که در برنامه‌ریزی بودجه و تخصیص اعتبار به آموزش و پرورش باید نگاه جدیدی ایجاد و از این روال معمول که پاسخگوی نیازمندهای حداقلی نیست، خارج شویم.
بنابراین گرفتن این مبلغ یک مسئله اجباری نیست و از یک طرف مدیران هم نمی توانند بدون گرفتن این مبالغ از والدین مدارس را اداره کنند و به نوعی می توان گفت که مسئولین توپ را به زمین مدیران انداخته اند و مدیران مدارسی که والدین این کمک ها را به صورت داوطلبانه نداشته باشند، دچار تنش های متفاوتی می شوند.
دستگاه آموزش وپرورش به عنوان یک دستگاه پایه و بسیار مهم در بین سایر دستگاه‌ها شناخته می شود و اهمیت این مسئله برکسی پوشیده نیست همان طور که مقام معظم رهبری می فرمایند "آموزش و پرورش سنگ بنای آينده كشور است و مسئله فرهنگ و تعليم و تربيت مسئله اول نظام ماست و هيچ چيز به اندازه تعليم و تربيت اهميت ندارد".
بودن مشکلات مالی و سرانه پایین در این دستگاه مسئله‌ای نیست که به فراموشی سپرده شود و باید برای حل این مسئله فکر اساسی شود چرا که به جرات می توان گفت که والدین و خود مدارس دچار نوعی ابهام و سردرگمی در پرداخت این هزینه ها هستند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.