بیرجندرسا-رئیس اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای خراسان جنوبی گفت:در حال حاضر در زمینه فضای مجازی شکاف علمی بین والدین و فرزندان وجود دارد و بسیاری از والدین آشنایی با این فضا ندارند و نمیتوانند مانند فضای واقعی فرزندان خود را هدایت و راهنمایی کنند بنابراین فرزندان از این موضوع سوء استفاده میکنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، محمد ضیائیان در آیین اختتامیه نخستین جشنواره جوان، مقاومت و فضای مجازی خراسان جنوبی اظهار کرد: فضای مجازی ابزاری مفید است اما بسیاری از افراد به دلیلی عدم شناخت و آشنایی از این فضا آسیب میبینند.
وی افزود: ما باید نبایدها و تهدیدات فضای مجازی را بدانیم و از آن استفاده مناسب داشته باشیم این فضا اکنون با زندگی ما آمیخته شده و از سال 2010 میلادی که 3 میلیون کاربر ایرانی داشته در سال 2013 به 45 میلیون نفر در کشور رسیده است و این آمار روز به روز در حال افزایش است که باید آن را مدیریت کنیم.
ضیائیان گفت:در حال حاضر در زمینه فضای مجازی شکاف علمی بین والدین و فرزندان وجود دارد و بسیاری از والدین آشنایی با این فضا ندارند و نمیتوانند مانند فضای واقعی فرزندان خود را هدایت و راهنمایی کنند بنابراین فرزندان از این موضوع سوء استفاده میکنند.
وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از والدین چون این فضا واقعی نیست تهدیدات آن را نادیده میگیرند و هیچ کنترلی روی فرزندان خود ندارند و از توانایی آنان در فضای مجازی بیخبر هستند.
ضیائیان با بیان اینکه باید اطلاعات خصوصی خود را در کامپیوتر باید در فایلهایی قرار دهیم و آن را قفل گذاری کنیم عنوان کرد: در غیر این صورت هکر کامپیوتر شما را هک میکند و اطلاعات شخصی را میگیرد.
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: بیشتر رنج سنی مجرمان اینترنتی ما جوانان و نوجوانان هستند که متاسفانه خیلی از والدین تهدیدات آن را نادیده میگیرند و این امر سبب مشکلاتی برای فرزندان آنها میشود.
وی با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اهمیت فضای مجازی به اندازه انقلاب است بیان کرد: تعاریف مختلفی از اینترنت ارائه شده است و افرادی آن را مضر میدانند.
ضیائیان گفت: والدین و سازمانها باید اطلاعات و سواد خود در خصوص فضای مجازی را افزایش دهند چرا که خطرات این فضا بسیار بیشتر از فضای واقعی است.
وی فرامرزی بودن و جذابیت را از ویژگیهای فضای مجازی دانست و یادآور شد: در فضای مجازی اطلاعات در کمترین زمان ممکن قابل دسترسی هستند اما عدم امنیت و هویت نامشخص و جعل صفحات بانکی و کلاهبرداریهای مالی و جرائم خلاف عفت از معضلات فضای مجازی است.
وی پلیس فتا را به عنوان متولی ایجاد امنیت در فضای مجازی عنوان کرد وافزود: یکی از راههای افزایش آگاهی خانوادهها پیشگیری اجتماعی است و قسمتی از آن را میتوانیم پوشش دهیم و نیاز به همکاری سازمانها و والدین داریم.
ضیائیان گفت: امروز در فضای مجازی بحث جرائم خلاف عفت بسیار زیاد شده است واین موضوع به ویژه در حوزه جوانان که با آن آشنایی ندارند و تصاویر شخصی خود را میگذارند بیشتر است.