کدخبر: ۳۸۵۲۵
۱٤ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۱
چاپ

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:

طرح تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی در بیرجند اجرا می‌شود

طرح تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی در بیرجند اجرا می‌شود

بیرجندرسا- مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در راستای حفظ و ارتقای شاخص‌های بهداشتی مواد غذایی طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآورده‌های خام دامی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی, علیرضا رفیعی‌پور اظهار داشت: در طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآورده‌های خام دامی نظارت و کنترل‌های دامپزشکی بر تمام مراحل تولید تا مصرف شامل پرورش، تغذیه، حمل و نقل، کشتار، استحصال، فرآوری، بسته‌بندی، توزیع و عرضه فرآورده‌های خوراکی دام و طیور تشدید می‌شود.

وی با بیان اینکه نمونه‌گیری و آزمایشات در مراحل مختلف چرخه تولید تشدید می‌شود، تصریح کرد: برخورد با واحدهای غیرمجاز پرورش دام و طیور شهرستان در دستور کار است و از فعالیت واحدهایی که ضوابط بهداشتی دامپزشکی را رعایت نکنند، جلوگیری می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی از نظارت دقیق بر نسخه‌نویسی دامپزشکان و جلوگیری از مصرف بی‌رویه داروهای دامپزشکی توسط تولیدکنندگان خبر داد و افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای دامداران و مرغداران درباره شیوه صحیح استفاده داروها و رعایت دوره پرهیز از مصرف فرآورده‌ها از دیگر برنامه‌های این طرح است.

رفیعی‌پور بیان کرد: این طرح با هدف کاهش میزان باقی مانده‌های دارویی، سموم و فلزات سنگین در فرآورده‌های خوراکی اجرا می‌شود تا فرآورده‌های سالم، بهداشتی و با کیفیت به دست مصرف‌کنندگان برسد.

وی افزود: اطلاع رسانی عمومی به مصرف کنندگان و آموزش برای استفاده از روش‌های صحیح و بهداشتی برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز از اهمیت قابل توجهی در تحقق کامل اهداف در این طرح دارد.

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی همچنین گفت: در سومین روز از دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی پروژه بهسازی و تجهیز کشتارگاه دام سربیشه به سالن پیش‌سرد گوشت افتتاح شد.

وی افزود: این پروژه با پیگیری یک ساله دامپزشکی از طریق شورای سلامت شهرستان و به همت شهرداری به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تقدیر از همکاری دستگاه‌های ذیربط در مورد بهسازی کشتارگاه بیان کرد: بازسازی ساختمان فرسوده کشتارگاه، سیستم فاضلاب و سیستم گرمایشی نیز همراه با نصب پیش سرد انجام شد.

رفیعی‌پور از فراهم شدن امکان ارسال گوشت قرمز مازاد شهرستان به شهرهای مجاور و مرکز استان با انجام پیش سرد خبر داد و افزود: با انجام فرآیند پیش سرد، علاوه بر بهبود کیفیت گوشت، خطر انتقال بیماری‌های منتقله از گوشت قرمز به انسان کاهش یافته و به حداقل ممکن می‌رسد.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.